01 Mart
1.03.2019 16:24:24
Basketbolda Büyük Hamle Dönemi

Antalyasporumuzun basketbol şubesinin kurmayları, düzenledikleri basın toplantısında takımın ligdeki performansını değerlendirip, altyapı ve gelecek sezonlarla ilgili çalışmalar ve hedeflerle ilgili açıklamalarda bulundu. Hasan Subaşı Tesisleri'ndeki basın toplantısına Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Akdağ, Basketbol Kurulu Başkanı Güray Kanan, Basketbol Kurulu Üyesi Haldun Kilit, basketbol takımımızın genel menajeri Doğan Hakyemez ile basketbol takımımızın antrenörü Alaeddin Yakan katıldı.

Basketbol Takımımızın Antrenörü Alaeddin Yakan, sezon başında çok kısa sürede kurdukları takımla TB2L'de 11 maçı da kazanarak namağlup lider olarak yola devam ettiklerini söyledi. Takımda yaş ortalamasının 23 olduğuna dikkat çeken Yakan, şöyle konuştu:

3 GÜNDE KURULAN TAKIM LİDER

“Ağustos ayının ortalarında bu oluşum gerçekleşti. Takımı 3 gün içinde kurduk çok hızlı bir kurulumdu bu. Onun devamında çok yoğun bur çalışmayla bugünlere geldik. Takımımız çok iyi bir şekilde yoluna devam ediyor. Şuan da 11 maçta 11 galibiyetimiz var. Bunlar belki sizler için çok önemli olabilir ama bizim için önemli olan Play-Off'ta takımın ne yapacağı. Bizim açımızdan, takıma moral vermesi açısından, takımı bir arada daha iyi şekilde tutması açısından daha önemli oluyor bu galibiyetler. Ama bizim işimiz Play-Off'larda başlayacak. Ve devamında bu takımın şampiyon olarak çıkması gerekiyor. Bizim burada olma amacımız bu zaten.

HER RAKİP CİDDİYE ALINIYOR

Takım çok yoğun şekilde idman yapıyor. Maçlarda gerek hücum, gerek savunmayı paylaşarak yapıyoruz. Takımdaki 12 kişiye de her maçta görev vermeye çalışıyoruz, herkesi hazır tutmaya çalışıyoruz ve bu aşamada iyi dönüşler oluyor. İyi takım oluyoruz bu sayede. Her takımı çok ciddiye alıyoruz. Maçları biraz farklı kazanıyoruz diye rakipler kolay gibi görünüyor olabilir, ama bence hiç öyle bir durum yok. Bu ligde siz iyi konsantre olmazsanız ve çok iyi çalışmazsanız her takım her takımı yenebilecek durumda. Biz orada işi biraz daha rolantiye alsak emin olun kaybedebiliriz. Her takım her takımı yenecek durumda. Burada zaman zaman konsantrasyon sorunu da yaşıyoruz. Bu da gayet doğaldır. Çok değişerek oynuyoruz. Oyunun gidişatı bazen oyuncularda rahatlama üretiyor. Biz bunun da üstünden gelmeye çalışıyoruz. Takımın Play-Off'a kuvvetli bir şekilde gitmesi lazım. Maç seçmemesi lazım. İşler iyi giderken benim ve takımın ayakları yerde. Biz uçmuyoruz şu anda. Bizden ne beklendiğini çok iyi biliyoruz.

GELECEĞİN TAKIMI KURULDU

Üç günde kurulan takımda bu kadar genç oyuncuyu bir araya getirmek herkesin yapabileceği bir iş değil. Bunların değeri çok görülmüyor ama zaman içinde ne kadar önemli şeyler yapıldığını göreceksiniz. Bu tür dönüşler hemen olmaz. Geleceğin takımını da kurduk. Ne kadar farkında insanlar bilemiyorum ama yani bu takım önümüzdeki sene çok fazla oyuncuya ihtiyaç duymayacak. Biz yine kendi çocuklarımızla gidecek inşallah başarılı da olacağız. Bir oyuncunun yukarıya gelmemesi için en az 6 yıla ihtiyacı var. Alt yapı çok meşakkatli bir iştir. Bu takım 3-4 aylık bir takım. Ben 36 yıldır bu işi yapıyorum şu an yapılanlar çok önemli şeyler ben heyecanlanıyorum burada olmaktan. Destek almak çok önemli.”

