21 Nisan
21.04.2017 16:30:03
Centilmenlikleriyle Turnuvaya  Damga Vurdular

Altınordu Futbol Kulübü’nün organize ettiği U12 İzmir Cup’ta Antalyaspor U12 takımı en centilmen takım seçildi.

Avrupa’nın 12 yaş kategorisindeki en iyi turnuvalarından biri olan U12 İzmir Cup’ta minik yıldız adaylarını futbolseverlerle 4. kez buluşturdu. Altınordu’nun Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde yapılan dev turnuvada, Avrupa ve Türkiye’nin üst düzeydeki U12 ekiplerini karşı karşıya geldi. Turnuvaya katılan 48 takımın, minikleri üç gün boyunca festival gibi bir havada hünerlerini sergiledi.
Antalyasporumuzun U-12 yaş takımıyla katıldığı U12 İzmir Cup’un bu seneki önemli konukları arasında Çek Cumhuriyeti’nden Sparta Prag ve Slavia Prag, Rusya’dan Krasnodar, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb ile Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Başakşehir, Bursaspor, Konyaspor, Trabzonspor ve Osmanlıspor’un 12 yaş ekipleri yer aldı.

 

“TURNUVA BOYUNCA HİÇ KART GÖRMEDİK”

 

Oynadıkları tüm maçlardan önce rakiplerine başarı dileklerini ve sonuç ne olursa olsun takımları tebrik ettiklerini belirten Antalyaspor Altyapı Direktörü David Badia; “Turnuva boyunca hiç kart görmedik. Bu ve buna benzer sebeplerle organizasyona katılan tüm takımların antrenörlerinin ve oyuncularının sempatisini ve saygısını kazandık. Sahanın içi ve dışında Fair-Play ruhuna uygun davranışlarımızın karşılığında belki de şampiyonluk kadar önemli olan bu ödüle, organizasyon komitesi tarafından layık görüldü” dedi.

 

“EN AZ ŞAMPİYONLUK KADAR DEĞERLİ”

 

Takımları için çok önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Antalyaspor U12 Takım Antrenörü Rauf Kolancı, “Kendi yaş kategorilerindeki yabancı takımlarla karşılaşma imkanı bularak benzersiz bir deneyim yaşadılar. Antalyasporumuzun fair play felsefesini hem sahada hem de saha dışında yansıtma imkanı bulduk. Saha sonuçlarından daha önemlisi bu emeklerimizin karşılığının takdir görmesidir. Almış olduğumuz en centilmen takım ödülü en az şampiyonluk kadar değerlidir” şeklinde konuştu.


Futbol