30 Kasım
30.11.2016 11:54:27
Çalımbay: Kenetlenince Her Şey Güzel Oluyor
 
 

Antalyasporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay, deplasmandaki Başakşehir maçı Cumartesi günü oynanacağı için haftalık basın toplantısını bu kez Salı günü yaptı. Teknik direktörümüz, kulüp binasındaki basın toplantısında geçen hafta kazanılan Adanaspor maçının yanı sıra, kendisinin görevde bulunduğu 6 haftalık süreyi değerlendirip, devreye kadar kalan 4 maç için de düşüncelerini açıkladı. Teknik direktörümüz Çalımbay, basın toplantısındaki konuşmasına şöyle başladı:

 

 

 

MÜCADELE VE BÜTÜNLEŞME

 

“Antalyaspor olarak özellikle son 4 maçımızda çok iyi bir grafik çizdik. Tabiki bu 4 maçı almakla lig bitmiyor.  Bizi bekleyen 4 final maçımız var. Bunları da iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben takımımın sahadaki mücadelesinden ve bütünleşmesinden memnunun. Özellikle de geçen hafta Adanaspor maçında taraftarımızın diğer maçlara göre daha fazla olması, daha coşkulu olması ve daha mükemmel  şekilde takıma destek verdi. Güzel bir hava yakalandı hep beraber. Buna yönetim de dahil. Daha önce de söylediğimiz gibi bu zorlu ortamdan çıkmak istiyorsak bu saydığımız unsurların kenetlenmesi, bütünleşmesi gerekiyordu. Buna basınımız da dahil. Bunu şu ana kadar gerçekleştirdik. Ama artık bundan sonraki maçlarımıza bakmamız gerekiyor. Başakşehir, Bursaspor, Fenerbahçe ve Kasımpaşa’dan oluşan zorlu bir serimiz var. Bunların dördü de iyi takım. Bu takımlara karşı oynayacağımız maçlarda çok iyi mücadele etmemiz gerekiyor. Bu süreçte bütün arkadaşlarımızın da hazır olması gerekiyor. Dediğim gibi bugüne kadar takımımızın gösterdiği mücadeleden, istek ve arzudan çok memnunum. Bunu devreye kadar, ligin sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Zaten devre arasında gerekli takviyeleri de yapacağız. O zaman daha bambaşka bir Antalyaspor olacak.

 

 

 

RAKİP AYIRT ETMEK YOK

 

Bu hafta oynayacağımız Başakşehir maçı çok zor geçecek. Çünkü Başakşehir bu sezon çok iyi giden, istikrarlı grafik çizen bir takım. Yıllardan beri hemen hemen aynı takım. Sadece bir iki oyuncu dışında kadroyu koruyan bir takım. Bizim de yakından tanıdığımız bir takım. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Ama ben takımıma güveniyorum. Orada iyi şeyler yapacağımızı biliyorum. Bundan önce oynadığımız maçların en az iki katı mücadele etmemiz gerekiyor ki oradan istediğimiz şekilde ayrılalım. Ama biz rakip takım ayırt edecek durumda değiliz. Hangi takım olursa olsun puan ve puanlar alıp dönmemiz gerekiyor. Çok ihtiyacımız var. Biz takım olarak hazırız bu 4 maça. İnşallah bunları da iyi bir şekilde bitiririz.  Takımımızda şu anda sadece Serdar Özkan’dan yararlanamıyoruz. Biliyorsunuz onun annesi çok ağır hasta. Annesine acil şifalar diliyorum. Emre Güral da zaten uzun süreden beri sakat. Samuel Eto’o tam olarak yüzde yüz antrenmanlara katılıyor. Şu anda bir sıkıntımız yok. Tek amacımız bundan önce oynadığımız 4 maçı unutup önümüzdeki 4 maça odaklanmak.

