01 Mart
1.03.2019 11:43:53
Basketbol Şubemizde Yapılanma

Antalyasporumuzun yaklaşık 2 ay önce kurulan Basketbol Şubesi'nde yapılanma devam ediyor. İlk etapta Aydın Örs'ün Genel Koordinatör, Doğan Hakyemez'in de Genel Menajer olarak görev aldığı Basketbol Şube Kurulu Başkanlığına da eski basketbolculardan Güray Kanan getirildi.

Başkanımız Başkanı Ali Şafak Öztürk, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Güray Kanan'ın Basketbol Kurulu Başkanlığına getirildiğini açıklayarak kurul üyelerini tanıttı.

Basın toplantısına, Kurul Başkanı Güray Kanan, Kurul üyelerinden Haldun Kilit ve Semih Beken, futbol takımımızın Asbaşkanları Bora Terzioğlu ve Şefik Öz de katıldı.

Başkanımız Öztürk, Basketbol Şube Kurul Başkanlığı'na Güray Kanan'ın, Kurul Üyeliklerine ise Haldun Kilit, Semih Beken, Cengiz Akar ve Murat Süğlün'ün getirildiklerini belirterek, “Basketbolda da hedeflerimiz büyük. Burada da doğru ekibi oluşturduğumuza inanıyoruz Daha önce yaptığımız açıklamada Aydın Örs ve Doğan Hakyemez'in içinde olduğu ekibi aktarmıştık. Basketbol Şubesi olarak da doğru insanların olduğuna inanıyoruz. Mehmet Akdağ ise basketbol şubesi ile kulübümüz arasındaki iletişimi oluşturacak” dedi.

Basketbol Şubesi Kurul Başkanı Güray Kanan da, 2. Lig'den katılacak olan basketbol takımımızın bu sezon sonunda 1. Lig'e, gelecek sezon sonunda ise Süper Lig'e yükselmeyi hedeflediğini söyledi. Kanan, “Antalyaspor bünyesinde basketbol takımı oluşturmak çok doğru bir karar oldu. Bir dünya şehri olan Antalya'ya, hem de Antalyaspor'a yakışacak güzel bir takım kurulduğunu düşünüyorum. Çok güzel şeyler olacağını umuyorum.

Kentteki basketbolseverlerin de desteğiyle Antalya'ya çok güzel bir takım kazandıracağımızı düşünüyorum. Bundan sonra başkanımız ve yönetimimiz, basketbol şubemizle kentimizdeki geçlerimizin de oynamayı hedefleyeceği bir basketbol takımı oluşturmayı amaçlıyoruz. Çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum, düşüncelerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Basketbol kurul üyelerinden Haldun Kilit ise, Antalyaspor Kulübü Basketbol Şubesi Kurulu'nda yer almanın kendileri için büyük onur olduğunu ifade etti. Kilit, “Basketbolda iyi bir kurul olduk. Gerçekten Antalya'yı yaşayan, sporcu geçmişi olan ve Antalyaspor'da yıllarca bulunmuş çok iyi bir yönetim kadromuz var. Zamanında Antalyaspor'un her türlü başarısını yaşamış çok değerli bir ekip var. Süper Lig'e çıkma hedefimizde gerçek Antalya'dan maddi manevi desteği alacağımıza inanıyoruz. Bizim için burada olmak büyük bir onur” dedi.

Kurul üyelerinden Hilmi Beken de, kuruldaki 5 kişinin hayatlarında basketbolun çok önemli bir geçmişi olduğuna işaret etti. Beken, “Bu kurulda yer alan 5 kişinin hayatında basketbol, ciddi şekilde önemli bir değerdir. Ve iş hayatlarımız dahil olmak üzere hepimizin başarısında basketbol önemli katkısı vardır. Biz buraya gerçekten gönüllerimizi koyarak geldik” ifadesini kullandı.

Basın toplantısında, habercilerin soruları da yanıtlandı. Habercilerin; basketbol takımının yüksek bütçe ile kurulduğu ve geçmiş yıllarda da Süper Lig'deki Antalya takımlarının devredildiği hatırlatarak yöneltilen sorulara Başkanımız Ali Şafak Öztürk ve Basketbol Şubesi Kurul Başkanımız Güray Kanan'ın verdiği yanıtların başlıkları şöyle:

Öztürk: “3 günde takım kuruldu. Bu yapılanma 3 günde yüzde 97-98 gibi gerçekleşti. Futbolda bir transferi 3 günde bitiremiyoruz. Basketbolda 3 günde kadro çıktı ortaya.

Buradaki yapılanmada kesinlikle bütçe aşımı olmadı. Gecikmeli bir kararla basketbol takımı kurulmasına rağmen ben burada nokta atışları yapıldığını gördüm.

Aydın Örs ve Doğan Hakyemez hocalarımızın basketboldaki deneyim ve ağırlıkları sayesinde çok zor olarak gözüken takımın kısa sürede kurulması kolay bir hale geldi. Bu arkadaşlar doğru isimler olduğu için bundan sonra da basketbolda yönetimsel anlamda bu hızın süreceğine inanıyorum.

