16 Şubat
16.02.2017 15:35:19
Çalımbay’dan Taraftara Çağrı

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında geçen hafta deplasmanda oynanan Atiker Konyaspor maçını, maçta çıkan olaylar ve bu hafta iç sahada Kardemir Karabükspor ile oynanacak maçla ilgili düşüncelerini açıkladı. Konuşmasına, Konya deplasmanında yaşanan olaylardan bahsederek başlayan teknik direktörümüz, yöneticilerimiz saldırıya ugradığı, sahaya yabancı maddelerin yağdırıldığı ve 2 futbolcumuzun kırmızı kart görüp aleyhimize bir de penaltının verildiği maçın mağdur tarafının Antalyaspor olduğuna dikkat çekti. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

 

TAKIM OTOBÜSÜNE 2 KEZ SALDIRI

 

“Konya’da oynadığımız maç iki takım için de çok kritik bir maçtı. Daha önce iki takım taraftarları arasında çıkan olaylar ve gerginlikler nedeniyle de önemliydi. Herkesin çok dikkat etmesi gereken bir maçtı. Bizim açımızdan da skor açısından baktığımızda mutlaka oradan puan ya da puanlar çıkarmamız gerekiyordu. Bu maçta hakikaten istemediğimiz olaylar gelişti. Önce saha dışı olayları ile ilgili konuşmak istiyorum. Bir grup Konyaspor taraftarının maçtan sonra tribünde eş ve çocukları ile birlikte olan yöneticilerimize saldırısı oldu. Bu iki camia açısından da iyi bir şey değil. Maçtan önce de konakladığımız otelin önündeki otobüsümüze gece taşlı saldırı oldu. Takım otobüsümüzün camları kırıldı. Arkasından maça giderken de otobüsümüz taşlandı.

 

O KİŞİLER CEZALANDIRILMALI

 

Bunlar eskiye dönüş gibi bir şey oldu. Bir grup insanlar iki camia arasındaki husumet ve gerginliği sonlandırmak isterken, bir grup da eski gerginliği sürdürmeye çalıştı. Bunlar olmaması gereken olaylar. Hele de şu an Türkiye’nin durumuna baktığımızda; zaten bir sürü şeyle uğraşıyoruz ülke olarak. Bir de gündeme bu olayların taşınması son derece üzücü. Yalnız şöyle bir şey var; bunu Konyaspor camiasına mal etmemek gerekiyor. Bunu yapan kişileri bence cezalandırmak gerekiyor. Bu kişileri sporun içinde barındırmamak gerekiyor. Bunu hem Konyaspor camiasının, hem de tüm spor camiasının yapması gerekiyor.”

 

Antalyaspor ile Konyaspor’un bundan sonra da bir çok maçta karşı karşıya geleceğine işaret eden teknik direktörümüz, gerginliği sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Teknik direktörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

KONYASPOR CAMİASINA MAL EDİLMEMELİ

 

Antalyaspor ile Konyaspor bundan sonra da çok karşılaşacak. Bir sürü maç oynanacak. Konyaspor buraya gelecek, biz oraya gideceğiz. Onun için biz oraya her zaman gergin gitmek istemiyoruz. Onlar da buraya dostça arkadaşça gelecek. Saha içinde her türlü mücadelemiz vereceğiz. Saha dışında da güle oynaya gidecekler. Yenildiysek üzüleceğiz, yenersek sevineceğiz. Aynı şey Konyaspor için de geçerli. Burada önemli olan şimdi o grubun yaptığını bütün Konyaspor camiasının mal etmemek. Bu olaylar bir çok maçta olabiliyor. En yakın örnek de Beşiktaş-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar. Onun için böyle şeylere izin vermememiz gerekiyor. Bunlar çok üzücü şeyler. Bizim birleştirici olmamız gerekiyor. İnsanlar gerilim yaşıyor, sıkıntı yaşıyor. Geçim sıkıntısı yaşıyor. Sahaya geldiği zaman da güzel şeyler görmek istiyor.

