05 Haziran
5.06.2017 16:08:34
Başkanımız Sezonu Değerlendirdi

Kulüp Başkanımız Ali Şafak Öztürk, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Ligi 2016-2017 sezonunu değerlendirdi. Sezonun kendileri için tecrübe olduğunu belirten Başkanımız, takımda kötü bir başlangıcın Avrupa hedefine kadar uzandığını söyledi.

 


2016- 2017 sezonunun tecrübe edindikleri bir sezon olduğunu belirten Başkanımız, “Sezon başından beri hedef sorulduğunda, bu seneyi ısınma senemiz olarak gördüğümüzü söyledik. Hedef koymaktan da çekiniyorduk. Kötü bir başlangıç oldu ama bu başlangıçtan sonra düzelmeye gitmesiyle hedefimiz Avrupa’ya kadar uzandı. Futbolcularımıza, teknik heyetimize, yöneticilerimize, taraftarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu sezon sonunda Avrupa’ya gidemedik ama biz o kenetlenmenin altyapısını oluşturduk. Genel anlamda; kulüp yapısı, kulüp içi dengeler, kurumsallaşma, sportif dengeler ve kalite gibi bazı şeylerin oturduğunu görüyoruz. Doğru destek ve doğru şekilde bunların üstüne katarak gelecek sene şampiyonluk yarışında olan bir takım yaratmak hedefindeyiz” dedi.

 

“HEDEFLERİ GERÇEKÇİ DÜZEYDE YÜKSEK TUTMA TARAFTARIYIM”

 

Yönetime geldikleri ikinci sezonda şampiyonluk yarışında olacak bir takım kurmak hedefi koyduklarını hatırlatan Başkanımız, “Bu hedef doğrultusunda herkesin kafa yapısı bu olmalı. Artık kazanan bir takım olmalı. Zaten kazanan bir takım olduk ama bunu sürekli hale getirmeliyiz. Artık küçük hedeflerle tatmin olmak ya da bir takıma yenilmedik berabere kaldık diye sevinmek yerine hedefleri gerçekçi düzeyde yüksek tutma taraftarıyım. Bunun devamında da başarının geleceğine yönetim kurulu olarak inanıyoruz. Yaz döneminde yapacağımız aksiyonlar bunun için olacaktır. Önemli oyuncular getirmeyi düşünüyoruz. Statü gereği Türk oyuncu sayısını dikkate alarak bazı transferler yapacağız. Bunun dışında kurumsal anlamda yatırım yapmayı düşünüyoruz. Özellikle altyapının genel yapılanması ve şirketleşme anlamında kulübümüzü daha iyi yerlere getirme hedefindeyiz” şeklinde konuştu.

 

“ANTALYASPOR’UN TARAFTAR SAYISI ARTACAKTIR”Antalya’yı bir spor kenti olarak Türkiye’yle pekiştirmek istediklerini söyleyen Başkanımız, “Beşiktaş maçında taraftar sayımızla rekor kırdık. Buradaki taraftar sayısı rekorunun kırılmasında şunu gördük; takımda sportif başarı geldikçe ve doğru kulüp yapılanması oldukça Antalyaspor’un taraftar sayısı artacaktır. İstanbul kulüplerini 1. takımları Antalyaspor’u ise 2. takımı olarak destekleyen taraftarlar, Antalyaspor’a kayabilirler. Bu yapıyı güçlendirmede 2.2 milyonluk bir şehirden bahsediyoruz. Burada en azından 200-300 bin kişilik potansiyel var. Adanaspor’un da düşmesiyle Akdeniz’de Antalyaspor ve Alanyaspor kaldı. Antalyaspor’u önce şehir takımı olarak sonrasında bölge takımı, ülke takımı ve uluslararası takım olması anlamında güçlendirmek amacındayız” ifadelerini kullandı.