Takımın en kısa sürede çıkması ve üst liglerde oynaması Antalya'ya artı sağlayacaktır. Antalyaspor'un kulüp olarak büyüklüğüne de önemli katkısı olacaktır. Umuyorum o düzeye gelir de biz bütçesel sıkıntılardan bahsetmeye başlarız. O sürece geldiğinizde zaten Antalyaspor'un yapısı ve Antalya şehrinin kendine has artılarından dolayı sponsorlukların çok daha kolay olacağını düşünüyorum.

Futboldaki yapımızda da düşüncemiz aynı şekilde. Basketbolda da ben hiçbir spor kolunda ille de büyük bütçeyle büyük işlerin yapılabileceğini hiç düşünmüyorum. Biz geleceğe yatırım yapalım, Biraz daha bütçele düşüncelerimizi planlayarak yapacağımız hamleler yapalım. Çünkü dünyanın en iyi oyuncusunu getirseniz bile fayda sağlayamayabiliyor. Planlamayı çok iyi yapmak gerekir ki katkı o düzeyde olsun.

Şimdi Antalya'da futbolda yeni yeni bir kültür oluşuyor. Daha fazla milli maçlardan dolayı, Kupa finalindan dolayı. Antalyaspor maçlarına daha fazla taraftar geldiğini görüyoruz.

İnşallah bunu yönetimsel anlamda idare edebilirsek bunun basketbola da yansıyacağını düşünüyoruz. Öyle yöneticiler var ki bu işi uzun seneler yapmış, bu işe kendini adamış insanlar var bu yapının içinde. Ben kesinlikle Antalya'ya yaşayanların çok güzel bir hafta sonu olarak, aileleri ile gelebilecekleri bir etkinlik olarak görüyorum.

Yönetim olarak da zaten Antalyaspor kültürünü en üst seviyelere taşıyabilmek için basketbol takımı kurma kararı almıştık. Çok güzel bir salonumuz var. Antalyaspor olacak yapacağımız etkinlik ve projelerle bunun gerçekleşmesine katkı vereceğiz." dedi

Güray Kanan “Sportif başarı gelecek, takımız çok acelece kuruldu. Bazı oyuncular başka takımlara gitmek üzereyken transfer edildi ve tabiî ki burada biraz fedakarlık yapıldı. Bu yüzden bir miktar bütçe artmış olabilir. Biz önce 1. Lig'e, sonra da Süper Lig'e çıkacak bir kadro oluşturduk. Bütçe o kadar büyütülecek bir oranda değil. Ama çıkamazsak büyük bir bütçe olur. Aydın Örs, Doğan Hakyemez ve Alaeddin Yakar'ın olduğu bir takımı bence çok iyi günler bekliyor. Sportif başarı anlamında çok güzel şeyler olacak.

Almak istediğimiz oyuncuların çoğunu aldık. Burası Antalya, transferde bunun avantajını yaşadık. Buraya gelmek isteyen çok sayıda oyuncu var. Şehir olarak çok tercih ediliyoruz. Bazı oyuncular daha iyi ücret tekliflerine rağmen Antalya'yı tercih etti.

Antalya'da inanılmaz bir potansiyel var. Aileleri çocuklarının basketbola devam etmesi için başka kentlere bile taşınıyor. Biz sportif başarının yanında kentimizin böyle yeteneklerini kazanmayı da ön planda tutacağız. Antalyaspor Basketbol Takımı'nda oynamak o gençler için da gurur verici olacak.” dedi

Güray Kanan kimdir?

1971 Adana doğumlu. Fenerbahçe Genç Erkek Basketbol Takımı'nda yetişen Güray Kanan, A takımda ilk kez 1989-90 sezonunda forma giymeye başladı. Aynı dönemde genç millî takımın da oyuncusu olan Kanan, ertesi sezon takımının ilk lig şampiyonluğunda takımın en genç oyuncusu olarak yer aldı. Kanan, 1998'e kadar Fenerbahçe'de oynadı.

Güray Kanan; Fenerbahçe'de oynadığı yıllarda 1990-91 sezonunda sarı-lacivertli tarihindeki ilk Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğunun yanı sıra, 1989/90, 1990/91 ve 1991/92 normal sezon birinciliği, 1990,1991 ve 1994 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu, 1992 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası Şampiyonluğu ve birçok özel turnuva birinciliği sevinci yaşadı.

1992/93 ve 1994/95 sezonlarında lig finali, 1993/94 ve 1996/97 sezonlarında da Türkiye Kupası finali oynayan kadrolarda yer aldı. 1995/96 sezonunda Koraç Kupası'nda Fenerbahçe'nin tarihinde ilk kez gruplardan çıkarak çeyrek final oynamasında pay sahibi oldu.

Basketbola oyuncu olarak veda ettiği 2006 yılına kadar Fenerbahçe'den sonra sırasıyla Darüşşafaka, Troy Pilsener, Oyak Renault, İTÜ ve TTNet Beykozspor'da forma giydi. 2006 yılında bu yana Antalya'da yaşayan Kanan, Big Man işletmelerinin sahibi.

Diğer Haberler