21 Kasım
21.11.2016 09:21:54
Avni Aker'de Son Randevu   

Spor Toto Süper Lig'de son 2 maçını kazanarak yükselişe geçen Antalyasporumuz, bugün Karadeniz'de zorlu bir mücadeleye çıkıyor. Takımımız 11. haftanın kapanış maçında Trabzonspor'a konuk oluyor. Trabzonspor ile Antalyasporumuzun Avni Aker Stadı'ndaki puan mücadelesi saat 20.00'de başlayacak. Antalyasporumuz aynı zamanda, 50 yıldır profesyonel lig maçlarına ev sahipliği yapan Avni Aker Stadı'nda son kez maça çıkmış olacak.

 

AVNİ AKER'DE GALİBİYETİMİZ YOK

 

İki takım Süper Lig'deki tarihlerinde 41. kez karşı karşıya gelecek. Bundan önceki 40 maçın 24'ünü Trabzonspor kazanırken, Antalyasporumuz da 7 kez galip geldi, iki takım arasındaki 9 maç da beraberlikle sonuçlandı. Antalyasporumuz, Trabzonsor ile rekabetinde Avni Aker'de hiç galibiyet sevinci yaşamadı. Trabzonspor ile Antalyaspor'umuz Avni Aker'de şimdiye kadar 19 kez Süper Lig maçında karşılaştı. Avni Aker'deki 19 maçın 13'ünü Trabzonspor kazandı, 6 maç da beraberlikle sonuçlandı. 1998/1999 sezonunun 34 haftasında ise fikstüre göre Trabzonspor'un ev sahibi olduğu maç, Karadeniz ekibinin cezası nedeniyle Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynandı ve bu maçı Antalyasporumuz 3-2'lik sonuçla kazandı. Antalyasporumuz, Trabzonspor ile rekabetinde rakibine karşı tek deplasman galibiyetini Ankara 19 Mayıs Stadı'nda almış bulunuyor. Kırmızı-beyazlı takımımız, Trabzonspor'a karşı Avni Aker'deki şanssızlığını, bu stadda bugün oynayacağı son maçta kırmak için sahaya çıkacak. 

 

190 GÜN ÖNCEKİ TARİHİ FARK

 

Trabzonspor, Süper Lig'deki tarihinde en farklı yenilgisini 190 gün önce Antalyasporumuz karşısında aldı. Trabzonspor'a Avni Aker'de diş geçiremeyen kırmızı-beyazlı takımımız, geçen sezon ligin 33. haftasında Antalya'da konuk ettiği rakibini 7-0 yendi. Bu, Trabzonspor'un tarihindeki en farklı yenilgi oldu. Antalyasporumuzda; sakatlığı nedeniyle İngiltere'de tedavi olan Samuel Eto'o, yurt dışındaki tedavisinden dönen ancak hazır olmadığı için kadroya alınmayan kaleci Saso Fornezzi ile annesinin rahatsızlığı nedeniyle izinli olan Serdar Özkan bugünkü maçta forma giyemeyecek. 

Futbol