06 Nisan
6.04.2017 19:20:36
Rıza Çalımbay: İlk Haftalardaki Açlığımızla Lig Mücadelemizi Sürdürmeliyiz

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Atila Vehbi  konuk Tesislerimizde düzenlediği haftalık basın toplantısında geride kalan kayserispor maçında takımının performansını değerlendirip, bu hafta deplasmanda oynanacak Gençlerbirliği maçı hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Deneyimli çalıştırıcı, Kayserispor maçında Charles’ın haksız yere kırmızı kart gördüğünü, cezasının kaldırılması için başvuruda bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

 

CHARLES İÇİN FEDERASYONA BAŞVURULDU

 

“Kayserispor maçı bizim için çok kritik bir maçtı. Maçta istemediğimiz olaylar oldu. Ben orda haksızlığa uğradığımıza inanıyorum. Hakemin Charles’ı yanlışlıkla ve haksızca attığına inanıyorum. Charles’a gösterdiği ikinci kartta hakem çok haksızdı, çünkü Charles hiçbir şey yapmadı. Charles, Umut’un yaptığı hareketlere karşılık vermedi, cevap da vermedi.  Charles zaten Türkçe bilmiyor,İngilizce bilmiyor. Sadece kendi dilini konuşan bir oyuncu. Hakemin bizimle ve kulüple ilgili açıklamaları olmuş. Biz kesinlikle üstüne gitmedik. Karar veremedi orada, dördüncü hakemiyle konuştu. Bizim orada penaltımız vardı ,verilmedi. El Kabir’e arkadan 2 kere müdahale edildi. Biz onlara bile bir şey demedik. Antalyaspor olarak kimseyle uğraşmak gibi bir düşüncemiz asla olmaz. Oyuncumuzun haksız yere atılmasına hem saha içindeki,  hem saha dışındaki arkadaşlarının tepki vermesi gayet normal. Charles ile ilgili federasyona başvuru yaptık, cezasının kaldırılmasını istedik. Kabul edileceğini umut ediyoruz, kabul edilirse  inşallah bu hafta takımdaki yerini tekrar alacaktır.”

 

ÇOK MÜCADELE GEREKTİREN BİR MAÇ

 

Kırmızı-beyazlı takımı ligin 6. Haftası sonrasında 2 puanla teslim aldıklarını hatırlatan Çalımbay, camia olarak o haftalardaki istek ve arzuyu sürdürmeleri gerektiğine dikkat çekti. Teknik direktörümüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bizim buraya 2 puanla başlamamız çok zor bir şeydi. Takımın arzusu, isteği inanılmaz iyiydi. Yönetimimizin takıma katkısı dört dörtlüktü. Taraftarımızın takıma desteği hem içerde hem dışarıda katkısı mükemmeldi. Şimdi aynı şekilde devam etmesi lazım. Öncelikle Gençlerbirliği maçında taraftarımızın yanımızda olması çok önemli. Bizler de aynı istek ve arzu ile yolumuza devam edersek, aç şekilde devam edersek çok başarılı oluruz. Yani, o haftalardaki açlığımızla lig mücadelemizi sürdürmeliyiz. Eğer, ‘Bir yere geldik, böyle gidelim’ dersek elimizdeki şeyleri kaçırırız. Onun için oyuncularımı sürekli uyarıyorum. Biz sahada, yönetim ve taraftarlarımızın da saha dışında birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek devam edersek iyi bir yere gelebiliriz. Bu hafta oynayacağımız maç çok kolay bir maç değil. Çok mücadele gerektiren bir maç. Takımımızın başından sonuna kadar inanılmaz mücadele ederek maçın içinde olması lazım. Bizim bu saatten sonra hiçbir şeyi şansa bırakmamamız gerekiyor. Önümüzde 8 tane çok kritik maç var ve inşallah bunları da çok iyi bir şekilde tamamlayacağız.  Sakatlarımız var, geçen hafta Diego döndü ama bu sefer Chico sakatlandı, oynamayacak. Onun dışında sıkıntımız yok. “

 

OLAYLARI YAPANLAR 10 KİŞİDİR

 

 Kayserispor maçın sonrası rakip takım taraftarlarının otobüslerinin taşlanmasıyla ilgili düşüncelerini de aktaran deneyimli teknik adam, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

 

“Rakip takım otobüslerinin taşlanması bize yakışmıyor. Bunu tüm taraftarlarımızın yaptığını düşünmüyorum, belki 10 kişilik bir grup yapıyordur. Bizim gerçek taraftarlarımız böyle şeyler yapmaz. Bu durumun aynısını Konya’da da yaşadık. Bu şeyleri yapmak kulübe çok büyük zarar veriyor. Böyle şeyleri yapmamamız gerekiyor, örnek olmalıyız. Taraftarlardan tek istediğimiz böyle bir şeyler yapmaması ve böyle davranışlara izin vermemeleri. Bu tarz olaylar bir tek Antalya’da olmuyor, başka şehirlerde de oluyor, olmaması lazım”

 

BİR AY İÇİNDE TRANSFER ÇALIŞMALARI BAŞLAR

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, açıklamasının ardından basın mensuplarının transfer çalışmaları ile ilgili sorularına şöyle yanıt verdi:

 

 “Transferle ilgili çalışmalara başladık. Her yerde maç seyrediyoruz. Nerelerde eksiğimiz varsa oraları da tespit ettik. Bu bölgelere lazım olan oyuncuları inşallah en kısa sürede almaya çalışacağız. Şu an çok maç seyrediyoruz ve mutlaka 1 ay içinde ligdeki  durumumuz da netleşir ve ona göre transfer çalışmalarına başlarız."

Futbol