05 Mart
5.03.2019 11:53:05
Antalya Yüzdü

Antalyaspor Kulübü Derneğimiz tarafından organize edilen ve Muratpaşa Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen yarış; 1970'li yıllarda Antalyaspor lisansıyla yüzen ve Türkiye dereceleri elde eden rahmetli “Haluk Yelten” adına düzenlendi.

Antalyaspor Kulübü Derneğimiz ev sahipliğinde, Muratpaşa Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası'nın katkılarıyla düzenlenen ve yoğun bir katılıma ev sahipliği yapan “Açık Su Antalya Haluk Yelten Yüzme Yarışı” gerçek zamanlı olarak 3 farklı başlangıç noktasından start aldı ve yarış bitiş noktası ise Muratpaşa Belediyesi Erdal İnönü Parkı Plajı oldu. Falezler kıyısında deniz polisi ve sahil güvenlik başta olmak üzere 13 tekne de herhangi bir durumda acil yardımda bulunmak üzere hazır tutuldu.

EN YAŞLI YARIŞMACI 69, EN GENÇ YARIŞMACI 14 YAŞINDA

Muratpaşa Belediyesi Erdal İnönü Parkı Plajı'nda sona eren yarışın 3 bin 500 metrelik ilk ayağı Mermerli Plajı'nda saat 07.45'te başladı. Sporcuların yoğun ilgi duyduğu yarışmada en yaşlı sporcu 69 yaşındaki Ömer Faruk Turan ve en genç sporcu 14 yaşındaki Batuhan Özcan dikkati çekti. Yarış sonunda düzenlenen ödül töreninde kadınlar 3 bin 500 metrede birinci Elif Ocak, ikinci Marina Sedefoğlu, üçüncü Habibe Kara oldu. Erkeklerde birinciliği Batuhan Özcan, ikinciliği Mustafa Eroğlu, üçüncülüğü ise Soner Oralkasım kazandı. Erkekler 1500 metrede birinci Onat Türk, ikinci Muhammed Eski, üçüncü Giray Özgirgin oldu. Kadınlarda ise birinciliği Nazlıcan Uysal, ikinciliği Nehir Gündoğdu ve üçüncülüğü Çağla Özden elde etti.

Dereceye girenlere ödüllerini Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır verdi. Törende, yaş gruplarında dereceye giren sporculara madalya ve bütün katılımcılara anı madalyası verildi. Uluslararası standart ve kurallara uygun olarak gerçekleştirilen yarış, federasyon yetkililerinden tam not aldı. İlerleyen yıllarda uluslararası bir boyutta yapılarak binlerce yüzücünün katılması planlanan yarış, Antalya tanıtımının yanı sıra turizmine de katkıda bulunması hedefleniyor.

Diğer Haberler