 

 

 

SORULARI YANITLADI

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, basın toplantısında konuşması bittikten sonra habercilerin sorularını da yanıtladı. Teknik direktörümüz Çalımbay, Trabzonspor’un Samuel Eto’o’yu transfer etmek istediği yönündeki haberler ve Kamerunlu golcünün performansının geçen sezona göre neden düştüğü şeklindeki sorulara şöyle yanıt verdi:

 

 

 

ETO’O İYİ BİR LİDER

 

“Trabzonspor konusunu bilemiyorum. Onlar basında çıkan haberler. Bize ve yönetime gelen hiçbir şey yok. Dün başkanımızla uzun bir süre oturduk konuştuk, şu anda öyle bir şey yok. Öyle bir şey olmadığı için de şimdi cevap vermeye gerek yok.

 

Bir kere Eto’o sezon başında iyi hazırlanmamış. Sezon başında Beşiktaş olayı çıkınca kendisi de açıkçası gitmek istediğini söylemiş. Kariyerinin sonunda Şampiyonlar Ligi oynamak istemiş. Gayet normal. Beşiktaş gibi de bir takım istiyor, o da gitmek istedi tabiî ki. Bu olay olmayınca, uzunca sürüncemede kalınca tekrar takıma dönüyor, ama sezon başında galiba antrenmanları istediği gibi yapmadı. Sonra da kadro dışı kaldı. Kadro dışı kalınca takımdan ayrı çalışıyor. İstediği kadar çalışsa da tek başına takımdaki performansı yakalaması çok zor. Bence kopukluk orada başladı. Çünkü biz buraya geldiğimiz günden beri Eto’o çok iyi çalışıyor. İyi bir profesyonel, bir lider, takımına sahip çıkıyor. Sezon başında yaşadıklarından dolayı iyi hazırlanamadığı için böyle oldu. Düşünün; takım kaptanısın ve kadro dışı kalıyorsun. Bu iyi bir şey değil. Tabiki oyuncu bir hafta 10 gün çalışmadığı zaman mutlaka geriye gider. Biz geldikten sonra da çok iyi çalıştı. Sonra da zaten 3 haftanın ardından aşırı zorlamaya bağlı olarak iki adelesinde birden yırtık çıktı. Belki bir an önce kendini kabul ettirmek ve eski formuna kavuşmak için böyle bir sakatlık geçirdi. Şanssız bir dönem geçirdi ama bundan sonra tabiî ki daha iyi çalışması gerekiyor ve çalışıyor da zaten.”

 

 

 

DAİMA KAZANMAK İÇİN

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, devreyi kaç puanla bitirmeyi hedeflediği sorusunu da şöyle yanıtladı:

 

“Devre arasına kadar bir puan hedefi belirlemedim. Bu 4 maçı çok iyi bitirmemiz gerekiyor. Bu 4 maç öyle sıradan maç değil.  Hakikaten iyi takımlarla oynayacağız. Başakşehir, Fenerbahçe, arkasından Bursa deplasmanı, sonra bizim de yakından tanıdığımız ve benim kurduğum Kasımpaşa’ya karşı oynayacağız. Bunun dördü de zor maç. Ama biz iç saha, dış saha diye kesinlikle ayırmıyoruz. Dışarıda da galibiyete oynuyoruz, içeride de galibiyete oynuyoruz. Bana göre en iyi oynadığımız maçlardan biri Beşiktaş maçının ilk yarısıydı. Çok iyi oynadık ve 3-4 tane net pozisyonumuz vardı, atamadık. Şimdi bize dışarıdan bakıldığında 1-0’lık sonuçlarla kazanıyoruz ama biz çok pozisyona giriyoruz, çok gol kaçırıyoruz. Bu hem sevindirici bir şey, ama bizim için kazanmak çok önemli. Puanlar almamız gerekiyor. İki maç kazandığınızda yukarı çıkıp iki maç kaybettiğinizde aşağıya inebiliyorsunuz. Onun için bizim hiçbir şeyden, şu havamızdan taviz vermememiz gerekiyor. Hatta üstüne koymamız gerekiyor. Onun için bu önümüzdeki 4 maç bizim açımızdan hayati derecede önemli. Hepsi de final maçı. Dışarıda oynayacağımız maçlar 3 ihtimalli maçlar. Başakşehir ve Bursa maçları. Ama sahamızdaki Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçları da öyle. Ama dediğimiz gibi bu 4 maçta alabileceğimiz en yüksek puanları almaya çalışacağız.  Ama ben takımıma güveniyorum. İyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.”

