18 Şubat
18.02.2017 18:45:48
Çalımbay: Önemli Bir Maçı Kazandık

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, 1-0 kazandığımız Kardemir Karabükspor maçı sonrası basın toplantısında yaptığı açıklamada, takımımızın performansını değerlendirdi. Kolay geçmeyeceğini tahmin ettikleri bir maçı kazandıklarını belirten teknik direktörümüz, şöyle konuştu:

 

TAKTİK VE MEVKİ DEĞİŞİKLİKLERİ

 

“Bu maçın kolay olmayacağını biliyorduk. Birincisi; eksiklerimizin çok olması. İkincisi; Karabükspor takımının bundan önce aldığı Beşiktaş galibiyeti nedeniyle morallerinin yüksek olması, iyi takım olması ve oyun disiplinine sahip bir takım olmasıydı. Bunların maçı çok zorlaştıracağını biliyorduk.  Kolay bir maç olmadı. İlk yarı denk bir şekilde geçti. Tabi burada bir de erken sakatlığımızın sonucunda maçın başında Yekta’nın çıkmasıyla bütün oyun düzenimiz altüst oldu. İlk yarıyı bitirdikten sonra hem taktik değişikliği yaptık, hem de oyuncularımızın yerlerini değiştirdik. Ve onun neticesinde çok pozisyonlar yakaladık. Biraz son paslarda dikkatli olabilseydik hiç böyle sıkıntılı dakikalar yaşamadan en iyi bir şekilde bitirebilirdik. Ama bu kadar eksiklere rağmen oynayan arkadaşlarımız mükemmel şekilde mücadele etti. Karşımızdaki takım iyi bir takım, tehlikeli pozisyonlar da yakaladılar. Normalde o pozisyonları vermememiz gerekiyor, ama maçın önemi, veya bazı arkadaşlarımızın eksikliğinden de kaynaklandı bunlar. Ama oynayan arkadaşlarımız çok iyi mücadele etti, mükemmel şeyler yaptı. Çok iyi bir galibiyet aldık. Bu maç bizim için çok önemli hale gelmişti. Geçen hafta Konya’da bizim için çok zorlayan maçta 1 puan almıştık ama o maçta çok oyuncumuzu da kaybetmiştik. Ama dediğim gibi oynayan arkadaşlarımız hakikaten iyi şeyler yaptı.”

 

TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, konuşmasının devamında ligin sonuna kadar kalan 13 maçtan da en iyi sonuçları almak istediklerine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

 

 İyi bir galibiyet aldık, ama tabi ki lig bununla bitmiyor. Önümüzde 13 tane daha maçımız var, bu 13 tane maçı da iyi bir şekilde bitireceğiz. Biz buraya geldiğimizde ilk hedefimiz ilk 10’un içinde olmaktı. Bunu başarırsak çok mutlu olacağız. İlk 10’un içinde tabi ki iyi bir yerde olursak bizim için çok iyi olacak. Ben bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Taraftarımızı da tebrik ediyorum, bu maçta bizi yalnız bırakmadılar, yönetimimiz de öyle. Şimdi kalan maçlarımızı da çok iyi şekilde bitirip önümüze bakmamız gerekiyor. Çünkü çok zor bir yerden buraya geldik. Son sırada 2 puanlı bir takımı aldık, şu anda iyi yerlere geldik. Ama dediğimiz gibi iş bitmedi daha, önümüzde bir sürü maçımız var. Şu oynadığımız oyunun da çok çok üstüne çıkıp, inşallah istediğimiz yerde de ligi bitiririz. 

Futbol