02 Mart
2.03.2017 14:13:00
Rıza Çalımbay: Galatasaray Maçı Final Gibi

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında geçen hafta deplasmanda 3-0 kaybedilen Akhisar maçını değerlendirip, bu hafta oynanacak Galatasaray maçı için de düşüncelerini açıkladı. Takımın son durumu hakkında bilgiler veren teknik direktörümüz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Sözlerine, göreve geldiğinde “Hedefimiz ilk 10” dediğini hatırlatarak başlayan tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

 

FUTBOLCULARA HATALARI ANLATILDI

 

“ Yolumuz tabii ki baştan ne konuştuysak aynı şekilde devam ediyor. Konuştuğumuz şey; ilk 10’un içinde olmak istiyorduk bu sezon, inşallah onun da iyi bir yerinde oluruz, tek düşüncemiz bu. Hep söylediğimiz şey, önümüzdeki sezon her şey çok farklı olacak. Farklı takım, farklı işler, farklı hedefler olacak sezon başından itibaren. Şu ana kadar da çok güzel bir performans gösterdik. Bu uzun lig maratonunda tabii ki zaman zaman istemediğimiz şeyler yaşanacak. Bunlar da futbolun içinde olan doğal şeyler. Önemli olan o yaşanan kötü şeylerden ders alıp bunları bir daha yapmamak ve bunun üstüne çok çok koymak. Bütün düşüncemiz bu. Son oynadığımız maç bizim için iyi olmayan, hoş olmayan hatta bizim beklemediğimiz bir performans olduğu için üzgünüz. Futbolcu arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hatalarımızı, yaptıklarımızı göstererek, bunların yapılmaması gerektiğini ve bunları yaparsak bizim başarılı olmamızın mümkün olmayacağını anlattık. Bunların hepsini de hem çalışarak, hem konuşarak aşacağız. “

 

TELAFİSİ OLMAYAN MAÇLAR

 

Antalyasporumuz önünde çok kritik maçlar bulunduğuna dikkat çeken teknik direktörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“ Önümüzde çok kritik maçlarımız var. Bizim hedeflerimizi belirleyecek maçlarımız var. Artık telafisi olmayan maçlarımız var. Bunun farkındayız. Bu maçları en iyi şekilde bitirmek için de elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Bunları yaşarken yaşadığımız olumsuz şeyler de oluyor. Örneğin; Eto’o’nun cezalı, El Kabir ve Yekta’nın sakat olması. Motta’nın halen ülkesinden gelmemesi. Bizim için tabii ki bunlar dezavantaj. Bütün amacımız, ne olursa olsun, hangi arkadaşımız olursa olsun görev alanların en iyi şekilde üzerine düşeni yapacaklarına inanıyorum. Önümüzde oynayacağımız Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Ve tabii ki Galatasaray için de önemli. Ama bizim kendi taraftarımız önünde bu maçı mutlaka çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bu maçta da bizim için ön önemli etken, Karabük maçında olduğu gibi taraftarımızın desteği olacaktır. Bu maçta taraftar desteğinin en üst düzeye çıkmasını bekliyoruz. Çünkü bu maçtan bizim çok iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Ben arkadaşlarıma inanıyorum, güveniyorum. Eğer Antalyaspor buralara kadar geldiyse bunda yönetim, teknik heyet ve takımın büyük payı var. Ama taraftarın da çok büyük payı var. Bu dörtlü bütün olursa biz bu maçtan da diğer maçlardan da istediğimiz şekilde ayrılırız. Eksiğimiz olmasına rağmen maça en iyi şekilde konsantre olup iyi bir sonuçla çıkmak istiyoruz. “

 

EL KABİR RİSKE EDİLMEYECEK

 

Antalyasporumuzun çalıştırıcısı, basın mensuplarının, “Galatasaray’da özel önlem almayı düşündüğünüz futbolcu var mı?” sorusuna yanıt verirken, Akhisar maçında sakatlanan El Kabir’in durumu hakkında da bilgi verdi. Teknik direktörümüz Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:

 

El Kabir’i riske etmek istemiyoruz. El Kabir’i oynatırsak, bir haftada iyileşecek olan El Kabir belki 3 haftaya uzayabilir. Çünkü arka adelesinde yırtık var. Ama onun alternatifini bulacağız, elimizde oyuncular var. Kim olursa olsun mutlaka en iyisini yapacaktır. Gönül isterdi ki bütün arkadaşlarımız tam kadro olalım bu maçta, ama maalesef olmuyor. Onun için El Kabir’i riske etmeyeceğiz. Çaresiz kalırsak belki kadroya alacağız. Onun dışında şu anda onu kadroya almayı düşünmüyorum. Yine de doktorun ve El Kabir’in vereceği karar da çok çok önemli. Ama ben sıkıntı olacağını sanmıyorum, oynayacak arkadaşlar da çok büyük bir performans göstereceklerdir. Çünkü bu maç hem bizim için önemli, hem Antalyaspor camiası için çok çok önemli. Final maçı gibi bir maç bizim açımızdan. Burada herkesin tek yürek olup bu maçı kazanmamız lazım. Galatasaray’ın her yerine önlem almak gerekiyor. Galatasaray takımının çok çok iyi yönleri de var, zaafları da var. Ona göre hareket edeceğiz. Bireysel olarak şu oyuncuya, bu oyuncuya dikkat etmeyeceğiz ama Galatasaray takımına dikkat edeceğimiz çok şey var. Bizim çok iyi olmamız gerekiyor. Bunda da en önemli güç taraftar. Bütünleşirsek, istediğimizi alırız.

Futbol