03 Kasım
3.11.2016 15:18:58
Rıza Çalımbay: En Önemli Güç Taraftar

Rıza Çalımbay: En Önemli Güç Taraftar

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını bu sabah kulüp binasında gerçekleştirdi. Önümüzde 7 maçın bulunduğunu belirterek, bu 7 maçın da final niteliği taşıdığını söyledi. Öncelikle cumartesi günü Antalya’da oynayacağımız Gençlerbirliği maçını düşündüklerini aktaran teknik direktörümüz, "Gençlerbirliği maçı bizim kazanmamız gereken en önemli maçlardan birisi. Önümüzdeki 7 maç bizim için final maçı. Bizim şu andan itibaren taraftara ihtiyacımız var" ifadesini kullandı. Deplasmanda Kayserispor karşısında alınan galibiyetinin futbolcular üzerindeki baskıyı azalttığını öne süren teknik direktörümüz Çalımbay, şöyle konuştu:

 

TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR

 

Kayserispor maçında futbolcularımızın mücadelesinden memnunum. Çaykur Rizespor ve Beşiktaş maçlarının da ilk yarısında takımımız iyi futbol oynamasına rağmen kazanamadı. Bir galibiyetle her şey bitmiyor. Üstümüzdeki çok büyük bir yükü attık. Bütün oyuncularımız sıkıntılıydı. Kayseri maçının son 10 dakikasında bu galip gelememe stresinden dolayı sıkıntı yaşadık. Geriye çekildik. Geri çekilmeyi biz istemedik. Ama galip gelmeyi bildik. Şimdi bizim önümüzde devre arasına kadar telafisi olmayan 7 final maçı var.

 

KIRAN KIRANA OYNANDI

 

Takımın fizik olarak iyi yere geldi. Galibiyeti koruma açısından dolayı bir stres oluyordu. Rahat bir galibiyet alamadık. Onun getirdiği bir stres var. Şu an fizik olarak iyi duruma geliyoruz. Antrenmanlarla daha iyi yere geliyoruz. Kayserispor maçında kıran kırana oynadık. Yediğimiz gollerde bireysel hatalar var. Onları yapmamalıyız. Burada zaman lazım ama, bizimde zamanımız yok. Kadroya giremeyen oyuncularımız da çok iyi duruma gelecek.

 

90 DAKİKA DESTEK

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, devra arasına kadar Antalya’da 4 maç oynayacağımıza dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “ Bu maçları kazanmak için taraftarın 90 dakika desteğine ihtiyacımız var. Kaliteli futbolculardan oluşan iyi bir takıma sahibiz. Önümüzdeki Gençlerbirliği maçı da bizim kazanmamız gereken en önemli maçlardan birisi. Devre arasına kadar oynayacağımız 7 maç bizim için final maçı. Gençlerbirilği maçını iyi bitirip, milli maç nedeniyle arayı çok iyi geçirmek istiyoruz. Bizim şu andan itibaren taraftara ihtiyacımız var. En önemli şey bu. 4 maçımız içeride. Bu 4 maçı çok iyi şekilde bitirmek istiyorsak bir kere taraftarımızın bizi desteklemesi gerekiyor. Öyle bir konuma geldik ki maçları kazanmak zorundayız. Bunu da hem iyi futbol oynayarak, hem de iyi mücadele ederek yapmalıyız."

 

 

 

 

 

Futbol