07 Eylül
7.09.2017 15:04:26
Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay Haftalık Basın Toplantısını Gerçekleştirdi

Teknik Direktörümüz, Süper Lig’in 4. Haftasında oynanacak Galatasaray maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Yapılan bazı açıklamaların, Galatasaray maçından önce olması üzücü olduğunu söyleyen Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Geçtiğimiz sezona baktığımızda, mükemmel bir sezon geçirdik ve ligi çok yerde bitirdik. En son söyleyeceğimi baştan söyleyerek konuya başlamak istiyorum; ne olursa sıkıntılar da olsa bu takım ligi en iyi yerde bitirecek. Bu bir kere kesin. Buna yürekten inanıyorum ve bunu yapmak için ben ve ekibim elimizden geleni yapacağız. Bazı sıkıntılarımız var. Sorun, bugünün sorunları değil. Bu 3-4 haftadan beri devam eden ve hiçbir zaman da kamuoyuyla paylaşmadığımız bir sorun” dedi.

 

“LİGE YOĞUNLAŞMAK VE BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM”

 

Milli takım arasını çok iyi şekilde değerlendirdiklerinin altını çizen Çalımbay, “Sorunlarımızın bu arada çözümleneceğime inanıyordum. Ama takım kaptanımızın açıklamaları iyi bir açıklama değil. Ben sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Hele hele oyun dışındaki sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Lige yoğunlaşmak ve başarılı olmak istiyorum. Bazı eksiklerimiz olabilir. Yaptığımız transferlere tabii ki iyi transferler. William, Nasri, Menez daha hazır değil. Görüldüğü gibi yapılan transferlerimiz hemen hazır ve oynatılabilir olmuyor. Hazır olmayan bir arkadaşımızı oynatamam. Bize zaman lazım” şeklinde konuştu.

 

“BU DURUM TAKIMA, YÖNETİME HATTA ETO’O’YA DA ZARAR VERİYOR”

 

Göreve başladığında da Eto’o’yla ilgili sıkıntıların var olduğunu söyleyen Çalımbay, “Sıkıntılar, devre arası hallolmuştu. Sonra yine lig başladı ve yine Eto’o’yla ilgili sıkıntılar ortaya çıktı. Bu durum takıma, yönetime hatta Eto’o’ya da zarar veriyor. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Galatasaray maçından önce bu sorunlarla karşı karşıya kalmak istemiyorum. Bu olayların biran önce bitmesi gerekiyor. Geçen sene nasıl yaptıysak aynısını bu sezon da yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“KONUNUN TATLIYA BAĞLANACAĞINI İNANIYORUM”

 

Kendisinin sahanın dışındaki olaylarla uğraşmaması gerektiğini, ilgileneceği tek konunun yer yeşil saha olması gerektiğini belirten Çalımbay, “Eto’o bizim takım kaptanımız. Kendisiyle geçen sezondan beri çalışıyoruz. Çok memnunuz, antrenmanlarını gayet iyi yapıyor ve maçlarında da gayet iyi oynuyor. Ama kafasında sorularla maç oynayan takım kaptanının bize faydası olmaz. Bizim ona ve tüm oyunculara ihtiyacımız var. Bunun için de bu olayın bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bu sorunları 2 gün içinde çözemezsek, bu lig boyunca devam edecek. Eto’o’nun da duyarlı olacağına ve konunun tatlıya bağlanacağını inanıyorum” dedi.

 

“ANTALYA’YI MARKA TAKIM YAPMAK İSTİYORUM”

 

Galatasaray maçından, saha avantajıyla da istediğimiz şekilde ayrılmamız gerektiğini sözlerine ekleyen Rıza Çalımbay, “Burada başarılı olmak istiyorsak; geçen sezonki havayı yakalamamız gerekiyor. Yönetimin, teknik heyetin, oyuncuların, taraftarın aynı havayı yakalaması gerekiyor. Taraftarımızdan çok memnunuz. Aynı şekilde destek olmaları gerekiyor. Bunları yaparsak, aynı başarıyı tekrarlarız. Takımıma yürekten inanıyorum. Burada çok başarılı olmak istiyorum. Antalya’yı marka takım yapmak istiyorum. Bu iş takım oyunudur. Takım oyunu olmazsa kaybolur gidersin” şeklinde konuştu.

Futbol