01 Mart
1.03.2019 15:01:58
Basketbol Şube Başkanımız Güray Kanan: Antalya, Basketbolu Sevdi

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki ilk yıllarında normal sezonu 5. sırada bitirme başarısı gösteren ve play-off'a kalan ancak son periyotta yarı finalde çıkamayan Antalyasporumuzun Basketbol Şube Başkanı Güray Kanan, sezonu değerlendirdi.
Antalyaspor Basketbol Takımı'mızın geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi'nden mücadele etmeye başladığını hatırlatan Şube Başkanımız Güray Kanan, “Geçtiğimiz sezon Karesispor'a kaybederek bir üst lige çıkamamıştık. Yöneticilerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda ligi de 3. sırada bitirmemizin de vermiş olduğu hakla ligden çekilen Gelişim Koleji'nin haklarını satın alarak bir üst lige çıkma kararı aldık. Öncelikle, Genel Menajerimiz Arzu Özyiğit ile anlaştık. Ardından İdari Menajerimiz Murat Hisarkaya ile el sıkıştık. Daha sonra antrenör arayışı içine girdik. Birkaç antrenörle görüştük. Arda Vekiloğlu ile görüştüğümüzde fikirlerimizin uyuştuğuna karar verdik. Sonra teknik ekibimizi oluşturduk. Yardımcı antrenörümüz İbrahim Avcı, kondisyonerimiz Metehan Dursun ile anlaştık. Umut Görür'ün de bu ekibe dahil olmasını istedik ancak kendisinin Samsun ekibiyle anlaştığını öğrendik. Şanstır ki sezon ortasında kendisi boşa çıkınca onunla da anlaşmaya vardık” dedi.
“LİGİN EN FLAŞ TAKIMI OLDUK”
Türkiye Basketbol Ligi'ne en geç katılan takım olmaları nedeniyle transfer yaparken oldukça az seçenek arasından nokta transferler yaptıklarını belirten Güray Kanan, “Aslında Türkiye Basketbol Ligi oldukça zorlu bir lig. Basketbol Süper Ligi'nde zaman bulamayan kaliteli oyuncular, bu ligde oynayıp ortaya koydukları performansla yeniden Basketbol Süper Ligi'ne dönüyor. Aslında kaliteli ve pahalı Türk oyuncularından oluşan bir lig. Biz de takımımız için 2 Amerikalı oyuncu ve Antalyaspor'u sahada temsil edebilecek düzgün karakterli oyuncular almaya çalıştık. Takımımızın kimyası uyduğu için çok iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Geldiğimiz noktada; Antalyaspor bu takım ve bütçeyle çok başarılı olmuştur. Türk basketbol camiası da A'sından Z'sine kadar Antalyaspor'dan bahsetmektedir. Ligin en flaş takımı ve bütçe olarak da neredeyse en az bütçeli takımlarından biri olarak konuşulduk” şeklinde konuştu.
“OYUNCULARIMIZ HERŞEYLERİNİ ORTAYA KOYDU”
Oluşturdukları takım ruhuyla sezonu averajla 5. sırada bitirdiklerini söyleyen Güray Kanan, “Biz ligi 4. hatta 3. olarak bitirebilirdik. Maalesef bazı maçlarda son periyotta ortaya koyduğumuz performans düşüklüğü ve oyuncu değişikliği azlığından dolayı son saniyede kaybettiğimiz maçlar oldu. Ama geldiğimiz noktada; bu takımın ortaya koyduğu performans, mücadele ve karakter Antalyaspor'a yakışırdı. O sahada her şeyini ortaya koyan oyuncuları gördüğüm için çok mutlu oldum. Bir takımın kuruluşundan bu yana 2. senesinde ligi 5. bitirip Play-Off'ta da çeyrek finale kalması büyük bir başarı. Play-Off'taki rakibimiz; Bahçeşehir Koleji, bu yıl iki kere takım kurmuştur. Bugün o takımın oyuncularını 2'ye bölün ve birer tane daha yabancı ekleyin ikisi de Süper Lig'e çıkardı. Bu noktada bütçe ve kadro derinliği devreye giriyor. Biz tüm bunlara karşın son saniyesine kadar her iki maçta da başa baş mücadele ettik. Oyuncularımız ve teknik heyetimiz sonuna kadar direndi ve mücadele etti” dedi.
“7'DEN 70'E TARAFTARIMIZLA DAHA DA GÜÇLENDİK”
Sezon başından bu yana artan bir seyirci kitlesine karşı oynadıklarını belirten Güray Kanan sözlerine şöyle devam etti: “Basketbol, hakikaten Antalyaspor'a çok yakışıyor. Amacımız da zaten Antalyaspor olarak basketbolu Antalya'ya Antalyaspor gibi şehrin en büyük markasıyla döndürmekti. Sezon boyunca 3 bin kişinin altında seyirciye oynamadık. Antalya'daki basketbol severler kaybetsek de kazansak da bizimle beraber oldu. Her zaman yanımızdalardı. 7'den 70'e aile ortamında oynadık. Maç bittiğinde tüm sporcularımız seyirciyle kucaklaştı. Deplasmanlarımıza kadar gelen taraftarlarımız da vardı. Basketbolu Antalyaspor'a tekrar kazandıran ve devamlılığını sağlayan tüm yöneticilerimize, Onursal Başkanımız Menderes Türel ile eşi Ebru Türel'e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu ekibe güvenip tüm maçlara gelen ve arkasında duran tüm basketbol severlere de ayrıca çok çok teşekkür ediyorum.”

Diğer Haberler