13 Şubat
13.02.2017 19:38:38
Bora Terzioğlu: Konya’daki Saldırganların Cezalandırılması İçin Girişimde Bulunacağız

Asbaşkanımız Bora Terzioğlu, takımımızın deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Atiker Konyaspor maçının öncesinde, maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Hasan Subaşı Tesislerimizde basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Yönetim kurulu üyelerimizden Salih Peker’in de katıldığı basın toplantısında Başkanımız Ali Şafak Öztürk ile yöneticilerimizin bulunduğu locaya yapılan saldırının fotoğraflarını da gösteren Terzioğlu, şöyle konuştu:

 

LOCADA EŞ VE ÇOCUKLAR DA VARDI

 

“12 Şubat 2017 günü oynanan Atiker Konyaspor-Antalyaspor maçı sonrası, Antalyaspor Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, keza bazı yönetim kurulu üyelerimizin eşleri ve çocuklarının bulunduğu 106 ve 107 numaralı localara, bir kısım Atiker Konyaspor taraftarının fiili saldırısı ile ilgili yönetim kurulumuzun görüş ve düşüncelerini sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik.

 

Bizler Antalyaspor yönetimine geldikten sonra “özü spor olan“ faaliyetlerde hep birlik beraberlik, hoşgörü, iyi ilişkiler kurma yönünde çaba sarf ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bu anlamda ilimize gelen tüm takım yöneticileri ile dostluk ortamı oluşturmak adına bir araya gelme fırsatları yaratmaya çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda deplasman maçlarımıza da çoğu kez ailelerimizle birlikte katılarak, özü spor olan faaliyetlere toplumun her kesiminin yeniden birlikte katılması anlamında katkı koymak istedik. Yasaklar insanları maalesef ihlale yöneltiyor. Bu anlamda gerekli önlemlerin alınması ile deplasman seyirci yasaklarının kaldırılması yönünde de destek verici açıklamalar yaptık.”

 

“SALDIRGANLAR TESPİT EDİLMELİ”

 

Asbaşkanımız Bora Terzioğlu, açıklamasının devamında Atiker Konyaspor maçı öncesinde de her iki ilin valilerinin girişimi ile yönetici, taraftar temsilcileri bir araya gelerek her iki takımın taraftarlarının dostça centilmence birlikte maç seyretmesi için atılan adımların içinde yer aldıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Sayın Atiker Konyaspor başkanının ve yönetiminin bu konuda attığı adım ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Gerçekten önemli bir adımdı. Maç öncesi takım otobüsümüzün kamp yaptığı otel önünde taşlanması, keza takım otobüsümüzün oyuncularımızı stada götürürken taşlanması, bazı araçların camlarının kırılması ve maç öncesi taraftarlar arasında münferit birkaç olay dışında olay yaşanmaması sevindirici ve önümüzdeki yıllar için umut verici olmuştur.

 

KONYASPOR’DAN ŞAŞIRTICI AÇIKLAMA

 

Ne var ki; maç sonrası misafir takım yöneticileri olarak bulunduğumuz locaya yapılan fiziki müdahaleyi şiddetle kınıyoruz. Yönetim kurulu başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz maç sona erdikten, hakem ve oyuncular soyunma odalarına girdikten ve hatta evsahibi takım taraftarlarının da büyük ölçüde stadı terk etmelerinden sonra, takımızı destekleyen taraftarlarımızı alkışladıkları sırada önce küfürle başlayan, ardından ayrılan locaya fiilen girilmesi ile gelişen fiziki saldırıyla karşı karşıya kalmışlardır. Bu olayı başlatan kişiler ile Atiker Konyaspor’a gönül veren, centilmence takımlarını destekleyen sporseverleri asla aynı kefeye koymayız. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin emniyet kuvvetlerince tespit edilmesi ve soruşturma sürecinin başlatılmasını bekliyoruz, konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Diğer taraftan başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize yapılan fiili saldırı son derece açık iken, konunun sorumlularını tespit etmek yerine sayın Atiker Konyaspor basın sözcüsünün “Fiili saldırı görmedik. Antalyaspor başkanı ile görüştük, o da saldırı olmadığını ifade etti” açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyor ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

 

LOCAYI KONYASPOR TAHSİS ETTİ

 

Antalyaspor yönetimi olarak göreve geldikleri süreden itibaren basın açıklamalarında hep gündemde yer alan olayların üzerinden zaman geçmesini beklediklerini ve açıklamalarını da sağduyu ön planda olmak üzere samimi ve yapıcı eleştiriler üzerinden gerçekleştirdiklerin aktaran Terzioğlu, şöyle devam etti:

 

“Ancak yaşanan son olay açıklama yapmak üzere bir kaç gün geçmesi gereken türden bir olay değildir. Fiili ve fiziki saldırı söz konusudur. Saldırıya uğramış bir başkan ve yönetim kurulu vardır. Başkanımızın maç sonrası açıklamaları zamansal anlamda son derece doğal ve yerindedir. Ne var ki; bizler sayın Atiker Konyaspor başkan ve yönetiminden “Geçmiş olsun. Misafirimizdiniz, sizle gereği gibi ilgilenemedik, koruma önlemlerinin alınmasında yetersiz kaldık” açıklaması beklerken, “Olaylar tek taraflı değildir, taraftarla nasıl bir diyaloğa girdiler bilemem. Taraftarla başkan niye kavga eder, taraftarla yüz göz olursanız olacağı budur. Siz niye bu işin içindesiniz sorgulamak lazım “ gibi cümleleri duyduk ve adeta şok olduk.

 

Sayın başkan, başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz sizin önceden belirlediğiniz locada maç seyretmiştir. Açıklamalarınızı hayretle karşıladığımızı ifade ediyoruz. Bu düşüncelerinizin gerçek düşünceleriniz olmadığını kabul etmek istiyoruz ve Atiker Konyaspor olarak sizden açıkçası özür ve olaya karışanların bir an önce tespit edilmesi anlamında somut adımlar bekliyoruz. Olayın tasvip edilecek yanı yoktur. Atiker Konyaspor Kulübü de olayları mutlaka kınamalıdır. Biz dün olduğu bugün de futbol konuşmak istiyoruz. Hakem hatalarını, idari mennuniyetsizlikleri konuşmak istemiyoruz. Boşalan tribünlerin yeniden dolmasını, genç yaşlı, kadın, çocuk herkesin tribünde yer almasını istiyoruz.”

 

AKREDİTASYON KARTLI SALDIRGAN

 

Asbaşkanımız Terzioğlu, gazetecilerin "Federasyon nezdinde girişimde bulunacak mısınız?' sorusuna şu yanıtı verdi:

 

"Biz hem idari, hem de sorumlularla ilgili 6222 sayılı yasaya göre hukuki girişimde bulunacağız. Doğrudan yönetim kurulu üyelerinin yaşadığı olay var. Saldırıya uğrayan korumasız bir kısım var. Nasıl oldu biz de anlamadık. Konyaspor başkanı locanın kilitli olduğundan bahsediyor ama kilit koridordan girişte var. O fotoğrafta da görünüyor locanın yanından atlayan taraftar var. Kale arkasından da 20-30 kişilik grup bulunduğumuz yere gelmek istediler onlar da emniyet güçlerince durduruldu. Bu olayı başlatan bir kaç kişiydi. Onları da ilgili kolluk kuvveti ve makamlara ulaştıracağız. Bu saldırıyı Antalyaspor Kulübü'nün tüzel kişiliğine yapılmış bir saldırı olarak algıladık. O locada Antalyaspor yönetim kurulu üyeleri vardı. Umarım planlı bir saldırı değildi. Olayı başlatan bazı kişilerin yaka kartı akreditasyon kartı olduğu duyumları da var. O kamera kayıtlarıyla ortaya çıkarılacaktır.

 

Basın toplantısında son olarak Atiker Konyaspor maçının hakemi ile ilgili düşüncelerini anlatan Asbaşkanımız, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz Antalyaspor olarak hakem hatalarını konuşarak değil, futbolumuz ile gündemde olmak istiyoruz. Ancak bu olay, bu sınıfta değil. Ciddi hakem hataları var ve konuşulmalı diyoruz. Çok net biz oturduğumuz yerden topun taca çıktığını görüyoruz ama oyuna yakın olan hakem bunu görmüyor. Yaratılan penaltı sonrası art arda iki sarı karttan kırmızı kart oldu. Biz yine de güzel mücadele ettik. Mücadele gücümüzden kaybetmeden yolumuza devam etmek istiyoruz. Hayaller kurmaya başladık. Hedefe ulaşmak için hayal kurmak istiyorum. Ben hedefimizin 10 olduğunu söylüyorum, ama kamuoyu 4'üncü 5'inciliği konuşmaya başladı. Hayal kuracağız ki gerçekleştireceğiz bunları. Başkanımız Ali Şafak Öztürk şu anda yurt dışında. Döndüğünde hakem kararlarıyla ilgili değerlendirme yapacak.”

 

 

Futbol