01 Mart
1.03.2019 11:51:43
Potada Hedef Eurolig

POTADA HEDEF EUROLIG

Antalyasporumuzun Türkiye Basketbol 2. Liginde (TB2L) mücadele edecek basketbol takımının yolculuğu, bu cumartesi günü Antalya Spor Salonunda oynanacak Genç Karşıyakalılar maçı ile başlayacak. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, Basketbol Kurulu Başkanımız Güray Kanan, Genel Menajerimiz Doğan Hakyemez ve Antrenörümüz Alaeddin Yakan, camiaya seslenip takımımıza destek istediler.

TARAFTAR DESTEĞİ İSTEDİ

Kulübümüzün Basketbol Kurulu Başkanı Güray Kanan, 9 yıl aradan sonra resmi bir lig maçına çıkacağımıza dikkat çekerek, “Yoğun tempo ile lige hazırlandık. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Hedefimiz Süper Lig'e çıkmak. Bu hedefe emin adımlarla gitmek istiyoruz. İlk resmi maça cumartesi 16.00'da çıkacağız. Taraftarımızı ücretsiz oynanacak maça davet ediyoruz. Sezon sonunda 1. Lig'e çıkmak istiyoruz. Sonra da Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Antalyamız, yakın geçmişte yine Doğan hocamızın liderliğinde tüm ülkemizde ‘Basketbol kenti' olarak adını duyurmuştu. Antalyamız, basketbolun çok sevildiği bir kent. Yeniden o coşkulu günlere dönmek için basketbol takımımıza taraftar desteği bekliyoruz. Taraftar desteği, hedeflerimize ulaşmamızda en büyük etken olacak” dedi.

3-4 YIL SONRA EUROLIG

Basketbol şubemizin genel menajeri Doğan Hakyemez ise, kırmızı-beyazlı camianın el ele verip basketbol takımına destek olması halinde Antalyasporumuzun, 3-4 yıllık süreçte Eurolig'de yarışan bir takım olacağını öne sürdü. Hakyemez, “Eksiklerimizi zamanla tamamlayarak Play-Off ‘a, ardından da 1. Lig'e çıkmak istiyoruz. Sonra da Süper Lig'i hedefliyoruz. Bu sezon hedefimiz 1. Lig. Süper Lig'e yükseldikten sonra da el ele verirsek Antalyaspor'u Eurolig'de görürüz. Eurolig takımı olmak için süper bütçelere ihtiyaç yok. Süper Lig'de 5-6 milyon Euro bütçelik takımla Avrupa kupalarında da oynayabiliriz. Antalya'ya 9 yıl önceki dönemimde Avrupa heyecanı yaşatmıştık. Antalya'yı bütün takımlar için en zor deplasman yapmıştık. Süper Lig'e çıktığımız zaman aynı coşku ve heyecanı daha üst seviyede yaşatacağız” diye konuştu.

MAÇLARIMIZ YENİ SALONDA

Seyirci sayısını artırmak için başta okullarda panel düzenlemek olmak üzere çeşitli etkinlikler yapacaklarını anlatan genel menajerimiz Hakyemez, “ Antalya'da başarılı bir basketbol takımının yer alması için alt yapıya ayrı önem veriyoruz. A takımda Antalyalı oyuncu sayısının fazla olması için çaba gösteriyoruz. Şu andaki kadromuzda Antalya'dan yetişen 3 oyuncu bulunuyor. Yeni transferlerimizden Umut Özden, 9 yıl önce benim Antalya'daki ilk dönemimde oluşturduğumuz altyapıdan yetişen bir oyuncu. Antalya'nın yeni 10 bin kişilik spor salonunda her gün 4 saat antrenman yapıyoruz. Oyuncularımız bu salonda hazırlandığı için maçlarımızı da bu salonda oynama kararı aldık.” dedi.

20 GÜNDE 11 MAÇ

Basketbol takımımızın antrenörü Alaeddin Yakan ise, kısa sürede takım kurmalarına rağmen iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi. Çok çalışkan oyunculardan oluşan iyi bir takım kurduklarını ifade eden Yakan, sizlerine şöyle devam etti “ Lig öncesindeki hazırlık sürecinde 20 günde 11 maç yaptık. Her maçta üstüne koyarak geldik. Hala yeterli değiliz ama mayıs ayına kadar çok uzun süre var. Bilinçli ve iyi çalışıyoruz. Oyuncular bireysel form düzeyine çıkmış değiller. Oyuncularımız üst seviyeye ulaştığında oynadığımız basketboldan daha çok keyif alacağız" diye konuştu.

Diğer Haberler