01 Mart
1.03.2019 14:23:05
Basketbol Takımımıza Erdem Petrol Desteği

Türkiye Basketbol 2. Ligi A Grubu'nu lideri olarak bitirip Play-Off Eleme Turu'ndan da B Grubu altıncısı Çankırı Belediyespor ile eşleşen basketbol takımımıza, Erdem Petrol'den destek geldi. Erdem Petrol, Play-Off maçları serisinde basketbol takımımıza forma sponsoru olarak destek verecek. Sponsorluk anlaşması, Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Basın toplantısına; Antalyasporumuzun Basketbol Kurulu Başkanı Güray Kanan, Basketbol Kurulu Üyesi Berkay Bahar, Basketbol Şubemizin Genel Menajeri Doğan Hakyemez ve sponsor firma Erdem Petrol'ün yönetim kurulu başkanı Erhan Erdem katıldı.

PLAY-OFF ETABININ SPONSORU

Basın toplantısında açış konuşmasını yapan Basketbol Kurulu Başkanı Güray Kanan, Erdem ailesinin desteğinin kentteki diğer işadamlarına da örnek olması dileğinde bulunarak, “Bize inandığı için Play-Off etabımızın sponsoru oldu. İnşallah, önce 1. Lig'e, sonra da Süper Lig'e çıkarken yine böyle inanan ve basketbolu seven işadamları ile hareket ederiz diye düşünüyorum. Bir Antalyalının basketbol takımımıza inanıp destek olması bizim için çok önemliydi. Erhan Erdem ve ailesi umarım bu konuda öncü olurlar. Umarım diğer işadamları da elini taşın altına koyar” dedi.

SEZONUN EN DEĞERLİ MAÇI

Kanan, konuşmasının devamında basketbol takımımızın 1. Lig yolunda en önemli süreçten geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Basketbol takımımız Türkiye Basketbol 2,. Ligi A Grubu'nu lider olarak bitirip Play-Off'un ilk turunda B Grubu'nun altıncısı Çankırılı Belediyespor ile eşleşti. Basketbol'da 1. Lig'e yükselmeyi 3 adımdan oluşan bir hedef olarak görürsek, grubu birinci bitirmekler ilk hedefimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Şimdi en önemli adımı Play-Off'u bu turunda Çankırı Belediyespor'u elememiz olacak. Eleme usülü olacağı için bizim açımızdan en önemli adım diyebiliriz. Dolayısıyla Cumartesi günü 16.00'da oynayacağımız karşılaşmayı, bizim için bütün sezonun en değerli maçı olarak görüyorum. Öyle ki; 22 Ağustos'tan bu yana bu önemli maç için çalışıyoruz. Daha sonra 14 Mart Salı günü ikinhci maçı Çankırı'da oynayacağız. Bu turda 2 maçı alan 6 takımın yer alacağı deplasmanlı Play-Off'a kalıyor. Yani, üçüncü adım dediğimiz Play-Off'a geliyoruz. Orada da ilk 2 takım 1. Lig'e çıkacak. Sezon başındaki hedefimiz aynı şekilde devam ediyor. Bu sezon 1. Lig'e, önümüzdeki sezon da Süper Lig'e çıkmayı hedefliyoruz. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. “

BÜYÜK HEDEFLERE DESTEK OLMAK

İşadamı Erhan Erdem de, 1950 yılında kurulan firmalarının, zaman zaman Antalya'da spora destek olduğunu belirterek, “Firmamızın 67 yıllık tarihinde zaman zaman sponsorluklarımız oldu. 90'lı yıllarda Beşiktaş'tan Halim'in Antalyaspor'a transfer olmasına destek verdik. Bu sezon Antalyaspor futbolda Avrupa'ya koşuyor. Basketbol takımı da 1. Lig'e emin adımlarla ilerliyor. Sonrasında Süper Lig hedefi var. Doğan Hakyemez hocamızın da Süper Lig'de çok büyük ve önemli hayalleri var, inşallah onlar da gerçek olacak. Bu koşuda bizim de bir faydamız olabilir mi diye güvenip inandık ve sponsor olmaya karar verdik” diye konuştu.

HAKYEMEZ'DEN ‘AVRUPA' SÖZLERİ

Basketbol şubemizin genel menajer Doğan Hakyemez ise, takımın performansı, kısa ve uzun vadedeki hedefleriyle ilgili konuştu. Hakyemez, şunları anlattı:

Kısa zamanda önemli işler yapıldı ama bu işlerin gözükmesi için 1. Lig'e çıkmamız gerekiyor. Bu kısa sürede altyapı takımları oluşturuldu, Gelişim Ligi'ne katılım yapıldı, Aksu'daki Antbirlik Salonu yeniden düzenlendi. Ama bunların göz önüne çıkıp hak ettiği değeri kazanması için takımımızın mutlaka 1. Lig'e yükselmesi gerekiyor. Zaten biz de bu hedefle 22 Ağustos'ta yola çıktık. Zaman zaman sakatlıklarımız oldu. Zaman zaman cezalılarımız oldu. Şu anda sakatı oyuncumuz yok. Hedefimiz; Çankırı Belediyespor'u önümüzdeki iki maçta da yenerek Play-Off'taki gruba kalmak. Bu zamana kadar günde 4 saat antrenman yaparak iyi yerlere getirdik takımı. Takımızın şu anda çok bilinçli olarak Çankırı maçına hazırlandığını görüyoruz. İnşallah cumartesi günü Antalya'da, Salı günü de Çankırı'da kazanarak seride durumu 2-0'a getirip gruba kalacağız. Taraftarlarımız sezon başından bu yana takımımızı destekledi ama, şimdi önümüzdeki süreçte daha çok bizimle beraber olmaları lazım. Onların verdiği destekle bir daha iyi oynuyoruz. Bunu başaracağımıza da inanıyorum. İnşallah başkanımızı da dediği gibi 1. Lig ve Süper Lig'de sonra Antalyamızı Avrupa kupalarında temsil edeceğiz.

EN KARİYERLİ EKİP ANTALYASPOR'DA

Basın toplantısında son olarak Antalyasporumuzun Basketbol Kurulu Üyesi Berkay Bahar konuştu. Bahar, basketbolda Türkiye'nin en kariyerli ekibinin Antalyaspor'da buluştuğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye'nin en kariyerli ekibiyle çalışıyoruz aslında. Aydın Örs, Doğan Hakyemez ve Alaeddin Yakan, basketbolda Türkiye'nin en kariyerli ekibi . Play-Off grubunu en çok yaşamış insanlar. Takımımız gerçekten çok iyi durumda, gerçekten çok çalışıyorlar. Moral motivasyonları da yüksek. Bunu 1. Lig'e çıkarak taçlandırmamız gerekiyor. Antalya'nın basketbol olan ilgisini tekrar hareketlendirmek için işadamları olarak bu göreve soyunduk. Seyircinin maça gelmesi takımımızın motivasyonunu çok ciddi oranda arttırıyor. Bu takım için çok emekler verildi.“

Diğer Haberler