01 Mart
1.03.2019 11:40:41
Basketbol Takımımız Çalışmalarına Başladı

Basketbol Takımımız Çalışmalarına Başladı

2016-2017 basketbol sezonunda TB2L'de mücadele edecek takımımız, Aydın Örs ve Doğan Hakyemez öncülüğünde gerçekleştirdiği transferler ve Antrenör Alaeddin Yakan ve Yardımcı Antrenör Doruk Güneş ile ilk antrenmanını yaptı.

Antalyasporumuzun TB2L A Grubu'nda mücadele edecek olan basketbol takımı, 2016/2017 sezonu hazırlıklarına başladı ve ilk antrenmanını yaptı. Antalya'nın, yapımı tamamlanan 10 bin seyirci kapasiteli salonunda yapılan antrenmana kadroda 13 oyuncu da katıldı. Başantrenör Alaeddin Yakan, antrenman öncesi oyuncularına saha içinde yaklaşık 15 dakika konuşma yaptı. Yakan, “Çok oynayan da, az oynayan da sadece takımın başarısını düşünecek. Herkes birbirinin eksiğini tamamlamaya çalışacak. Takım ruhu içinde olacağız” dedi. Alaeddin Yakan'ın çalıtırdığı 13 kişilik kadro Kaan Kavraal, Fırat Töz, Burak Yönder, Yiğit Can Vardar, Ömer Sancaklı, Barış Gökalp, Kadir Çıpa, Umur Peten, Bora Hun Paçun,Okan Bostancı, Seray Yıldırım, Alihan Alkanat ve Esin Bingöl'den oluşuyor.

Hedef 2 yıl içinde Süper Lig

Sezonun ilk antrenmanını Antalyasporumuzun Asbaşkanı Şefik Öz, genç ve yıldız basketbol takımlarımızın antrenör ve oyuncuları da izledi. TB2L B Grubu'ndaki Kepez Belediyespor Kulübü'nün Basketbol Şubesi Sorumlusu Pakan Çatal ile Menajer Mustafa Şimşek de salona gelerek takımımıza nezaket ziyareti yaptı.

Basketbol takımımızın Genel Menajeri Doğan Hakyemez, antrenman sırasında medya mensuplarının sorularını da yanıtladı. Daha önce de Antalya'da 2006-2009 yılları arasında görev yapan Hakyemez, Antalya'yı yeniden ‘Basketbol kenti' yapmayı hedeflediklerini söyleyerek 2 sene içinde Süper Lig'e çıkmak için kolları sıvadıklarını belirtti.

Antalya'nın 10 bin kişi kapasiteli yeni spor salonunun da mükemmel bir tesis olduğunu anlatan Hakyemez, bu salonda şampiyonluk coşkuları yaşayacaklarını söyledi. Salonu ilk gezdiğinde sporcu olup oynama isteği hissettiğini ifade eden Hakyemez, “Antalya'nın şimdi 10 bin kişilik yeni bir salonu var. Bu salonda ben de sporcu olup oynamak istiyorum. Bu salonda büyük şampiyonluklar elde edeceğiz. Biz antrenmanlarımızı ve maçlarımızı 10 bin kapasiteli bu yeni salonda yapacağız” dedi.

Antalyaspor –Galatasaray Özel Maçına Davet

Hakyemez, açıklamasında son olarak 23 Eylül'de Galatasaray ile oynanacak özel maça dikkat çekti. Antalyalı basketbolseverleri özel maça davet eden Hakyemez, “Süper Lig'den önce 1. Lig'e çıktığımızda da bu salon dolacaktır. Şimdi tribünleri çekip maçlarımızı öyle oynamak istiyoruz. Salon, 1. Lig'de dolacaktır, Süper Lig'de zaten dolacak. Heyecanı arttırmak için 23 Eylül'de Galatasaray ile hazırlık maçı oynayacağız. Antalyalıları bu maça davet ediyorum” diye konuştu.

Diğer Haberler