10 Şubat
10.02.2017 14:10:39
Rıza Çalımbay: Önümüzdeki 3 Final Maçının İlki Konyaspor

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Atilla V.Konuk Tesislerimizde haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Deneyimli çalıştırıcı, hafta sonu Atiker Konyaspor ile oynanacak maç için düşüncelerini aktardığı basın toplantısında, lige verilen arada yapılan hazırlıkları değerlendirip, habercilerin sorularını da yanıtladı. Teknik direktörümüz Çalımbay, “Belli bir aradan sonra lige tekrar döndük. İkinci yarıya da istediğimiz şekilde başlamıştık. Şimdi bizim için önemli olan 3 tane final maçımız var. Bu 3 final maçımızdan biri de Konyaspor maçı. Gerçekten bizim için her açıdan önemli bir maç” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

 

TEK SIKINTI KADRONUN GENİŞ OLMASI

 

“Lige verilen arayı da iyi bir şekilde değerlendirdik, 2 hazırlık maçı yaptık.  Sıkıntılarımızdan biri de kadromuzun çok geniş olması. Onun için arada 2 hazırlık maçı oynadık ve 2’si de bizim için çok olumlu geçti.  Özellikle de son oynadığımız hazırlık maçı ligin havasını yakalamamız açısından çok iyi geçti. Önemli olan şimdi Konyaspor maçını çok iyi şekilde bitirmemiz. Konyaspor ile arkasından Karabük ve Akhisar maçları, bizim yolumuzu çizecek maçlar. Tabii ki kolay olmayacağınızı biliyoruz. Ama camia olarak, takım olarak o maçlara odaklandık. O maçlardan iyi bir şekilde çıkabilirsek istediğimiz yerlere geleceğiz.  Zaten benim göreve başlarken hedefim ilk 10’un içinde olmaktı. Yine de onun iddiasındayım ben. İlk 10’un da inşallah iyi bir yerinde oluruz. Önümüzdeki yıl tabiî ki yukarıya oynayan bir takım olacağız. Şu anda iyi bir kadromuz var. Tek sıkıntımız da söylediğim gibi geniş bir kadromuzun olması. Azaltmak için çok uğraştık ama istediğimiz gibi olmadı. Bu kadro ile yolumuza devam edeceğiz. En önemlisi bu hafta oynayacağımız Konyaspor maçı. Mutlaka oradan iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor.  Biz her maça 2 gün önce giderdik. Bu maça 2 gün önceden gidiyoruz. Çünkü bizim için gerçekten çok çok önemli bir maç.”

 

“HAZIRLIK MAÇLARI YARARLI GEÇTİ”

 

Teknik direktörümüz, lige verilen arada oynanan 2 hazırlık maçıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

 

“Oynadığımız 2 maçın da sonucu bizim için önemli değildi, önemli olan iyi oynamamızdı. İlk maçta görev verdiğimiz arkadaşlarımızdan bazıları istediğimiz gibi değildi. Genç arkadaşlarımız Harun olsun, Drole olsun onlar için normaldi. Tabiki ilk maçlarıydı. Yeni geldiler, istedikleri şeyleri yapamayabilirler. İkinci maçı almamızın nedeni de yakaladığımız tempoyu devam ettirmemizdi. Maçın başından sonuna kadar iyi oynadılar. Çok güzel bir maç oldu. O yüzden 2 maçtan da memnunuz, 2 maçtan da istediğimiz şeyleri aldık.”

 

MOTTA’YA İZİN VERİLDİ

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, Etame Mbilla’nın cezalı olduğu hatırlatan habercilerin bu oyuncunun yerine kimin görev alacağı yönündeki sorusuna da şöyle yanıt verdi:

 

“Dün biz Motta ile ilgili bir sıkıntı yaşadık. Motta’nın çok önemli bir sıkıntısı vardı, bu sabah ülkesi Brezilya’ya gitti. Ailevi nedenlerinden dolayı bu haftaki maçta yok. Bizde tabii ki Mbilla’nın yerine oynayacak arkadaşlarımız var. El Kabir çok iyi durumda. Hazır olursa onunla başlayabiliriz. Serdar var, onunla başlayabiliriz. En büyük adaylarımızdan biri Motta’ydı. Maalesef Motta’nın problemleri biraz büyük olduğu için dün gece izin vermek zorunda kaldık.”

 

“BARIŞ SAĞLANMIŞSA EN GÜZELİ OLMUŞ”

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay’a basın toplantısında son olarak Konyaspor ve Antalyaspor taraftarı arasındaki gerginliği gidermek için 2 gün önce yapılan girişimler hatırlatılarak bu konudaki düşünceleri soruldu. Tecrübeli teknik adam, soruya şu sözlerle yanıt verdi:

 

“Şimdi zaten ülke olarak sıkıntıdayız. Bu gerginlikle, hele hele de sporun içindeki gerginlikle uğraşılacak gibi değil. Konya ile bizim aramızda bir şeyin olması mümkün değil. Eğer tatlıya bağlanmışsa çok güzel, böyle olması gerekiyor. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında yaşanan olayları gördünüz, hepsi de üzücü olaylar. Onun için sporun, futbolun içinde bunların olmaması gerekiyor. İnşallah barış sağlanmışsa en güzeli odur.“

Futbol