 

OLAYLARIN MAĞDURU ANTALYASPOR

 

Ama Konya’da maçtan sonra çıkan olaylar, özellikle de bizim yöneticilerimize yapılan saldırılar. Orada ailesi var, çocuğu var. Bunlar iyi şeyler değil. Ama biraz önce de söylediğim gibi bunu Konyaspor camiasına mal etmek yanlış. Biz Konyaspor camiası ile arkadaşız, dostuz, bu yıllarca da sürüp gidecek. Bu olayları yapanları içlerinden ayıklamaları gerekiyor. Gerekli cezaların verilmesi gerekiyor. Çıkan olaylardan dolayı üzgünüz. Yalnız orada bizim yöneticilerimize hak vermeleri gerekiyor. Çünkü sahanın içinde mağdur olan bir takım var. Mağdur olan takım da biziz. Baktığınız zaman sahada 9 kişi kalmış bir takımız ve 9 kişi mücadele ediyoruz sahanın içinde. Tabiki maçtan sonra bizim yöneticilerimizin sevinci olacak. Aynı şeyi Konyaspor da yaşamış olsa burada Konyaspor’un da sevinci olacak. Buna anlayış göstermek gerekiyor. Bizim Konyaspor’la olan dostluğumuzu kimse bozamaz. Konyaspor’un yönetimi de, taraftarı da dostluk içinde Antalya’ya gelecek, biz de Konya’ya gideceğiz. İnşallah bu son olur. İnşallah herkes bundan bir ders çıkarır ve bir daha bu sorunu yaşamayız.”

 

Takımının Konyaspor maçındaki performansını da değerlendiren teknik direktörümüz, bu konuda şunları dile getirdi:

 

HAKEMİN İNANILMAZ HATALARI

 

“Bizim için 2 devreli bir maç oldu. Biz ilk yarı istediğimiz gibi oynadık, çok iyi şeyler yaptık, golü de bulduk. İkinci yarıya da çok iyi başlamamız gerekiyordu.  İkinci yarıya istediğimiz gibi başlayamadık. Ama hakem arkadaşımızın v erdiği penaltı, ve verdiği penaltıdan sonra yaşanan olaylar. Ve bu olaylarda gösterdiği kartlar. Ne verdiği penaltı net bir penaltı, ne de gösterdiği kartlar doğru. Hele hele de Eto’o’nun gelip takım arkadaşları üzerine gitmesinler diye hakemi korurken Eto’o’ya kart göstermesi. Bir kere bunu göstermemesi lazım. İkincisi Chico’ya gösterdiği kart.  Orada futbolcu gergin olabilir. Burada hakemin sakin olması gerekiyor, hakemin yapıcı olması gerekiyor. Üçüncüsü; zaten ona hiçbir şey söyleyemiyoruz, Charles’ı attığı pozisyon, ondan önce El Kabir’e 2 fauller var. Onları vermiyor, arkasından top taca çıkıyor, taca çıkan topu devam ettiriyor, onun akabinde de geliyor bizim arkadaşımıza kart gösteriyor. İkinci yarı hakem açısından çok şanssız bir maç geçti. Maalesef bütün kararları da bizim aleyhimize olan kararlar oldu.  Ama biz yine de 9 kişi mücadeleyi gösterdik, iyi şeyler yaptık. Sonradan giren arkadaşlarımızın önemli katkıları oldu. Hakikaten iyi bir puan aldık geldik. Tabi ki öne geçtiğimiz ve iyi oynadığımız bir maçı kazanmak isterdik, ama 9 kişi kaldığımız maçtan aldığımız 1 puan iyi bir sonuç oldu. Ama orada kaybımız çok oldu. Şu anda 3 arkadaşımız cezalı durumda, ayrıca 2 arkadaşımız da sınıra geldi. Bu yüzden bu hafta sıkıntı yaşayacağız.“

