04 Şubat
4.02.2016 17:49:51
Kamuoyu Duyurusu

Kamuoyu Duyurusu

 

05.12.2015 tarihinde Büyükşehir Torku Arena Stadyumu’nda oynadığımız Torku Konyaspor–Antalyaspor müsabakasına ilişkin Konya İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından “emniyet gerekçesi” ile Antalyaspor taraftarlarının müsabakaya alınmaması kararını esefle karşılamış ve gerekli tepkimizi yazılı olarak göstermiş yaptığımız tepkide konunun dışına çıkmadan ana özünde ve sınırlarımızı koruyarak ifade etmiştik.

 

Ancak Torku Konyaspor tarafından bugün yapılan açıklamada rahatsız olunan konuların çok ötesinde sporda dostluk ve barışın tesis edilmesinden dem vurup, başkanımıza hakaretamiz ifadelerle “popülist” “gündem değiştirmeye çalışan”, “hedef saptırma çabası olan” sıfatları yakıştırmakta ve cesurca ifade etmekte sakınca görmemişlerdir.

 

Açıklamada, İki kulüp arasında taraftar yarıştırarak kendi taraftarlarını yukarı çıkarıp bizim taraftarlarımızı vandallıkla suçlamaktan imtina edilmemektedir. Bu ifade ile Konyaspor yönetiminin 7’den 77’ye her yaş ve cinsiyet grubundan takip edilen resmi sosyal medya hesaplarımızdan ağza alınmayacak küfürleri Torku Konyaspor taraftarları tarafından fütursuzca yazdıklarından bihaber olduğunu anlıyoruz.

 

Yaptığımız transferler, ligde hedeflediğimiz nokta, kupada alınan sonuçlar aldığımız galibiyet ve/veya mağlubiyetler Antalyaspor Kulübünün uhdesindedir. Torku Konyaspor’un değildir.
Maç öncesi beyanatlarında her kulüp başkanının kendi takımını galip görme arzusu kaçınılmazdır. Bu konuda yapılan demeçten bile rahatsız olunması etik bulunmaması tamamen sportif yarışın ötesinde negatif hırsın yansımasıdır.

 

5 Aralık tarihli yapılan lig müsabakasında Antalyaspor taraftarlarının müsabakaya alınmaması sırasında olmayıp daha sonra konunun hükmünün kalmadığı bir zamanda Başkanımız ve taraftar liderlerimizin davet edilmesi hatanın telafisi için son derece geç bir girişimdir.

 

Antalyaspor Kulübü olarak misafir etiğimiz her kulüp yöneticilerine üç gün önce davet gönderir, maç öncesi bir araya gelir ve birbirimize başarılar dileriz. Ev sahibi olmanın ve misafir ağırlamanın usulü kültürümüzde budur. Misafir takımın yönetimine sadece stadyumda “hoş geldin” deyip “şehrimize gelen bütün misafirlerimizi takımımıza ve memleketimize yakışır bir şekilde ağırlamaktayız” denmesi sadece gerçekle hayalin karıştırılmasına örnektir.

 

Ülkemizin gelişmiş kentlerinden olup tarihsel, doğal ve kültürel zenginlikleriyle dolu Mevlana şehri Konya’nın değerinin ve öneminin farkındayız. Maruz kaldığımız davranışları Konya halkına ve/veya taraftarlara mal etmiyoruz.
Yönetim Kurulu Başkanımız Gültekin Gencer’in atalarının Konyalı olduğunu keza yine Antalya yerlisinin yarısının Konyalı olduğundan hareketle Konya halkının ne derece misafirperver ve duyarlı olduğunun farkındayız.

 

Konya halkının yanlış anlamasına meydan verecek her hangi bir ifademiz olmuşsa kendilerinden özür dileriz.
Biz camia olarak Torku Konyaspor Kulüp yöneticilerinin duyarsızlıklarından rahatsız olmuş ve bu durumu ifade etmiş bulunuyoruz.

 

Bu noktadan hareketle, yapacağımız tüm müsabakalarda dostluk ve barışın tesis edilerek sporun birleştirici gücünün kullanılması arzusuyla, tüm kulüplerimizi birbirini anlamaya ve centilmence yarışılması noktasında birleştirici misyonu yüklenmeye davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna önemle duyururuz.

Futbol