01 Nisan
1.04.2017 23:34:44
Antalyasporumuzdan Altın Galibiyet: 2-1

Antalyasporumuz, Spor Toto Süper Lig’in 26. Hafta maçında sahasında konuk ettiği Kayserispor’u 2-1 yendi. 

 

Baştan sona yüksek tempoda geçen ve saha içinde zaman zaman gerginliğin tırmandığı maçı iki takım da 10’ar kişi tamamladı. Antalyasporumuz, Samuel Eto’o’nun 29. dakikadaki golü ile 1-0 öne geçerken, konuk takım Kayserispor , 49. dakikada Mendes ile beraberliği yakaladı. Antalyasporumuzun galibiyeti taşıyan golünü, 90+3’te El Kabir kaydetti. El Kabir, 29. dakikada Samuel Eto’o'nun attığı golün asistini yaparken, Samuel Eto ‘o da El Kabir’in 90+3’teki golünün asistini yaptı. Her iki futbolcumuz da maçta birer gol, birer asit yapmış oldu. Antalyasporumuz, bu galibiyetle puanını 42’ye çıkardı.

 

STAT: Antalya
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Yusuf Bozdoğan
ANTALYASPOR: Ferhat Kaplan, Celutska, Salih Dursun, Chico (Dk. 26 Diego), Sakıb Aytaç, Charles, Zeki Yıldırım (Dk. 54 Sandro), Danilo (Dk. 83 Yekta Kurtuluş), El Kabir, Mbilla, Eto'o
KAYSERİSPOR: Muammer Yıldırım, Douglao, Levent Gülen, Mabiala, Erkan Kaş, Güray Vural, Rotman, Deniz Türüç (Dk. 46 Mendes - Dk. 52 Sow), Varela, Lawal, Umut Bulut (Dk. 46 Welliton)
GOLLER: Dk. 29 Eto'o, Dk. 90+2 El Kabir (Antalyaspor), Dk. 49 Mendes (Kayserispor)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 38 Erkan Kaş (Kayserispor), Dk. 41 Charles (Antalyaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 39 Umut Bulut, Dk. 45 Güray Vural, Dk. 45+4 Rotman, Dk. 61 Levent Gülen (Kayserispor), Dk. 81 Danilo, Dk. 90 Sandro, Dk. 90+3 El Kabir (Antalyaspor)

 

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

 

DAKİKA 29 (GOL): Ceza sahası dışında Kayserisporlu Mabiala'dan topu kapan El Kabir, son çizgiye kadar indikten sonra yerden orta yaptı.  Eto’o, ön direkte buluştuğu topu  kaleci Muammer Yıldırım'ın sağından ağlara gönderdi: 1-0

 

DAKİKA 38: El Kabir'in yerde kaldığı pozisyonda Kayserisporlu Erkan Kaş topu sert şekilde taca attıktan sonra Charles ile tartıştı. İki futbolcu arasında çıkan tartışmaya diğer oyuncular da katılınca sahanın içinde gerginlik büyüdü. Hakem Fırat Aydınus, Kayserisporlu Erkan Kaş'ı kırmızı kartla oyun dışı bırakırken, yanlışlıkla Danilo'ya da sarı kart gösterdi. Yaşanan tartışma nedeniyle gerginlik devam ederken Umut Bulut, Charles'ın üzerine yürüdü. Diğer oyuncuların katılmasıyla gerginlik yeniden arttı. Hakem Fırat Aydınus, Umut Bulut'a sarı kart gösterdikten sonra yardımcılarıyla konuştu ve daha önce Danilo’ya gösterdiği sarı kartı iptal etti  ve Charles'a sarı kartını çıkardı. Hakem, daha sonra Umut Bulut'la olan tartışmasından dolayı Charles’a  ikinci sarı kartı çıkardı ve kırmızı kartla oyundan ihraç etti.  İki takım da sahada 10 kişi kalırken 6 dakika durdu.

 

Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyasporumuzun 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

İKİNCİ YARIDA 2 GOL

 

DAKİKA 49 (GOL): Konuk takım Kayserispor beraberliği yakaladı. Lawal'ın pasıyla ceza sahası ön çizgisi önünde topla buluşan Mendes sert vurdu.  Meşin yuvarlak kaleci Ferhat Kaplan'ın solundan ağlara gitti: 1-1
DAKİKA 68: Danilo'nun sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Diego,  ceza sahasında iyi yükselip kafayı vurdu.  Kaleci Muammer Yıldırım bu pozisyonda kontrol etmeyi başardı.
DAKİKA 76: Mbilla’nın, ceza sahası dışı sağ çaprazdan vuruşunda top yandan auta çıktı.
DAKİKA 80: Salih Dursun'un ara pasında Mbilla, ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mbilla'nın vuruşunda kaleci Muammer Yıldırım topu oyun alanına döndürüp tehlikeyi önledi.
DAKİKA 90+2 (GOL):  Antalyasporumuz El Kabir’in golü ile öne geçti.  Ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Eto'o, meşin yuvarlağı müsait durumdaki sağındaki El Kabir'e çıkardı. El Kabir, ceza sahasının sağ çaprazından vurduğu  topu kaleci Muammer Yıldırım'ın sağından ağlarla buluşturup maçın skorunu ilan etti: 2-1. Karşılaşma, Antalyasporumuzun 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 







 

 

Futbol