18 Mayıs
18.05.2017 13:41:58

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Bursaspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çalımbay, Avrupa Ligi hedefi ve yeni sezon transfer çalışmaları hakkında da konuştu.

 

Sezonun bitimine üç hafta kala yapacakları üç kritik maçın olduğunu belirten Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Bu üç maçı alırsak Avrupa’ya gitme şansımız artıyor. Fenerbahçe maçını kazandıktan sonra, bu maçlar bizim için daha da değerli oldu. Bütün amacımız bu üç maçı kazanarak Avrupa’ya gitmeye hak kazanmak. Daha önce de söyledim; ben takımımla gurur duyuyorum. Çok zor yerlerden buralara gedik. Avrupa’yı konuşmak mükemmel. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.   

 

“KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAK”

 

Kalan maçları arasında özellikle Bursaspor maçının oldukça kritik olduğunun altını çizen Rıza Çalımbay, “Çünkü Bursaspor’un az da olsa sıkıntısı var. Bu nedenle kolay bir maç olmayacak. Bunun farkındayız. Bursa’nın Beşiktaş maçında nasıl oynadığını ve kenetlendiğini gördük. Bizim de aynı şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Maçı kazanmamız için Fenerbahçe maçında oynadığımız oyunun hatta biraz da üstünü oynamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“TARAFTARIMIZA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçının lig boyunca oynadıkları en iyi maçlardan biri olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, “Maçın başından sonuna kadar özellikle de maçın 2. yarısı çok iyi şeyler yaptık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Takım mükemmel bir şekilde konsantreydi. Bursaspor maçında taraftarımıza ihtiyacımız var. Çünkü eksik futbolcularımız var. El Kabir ve Mbilla’nın olmaması bizim için büyük bir dezavantaj. Deniz Kadah’ın sakatlığı var. Tam ne olduğunu bilemiyoruz ancak büyük bir ihtimalle oynar ama sakat sakat oynama ihtimali de var” dedi.  

 

“HEP BERABER GÜZEL ŞEYLER BAŞARDIK”

 

2016-2017 sezonunun Antalyaspor açısından çok iyi geçtiğini söyleyen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Bu sezon belki de beklenenden daha iyi geçiyor. Amacımız bu mutluluğu sonuna kadar devam ettirmek olacaktır. Takımıma, yönetimimize ve taraftarımıza yürükten inanıyorum. Hep beraber güzel şeyleri başardık. Bunu da başarabiliriz. Tek sıkıntımız eksik arkadaşlarımızın olması. İnşallah onların yerine oynayacak futbolcularımız da onlar kadar hatta daha da iyi oynayacaktır ifadelerini kullandı.  

 

“İSİMLERİN YÜZDE 70’İ BELLİ”

 

Yurtdışı ve yurtiçinde takip ettikleri oyuncuların olduğunu belirten Çalımbay, “Transferi olacak olan oyuncuların yüzde 70’i belli. En çok uğraştığımız şeylerden biri de Motta’nın durumu. Motta’yı bırakmamaya çalışıyoruz. Ama o büyük ihtimalle ülkesine dönecek. Motta, eğer kalacaksa o da bizim için bir transfer sayılacak. Onun dışında seyrettiğimiz ve beğendiğimiz oyuncular var. Hazırlık dönemi başlamadan takımımıza katabilirsek çok iyi olacak. Sezon bittiğinde yönetim gerekli açıklamaları yapacaktır. En az dört tane çok iyi oyuncu almamız gerekiyor. Genç oyuncular da alacağız” dedi.  

 

“HER OYUNCUYU VERECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YOK”

 

Takımında sözleşmesi biten oyuncuların da olduğunun hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay şunları söyledi: “Onlarla ilgili kararlar da verilecek. Sezon planlamasını şu an tam yapamıyoruz. Çünkü Avrupa Kupaları olursa, o zaman daha farklı bir şekilde olaya bakmamız gerekecek. Antalyaspor’a ne gerekliyse ve neye ihtiyaç varsa onu alacağız. Bizim de veremeyeceğimiz oyuncularımız var. Çünkü bizim de gelecek sezon hedefimiz var. Her oyuncuyu vereceğiz diye bir şey yok. Bize çok büyük bir teklif gelirse yönetim karar verir.”

 

 

 

 

Futbol