25 Aralık
25.12.2018 14:16:39
Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz:  Sezonun İlk Yarısını Değerlendirdi

Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’mizde düzenlediği basın toplantısında sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

 

Haziran ayında Antalya’ya geldiklerini söyleyen Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Devraldığımız takımı analiz ederek ve oyuncu takipleri yaparak nasıl bir yol haritası çizmemiz gerektiğini plandık. Erzurum ve Hollanda’da verimli bir kamp dönemi geçirdik. Çok güzel bir kamp dönemiydi. O dönemde her yönüyle hem madden hem de manen zor günler geçirdik ama çok verimli bir kamp dönemi oldu. Bugünü belirleyen o günlerdi diyebilirim. Maçlar başladığında kafamızda oyun şablonumuz vardı. Bazı oyuncuları sezon başlarken oynatmadık. Buna Chico örneğini verebilirim. Ama sonraki haftalarda Chico, orta sahada doğru pozisyon olarak çok işimize yaradı. Özellikle ilk 5 haftada çok gol yedik ama sonraki haftalarda daha az gol yedik. Geldiğimizde Salih’le konuştuğumuzda işin ciddiyetini anlayıp son 4 haftadır oynayan bir Salih var. Zeki de aynı şekilde. Oyuncuların performansı takımdaki oyun planını şablonunu oluşturuyor” dedi.

 

“TOPLADIĞIMIZ PUAN MEMNUN EDİCİ AMA YETERLİ DEĞİL”

 

İlk yarı için hedefledikleri puanın üzerinde olduklarını belirten Teknik Direktörümüz, “Sezonunun geneli düşündüğümüzde, ilk yarı için hedeflediğimiz puanın üzerindeyiz. Bu sene lig, enteresan geçmeye başladı. Yukarı ve alt taraf çok sıkıştı. Topladığımız puan memnun edici ama yeterli değil. Dolayısıyla ikinci yarı fikstür ve saha avantajımızı kullanacağız. Takım veya oyuncu performansı olarak hemen hemen her oyuncudan yararlardık. Bu bir takım için çok önemli. Mesela Doukara sakatlandığında Mevlüt oynadığında çok faydalı oldu sonrasında sakatlandı. Mevlüt sakatlandı, Doukara oynadı ve faydalı oldu. Ön tarafta bu değişimi iyi atlattık. Savunmada da aynı şekilde oldu. Bahadır’la başladık, Celustka ve Diego göbekte oynarken Aly’nin performansı bir ara düştü Celustka’yı oraya aldık, Salih’i oynattık. Yani puzze’lar birbirini tamamladı. Bu da oyuncuların takıma, kulübe ve oyuna bakışıydı ve çok önemliydi. Türkiye ben böyle bir takımla çalışmadım. Karakter olarak, birbirini seven ve saygı gösteren bir oyuncu grubu var” ifadelerini kullandı.

 

“TARAFTARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 

Zaman zaman istenilen sonuçları alamadıklarını ama bunun futbolun doğasında olduğunu belirten Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Beni en çok üzen Akhisar maçıydı. Çok iyi oynamamıza ve oyuna hükmetmemize rağmen 2 pozisyon verdik, 2’side gol oldu. Galatasaray maçında da öyle. Var sistemine takılarak maçı kaybettik. Beraberliğin 1 puanın ne kadar değerli olduğunu belirtmek gerekir. 1 puan sizi 3 basamak yukarı ya da aşağıya taşır. Hemen hemen her oyuncudan ve çalışanlardan çok memnunum. Bize yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Onların da çok büyük emeği var. Ama en büyük teşekkürü, stadı bu kadar dolduran taraftarımıza teşekkür ediyorum. Dış sahada müthiş destekleri var. Alanya ve Bursa maçını unutamıyorum. Onların da çok büyük katkısı var. Sezonun ikinci yarısında destekleri katlanarak devam eder diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“LİG, İKİNCİ YARIDA BAŞLAR”

 

İlk 6 hafta istedikleri oyunu oynayamadıklarını söyleyen Teknik Direktörümüz sözlerine şöyle devam etti: "İnişli çıkışlı grafik çizen oyuncular da oldu. Bu normal. Ama oyuna giren her oyuncunun, 27 puana katkısı var. Maçta teknik direktörüz, genel anlamda onların abisiyiz. Sonuca göre karakter belirlemiyoruz. Mağlup olduğumuzda da yüzümüz gülüyor, galip geldiğimizde de. En önemlisi oyuncuların birbirine bağlılığı.  Oyuncular bir karar veriyorsa, bu karar hepsinin uyması çok daha önemli. 28 farklı karakterde oyuncu var. Herkesin farklı fikri ve bakış açısı var. Ama aynı düşüncede buluşmaları önemli. Lig, ikinci yarıda başlar. Sezonun ikinci yarısı daha zorlu geçecek. Belirlediğimiz ilk hedefimize ulaşmak istiyoruz. Ona göre yol haritamızı ve oyun planımızı yapacağız. Transfer kararını henüz vermedik. Altyapıya özellikle yatırım yapmak gerekir. Bunu da bu sezon yaptık. Hem kupada hem ligde oyuncuları oynattık. 3 sene sonra bu takımda 3 tane Antalyaspor altyapısından ilk 11’de oynayan futbolcu olacak. Yavaş yavaş o işler oluşuyor. Altyapıda Sedat Karabük’ün planlamasıyla planlamamız paralel gidiyor” dedi.

Futbol