19 Ekim
19.10.2016 14:30:36
Rıza Çalımbay: Antalyaspor taraftarına güvenerek geldim

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 8'nci hafta maçında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak olan takımımızda, Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay Antalyaspor’da ki ilk basın toplantısını düzenledi.

 

Hasan Subaşı Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında takımımızın son durumunu değerlendirip gelecek haftalar ve gündem hakkında düşüncelerini açıklayan teknik direktörümüz Çalımbay, ligde iyi bir konumda bulunulmamasına karşın  bunun kendisini korkutmadığını dile getirdi.

 

Antalyaspor’un taraftarına güvenerek görev aldığına dikkat çeken teknik direktörümüz Çalımbay, şu değerlendirmeleri yaptı:

 

 TARAFTAR KARA GÜN DOSTUDUR

 

“Taraftar iyi gün dostu değildir hep kötü gün dostudur. Taraftar takımına hep destek verir. İyi bir takımız, iyi oyunculardan kurulu bir takım ancak tabi ki eksikler var. Bu durumdan kurtulmak için birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu sıkıntıları birden bire aşma şansımız yok. Bizim zamana ihtiyacımız var. Bundan sonra her şeye sıfırdan başlayıp takıma destek verilmesi gerekiyor. Bu takım sıkıntı yaşamış, aldığı sonuçlarda çok iyi oynadığı maçlarda da şanssızlık yaşadı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bu futbolcu arkadaşlarımızın desteğe moral motivasyona ihtiyacı var. Geçen sezondan başlayan kalabalık taraftar kitlesine güvenerek buraya geldik. Tek korkum, taraftarın destek vermemesi ve umutsuzluğa kapılması. Takıma herkesin güvenmesi gerekir."

 

FİKSTÜRÜN EN ZOR DÖNEMİ

 

Devre arasında kadar oynanacak 9 maç için de düşüncelerini açıklayan teknik direktörümüz, fikstürün zor dönemi başlarken Antalyaspor’da görev aldıklarına işaret ederek, “Hemen önümüzde 2 zor maçımız var. Deplasmanda Beşiktaş ve Kayserispor ile zor maçlar oynayacağız.  Devre arasına kadar oynayacağımız maçlarda en iyi sonuçları almamız gerekiyor.  Özellikle de sahamızdaki 4 maçı çok iyi bitirmemiz lazım. Devre arası çalışarak yapacağımız takviyeyle iyi duruma getireceğiz. Futbolcularımızın kapasitelerinin daha da üzerine çıkmaları lazım, herkesin fedakârlık yapması lazım. Sadece bizle bitmiyor, herkes taşın altına elini sokmalı. Biz bu desteği aldığımız takdirde ilk yarıyı iyi bir şekilde bitirebilirsek, devre arasında yapacağımız takviyeyle ve çok iyi bir kamp çalışması geçirdikten sonra iyi bir duruma geleceğiz" dedi.

 

 ETO’O DAHA İYİ OLACAK

 

Takım kaptanımız Samuel Eto’o’nun, Çaykur Rizespor maçındaki dikkat çekici performansını da değerlendiren teknik direktörümüz, bu konuda şunları anlattı:

 

“Ligde çok iş yapabilecek futbolculardan kurulu bir takımız var. Eto'o geçen sezon bu takımda çok gol attı, en kritik maçlarda golünü atmış. Ama baktığınızda Eto'o sezon başı sorun yaşamış. Transfer süreci yaşamış, kadro dışı kalmış. Eto'o bile istediğimiz seviyede değil. Onun da çalışarak iyi duruma geleceğini biliyorum. Kendisiyle konuştuğumuzda şu anda yüzde 60 performansta olduğunu söyledi. Bunu aşmak gerekiyor. "

 

 YABANCI OYUNCU ÇOK FAZLA

 

Futbolcularının Çaykur Rizespor maçındaki performanslarından memnun olduğunu ifade eden teknik direktörümüz Çalımbay, bu sezon henüz galibiyet sevinci yaşamadıkları için oyuncularının üzerinde baskı olduğunu belirtti. Çalımbay transfer yasağı ile ilgili ise, “Antalyaspor’un oynadığı oyun bu lig için bize yetmez. Bu oyunun çok çok üstüne çıkılması gerekir. Devre arasında takıma bir kaç tane yerli oyuncu takviye etmeyi düşünüyoruz.  Transfer yasağı sorunun da çözüleceğine inanıyoruz.   Kadroda yabancı oyuncu sayısı fazla. Bunun yanında kadro dışında da futbolcular var. Kadro dışındaki bazı oyuncuları devre arasında takıma dahil edebiliriz” diye konuştu.

 

AATIF BELKİ OLABİLİR

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Aatif Chahechouhe'nun Antalyaspor'a devre arasında transfer olacağı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Aatif'ı Sivas'a getiren benim. Nerde olsam adı geçer. Aatif'ı almak isterim ama Aatif Fenerbahçe'de belki hayal ettiği yerde. Almak isteriz ama ne olur ne biter bilemem" dedi.  Teknik direktörümüz Çalımbay, sözlerini öyle sürdürdü:

 

HERKES  DAHA İYİ OLMALI

 

"Şuandan itibaren telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Faydası olmayan mücadele etmeyen oyuncularla oynamamız çok zor. Antalyaspor'un oynayacağı maçlar final maçı. Her şeye dikkat etmemiz lazım. Eto'o çok gayretli, biz çok kısa antrenman yaptık hepsine de katıldı.

 

Antrenman performansı çok iyi ve çalışmalarını sahaya yansıttı. Bundan önce çok sıkıntı yaşamış geçen seneki performansından düşüş nedeni bence bu. Şu anda gayet iyi durumda ama daha da iyi olması gerekiyor. Bireysel olarak herkesin çok iyi seviyeye gelmesi lazım. Şu anda tek düşündüğümüz Beşiktaş maçı ve kalan 8 maç ve bu maçları çok iyi bitirmemiz lazım."

 

FİNAL GİBİ MAÇ OLACAK

 

Pazar günü deplasmanda oynayacağımız Beşiktaş'ın bugün Avrupa maçı var. Siyah beyazlı takıma başarılar diliyoruz. Bizim takım seçecek durumumuz yok. Her takımdan puan almamız gerekiyor. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe Trabzonspor takım seçme durumumuz yok. Her takımdan puan almamız gerekiyor. Herkesin umutsuz olduğu maçlarda puan çıkarmamız gerekiyor. Bu ve bundan sonraki maçlar çok zor.

 

Tüm arkadaşlarımızın gayretli olması lazım. Beşiktaş geçen senenin şampiyonu. Bu sene mükemmel bir grafik çiziyorlar. Kadrosu çok geniş, yeni stadı, taraftarıyla bütünleştiğinde sahalarında zor bir takım oluyor. Bunların hepsinin farkındayız. Kendi durumumuzun da farkındayız. Beşiktaş'a saygımız sonsuz ama bizim de durumumuz belli. Tek düşüncemiz oradan puanla ayrılmak. Herkesin futbolcularımızın bulunduğu yeri konumumuzu bilmesi gerekiyor. Beşiktaş maçı bizim için final maçı gibi bir maç.

 

 

Futbol