 

KARABÜK DİSİPLİNLİ TAKIM

 

Basın toplantısındaki açıklamasının sonlarında taraftara seslenen teknik direktörümüz, cumartesi günü tribünleri doldurup takımlarını desteklemeleri çağrısında bulundu. Teknik direktörümüz rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

 

“Bizim bu hafta en çok taraftara ihtiyacımız var. Mutlaka taraftarlarımızın bu maça gelmesi gerekiyor. Ne kadar çok olursak, ne kadar kalabalık olursak, ne kadar çok takımımızı desteklersek süper olur. Çünkü Konya’da çok iyi taraftarla beraberdik. Çok kalabalıktı ve 90 dakika durmadılar maç bitene kadar. Aynı şekilde bu hafta Karabükspor maçı da bizim için kritik, final havasında bir maç olacak. Onun için de taraftarımızı mutlak yanımızda görmek istiyoruz. Karabükspor’un son maçlarına bakıldığında iyi giden bir takım. Disiplinli, defansif açıdan da iyi savunma yapan bir takım. Yani zor bir maç geçecek. Onun için de çok sabırlı olmamız gerekiyor, çok dikkatli olmamız gerekiyor, hiç oyundan kopmamamız gerekiyor.

 

3 CEZALI, 1 İZİNLİ, 1 SAKAT VAR

 

Ben takımıma güveniyorum, en iyisin yapacağımıza inanıyorum. Bu maçta Motta bizimle olmayacak. Ailevi problemleri nedeniyle Brezilya’ya gitti ve dönmedi şu ana kadar. Motta’nın yanı sıra cezalı olan Charles, Danilo, Chico’dan yararlanamayacağız. Büyük ihtimalle şu anda sakat olan Sandro’dan da yararlanamayacağız ama kadro şimdi dar olduğu için kadroya alabiliriz, 10-15 dakika kullanma şansımız olabilir. Biz bu maçı kazanmak için sahada ne gerekiyorsa yapacağız. Bugüne kadar arkadaşlarımız çok zor yerleri aşarak geldi.  Bu maç da o engellerden biri, bu engeli aşmak için de gerekenleri yapmalıyız. Her şeyin farkındayız, herkes kapasitesinin en üst seviyesine çıkacak.  İnşallah bu maçı da istediğimiz biçimde bitireceğiz. “

 

RAKİP DAHA DA HIRSLANABİLİR

 

Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan teknik direktörümüz, kendisine yöneltilen, “Karabükspor’un hocası Galatasaray’a gitti. Bu durum Antalyaspor için avantaj olabilir mi?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“Bizim için fark etmiyor. Bizim için önemli olan kendi yapacağımız işler. Rakip açısından fazla bir dezavantaj olacağını sanmıyorum, belki oyuncuları daha fazla hırslanabilir. Biz hiçbir şeyi şansa bırakacak durumda değiliz. Şu anda tek düşüncemiz kadromuzu nasıl çıkaracağız, bizim için önemli olan bu. Çünkü eksiğimiz çok. Onunla ilgileniyorum ben şu anda.”

 

ÖZGÜVEN HER ZAMAN VAR

 

Teknik direktörümüz, “Konya’da 9 kişiyle 1 puan almak takıma özgüven getirdi mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Bizim özgüvenimiz her zaman vardı. Kayserispor maçını kazandıktan sonra takıma özgüven geldi. Ondan sonra hep üstüne koyarak geldi arkadaşlarımız. Atılan arkadaşlarımız da kritik mevkilerdeki arkadaşlarımızdı. Ama hem oynayan arkadaşlar olsun, hem sonradan giren arkadaşlar olsun gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Böyle maçları aşmak, hele hele 9 kişiyle puan almak özgüveni daha çok arttırır. Ama dediğim gibi lig daha çok uzun. En önemli maç da önümüzdeki Karabükspor maçı. “

Futbol