 

 

 

KADRO OTURTULDU

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, “İlk 8 haftada galibiyetle tanışamayan Antalyaspor, son 4 maçını gol yemeden kazandı. Antalyaspor’da neler değişti de böyle oldu?” sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

 

“Biz buraya geldiğimizde takım uzun süredir kazanamıyordu. Hatta biz geldikten sonra da 2 maçı kazanamadık biliyorsunuz. Bunlar Çaykur Rize ve Beşiktaş maçlarıydı. Takımda tabiî ki bir güvensizlik vardı. Bir telaş ve korku hakimdi. Sadece bir galibiyete ihtiyacımız vardı ve o galibiyeti de aldık. Kayserispor galibiyeti ile birlikte herkese bir güven geldi ve oynamaya başladık. Tabiî ki bizim antrenmanlarımız bizden önceki teknik direktör arkadaşımıza göre farklı, daha değişik olabilir. Artık Türkiye Ligi’ni de iyi tanıyoruz biz, ona göre çalıştık. Bir kadro oturttuk ve bu kadroda fazla oynamadık. Şimdi baktığınız zaman bizim kadroyu bizim onbiri rahatlıkla sayabilirsiniz. Onlardan istediğimizi yavaş yavaş almaya başladık. Oyuncuların arzu ve isteği gelişti. Bir bütünleşme oldu takımda, bir de artan taraftar desteği eklendi buna. Zaten yönetim mükemmel. Taraftar ve futbolcular bütünleştiği zaman iyi şeyler ortaya çıkıyor. Ama futbolda dün yok. Önümüzdeki 4 maçta her şey olabilir. Bizim için en önemli amaç devreye kadar iyi gidebilmek. Devrede zaten artık o takım bizim oluyor. Geldiğimizde bizim kurduğumuz takım değildi. Ama devreden sonra bizim kurduğumuz takım olacak. Takımı gördük. Gerekli takviyeleri ve çalışmaları yapacaksınız o zaman sizin kurduğunuz takım olacak. Ondan sonra tabiî ki her şey bambaşka olacak. Önemli olan bence ne kadar iyi takım olursanız olun iyi hava yakalamadığınız zaman çok zor. Basın da dahil bu 4 oluşum birleştiği zaman inşallah iyi şeyler olacak.

 

 

 

BÜTÜN TAKIMLAR TEHLİKELİ

 

Basın toplantısında son olarak, “Kamuoyunda Fenerbahçe’nin en tehlikeli rakibi olarak Antalya gösteriliyor. Antalyaspor artık tehlikeli bir takım olduğunu hissettirmeye başladı mı?” sorusuna teknik direktörümüzün yanıtı şöyle oldu:

 

Bana göre bütün takımlar tehlikeli. Sadece Antalyaspor değil herkes tehlikeli. Mesela biz Adanaspor ile oynarken ‘nasılsa Adanaspor sonuncu, Beşiktaş da Antalyaspor da yener” deniyordu ama biz zor yendik. Beşiktaş da zor yendi. O yüzden ligde kolay maç yok. Herkes tehlikeli bir takım. Bizim takım ayıracak halimiz yok. Bizim puanlara ihtiyacımız var. Bu Fenerbahçe olur Galatasaray Beşiktaş olur. Trabzon olur. Şimdi Başakşehir ile oynuyoruz. Ligin lideri çok iyi bir takım. İyi de bir grafik çizdi. Bizim oradan puan almamız gerekiyor. Fenerbahçe ile onayacağız aynı. Bursaspor ile oynayacağız aynı. Kasımpaşa ile oynayacağız aynı. Herkesin birbirine dikkat etmesi gerekiyor.

 
 

Futbol