 

“ÜSTÜNE KOYARAK HEDEFLERİ BÜYÜTECEĞİZ”

 

Eto’o ve ara dönemde transfer edilen Sandro’nun olumlu anlamda etkilerini gördüklerini belirten Başkanımız, “Kadromuzun bilinen ve üst düzey kalite oyunculardan kurulması Antalya'ya çok büyük etki edecektir. Her açıdan geçtiğimiz sezonu değerlendireceğiz ve üstüne koyarak hedefleri büyüteceğiz. Geçen yaz, istediklerimizin çok azını yapabildik. İlk başta yaşadığımız krizlerden dolayı beklediğimizin çok azını yapabildik. Buna rağmen böyle bir başarı geldi. Asıl kendimizi göstereceğimiz sezon bu sezondur. İnşallah sizin de desteklerinizle çok güzel bir sezon geçireceğimizi ve bu başarıyı gelecek sezonlarda devam ettireceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK FAZLA TRANSFER TAKIMIN KİMYASINI BOZABİLİR”

 

Yeni sezon transferleri hakkında da soruları yanıtlayan Başkanımız, “Takımın kaliteli bir iskeleti oldu. Sezon başında oluşturulan iskeletten, sezon arası yapılan takviyeler; Salih Dursun, Sandro, El-Kabir takımda ilk 11 statüsünde yer aldı. Gelecek sezonda ilk 11 oynayacak 3-4 oyuncuyla destekleyerek şekillendirmek istiyoruz. Çok fazla transferin takımın kimyasını bozabileceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda takımın hedeflerini ve kalitesini bir tık daha arttırabilmek için nokta atışı hamlelerimiz olacaktır. Genellikle ofansif anlamda düşünüyoruz. Kesinlikle kanat oyuncusu, 10 numara pozisyonunda oyun kurucu ve bir de kaleci düşüncemiz var. Sağ ve sol bek alternatiflerine bakıyoruz. Takımın kimyası erken oluşmalı transferleri iyi süreçte yapabilme taraftarıyım” ifadelerini kullandı.

 

“ETO’O TAKIMI ŞAMPİYON YAPMAK İSTİYOR”

 

Drole’ün transferini de değerlendiren Başkanımız, “Drole, gelecek planlaması yaptığımız bir oyuncuydu. Potansiyeline inandığımız bir oyuncu ama yeterince şans bulamadı. Tekrar devam etme ya da bonservisini alıp kiralama olabilir, bunu da değerlendiriyoruz. Alınırsa 1.7 milyon Euro. Ama ileri dönemde planlamada bonservisi düşürüp bir birliktelik olabilir. Takımda futbolcularımız Serdar Özkan ve Makoun ile yollarımız ayrıldı. Eto’o’yu satmayı düşünmüyoruz. Eto’o, ‘Ben bu takımı şampiyon yapmak istiyorum' diyor. Eto’o 39 yaşına kadar futbol oynamak istiyor. Sözleşmesi devam ediyor, doğru şartlar olursa devam edebiliriz. Eto’o’nun katacaklarıyla paralel olacaktır. Tabii bu, Eto’o takım için çok önemli ve burada kendisiyle kimyamız çok iyi şekilde oturdu” şeklinde konuştu.

 

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

Antalyaspor Kulübü Basın Sözcümüz Bora Terzioğlu ise, “Bu yıl özellikle 2017-2018 sezonu için konulacak hedeflerin altyapısını yapmış olduk. Gerçekten zaman zaman söylemlerimizde en iyi yerlerde konumlanacak bir Antalyaspor dedik. Avrupa hayalleri bizi başka yerlere getirdi. Biz bize düşeni, futbolcu, teknik heyet yönetim, taraftar da kendi üzerine düşeni yaptı. Bu yılı aslında kulübü kurumsallaştırma anlamda şekillendirme yılı olarak gördük. Önümüzdeki yıl çok daha farklı bir sezon olacak. Her şey daha güzel olacak” dedi.

 

Konuşmaların ardından Öztürk, Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şube Başkanı Emin Demir'e seramikten Antalyaspor tabağı ve tüm futbolcuların imzasının yer aldığı forma hediye etti. Ali Şafak Öztürk'e, Asbaşkan Bora Terzioğlu da eşlik etti.

 

 

 

 

 

 

Futbol