10 Ağustos
10.08.2017 13:17:47
David Badia Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Futbol Altyapı Direktörümüz David Badia, Hasan Subaşı Tesislerimizde düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

 

Antalyasporumuz’da ikinci sezonu olduğunu hatırlatan Futbol Altyapı Direktörümüz David Badia göreve geldiği günden bu yana yapılan değişiklikler hakkında şunları söyledi: “Altyapıdaki eksikleri adım adım değiştirmek zorundaydık. Tesislerin dışında başka yerlerde antrenman yapıyorduk. Aynı malzemeleri kullanmıyorduk. Takımların belli bir sistemi yoktu. Daha profesyonelce yapmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulunun desteğiyle birçok değişiklik yaptık. Bu değişikliklerden de memnunum” diye konuştu.

 

“9 FARKLI DEPARTMAN OLUŞTURDUK”
Altyapıda 9 farklı departman açtıklarını belirten Badia, “Kondisyoner departmanı oluşturduk. Geçen sene tüm altyapı takımları içerisinde bir kondisyoner vardı, şuan 6 tane kondisyonerimiz var. Kaleci departmanının yanı sıra analiz departmanımız da var. Geçen sezon maçlarımızı kayıt altına aldık. Bu sene ek olarak antrenmanları da kayıt altına alacağız. Hocalarımız maçların dışında, antrenmanları da analiz edecek. PPP (Potential Professional Player) adlı departmanımız var. Gelecekte profesyonel oyuncu olmasını beklediğimiz oyunculara bakacak departman bu olacak. Özel oyuncuların, bireysel, psikolojik her şeyleri kontrol altında olacak” dedi.
“ALTYAPI İÇİN 3 BİN OYUNCU İZLEDİK”

 

Antalyaspor’un yeni sistemine dahil olmak için yoğun taleple karşılaştıklarını söyleyen
David Badia, “İnanılmaz şekilde insanların Antalyaspor’da oynama isteği var. Altyapı için 3 bin oyuncu izledik. Yurtdışındaki bazı seçmelere gidip taramalar yaptık. Asistanım Sinan, Basel ve Strasburg'a, ben Frankfurt'a gidip gözlemlerde bulundum. Herkes Antalyaspor’un yeni sistemine dahil olmak istiyor. Bu bizim iyi iş çıkardığımızın bir işareti olabilir. Bu da bizi mutlu ediyor. Altyapıda toplam 15 yabancı futbolcumuz var. U21’de 3 tane yabancı, U-17’de 1 ve U-19’da da 1 tane yabancı var. 10 tane de gurbetçi futbolcumuz var. Bunun dışındakiler yüzde 95’i Antalyalı” dedi.

 

 

 

 

Futbol