ANTBİRLİK YENİDEN ALTYAPI YUVASI

Basketbol takımımızın genel menajeri Doğan Hakyemez ise önce 1. Lig'i, sonra da Süper Lig'i hedefledikleri basketbolda altyapı için da önemli hamleler yapma aşamasına geldiklerini anlattı. Hakyemez, Antalya'da geçmiş dönemde yaptığı çalışmalardan da örnek verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

SALON ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞMÜŞTÜ

“Bizim tek amacımız A takımın şampiyon olup bir üst lige çıkması değil mühim olan Antalya'nın alt yapısını oluşturmamız lazım. Ben her gittiğim kulüpte bunu oluşturmaya çalışıyorum. Altyapı oluşturmak ve oradan A takıma oyuncu kazanmak, şampiyon almaktan daha zor.Sonuç olarak Antalya gençlerini yetiştirip ilerde A takımına yönlendirmemiz A takımın şampiyonluğu kadar önemli diye düşünüyorum. Zaten Antalya'ya 2006 yılında ilk geldiğimde de böyle bir çalışma yapmıştım. Antbirlik Spor Salonu'nu 5 yıldızlı hale getirmiştik ve okulumuzu açmıştık. Maalesef Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in seçimi kaybetmesiyle biz de ayrılmak zorunda kaldık. Okulu da maalesef kapatmak zorunda kaldılar. Antbirlik Salonu'nu da bir çöplük haline getirmişler. Biz tekrar Haldun Kilit, Mehmet Akdağ, diğer yöneticilerimiz ile Necati Yıldırım ile birlikte bir hafta sonra orayı eski haline getirmek için çalışıyoruz. Çok yıpranmıştı ama büyük bir çaba içinde sponsorlarımızla gelecek hafta orada spor okullarımız açacağız.

300 ÖĞRENCİ İLE BASKETBOL OKULU

Altyapımızı oraya taşıyacağız. Ve 5 yıl içinde Antalya'nın altyapısını oluşturmuş olacağız. 2007'de açtığımız okulda bizimle birlikte olan Umut ,9 yılda oyuncu olmuş. Yani biz doğru bir şey yapmışız, ama maalesef bizim yaptığımız işleri biz gittikten sonra yürütmemişler. Eğer yürütmüş olsalardı şu anda 4 tane alt yapıdan oyuncumuz var. O zaman en az 7 tane Antalya'dan oyuncuyla takımımızı teşkil edebilirdik. Mühim olan Antalya'daki gençlerin altyapıdan üstyapıya kazandırılması ve üstyapıda şampiyon olmaları. Bu konuda yöneticilerimiz sonsuz yardımcı oluyorlar. Çünkü bu işler kolay değil. Bir salonun revizesi kolay değil. Şimdi görseniz şaşırabilirsiniz. Rezalet bir halden aldık. Parkeyi, potaları hazır hale getirdik. Çatısı ofislerin zemini soyunma odaları yapılıyor. İnşallah onu da törenle açıp Antalayaya hizmet vermiş olacağız. Gelecek yazdan itibaren 300 kişiyle çalışmalara başlayacağız.

BASKETBOL KENDİ OLMAK İÇİN

Basketbol Kurulu Üyemiz Haldun Kilit de, Antalya'yı yeniden basketbol kenti yapmak için hazırladıkları projeleri anlattı. Kilit, bu konuda şunları söyledi: “Basketbolu Antalya bir dönem unutmuştu. Onu tekrar ayağa kaldırmak için çok önemli çalışmaları yapıyoruz. Amaç sadece basketbolda 1. Lig'e, Süper Lig'e çıkmak değil, aynı zamanda altyapıdan öğrenci yetiştirmek adına basketbol okullarının önemli temelleri atılıyor. Aynı zamanda yönetim olarak özellikle bir çok okulda seminerler düzenlemeyi düşünüyoruz. Bütün takımımızı, teknik kadromuzu ve yönetimi temsil eden, herkesin fotoğrafının bulunduğu camekan içindeki basketbol topunu özellikle bağışta bulunanlara hediye edeceğiz. Bu top her mekanda, her ofiste bulunacak ve basketbolu tekrar Antalyaya kazandırmak için elimizden geleni yapacağız.”

GÜNDE 4 SAAT ÇALIŞAN TAKIM

Basın toplantısında son olarak Basketbol Kurulu Başkanımız Güray Kanan konuştu. Basketbolda seyirci desteğinin önemine dikkat çeken Kanan,şunları dile getirdi:

“Bizim şehir olarak basketbolu Antalyaspor'da topladığımız için tek yumruk olup hedefimize doğru gitmek gerektiğini düşünüyorum. Bir altyapı oluşturmak o kadar kolay değil. ASAT altyapısını bize verdiler. Bu tip takımlarda altyapı hemen kurulmuyor. Bir temel oluşturmak lazım. Takım ortalaması 23 yaşında. Biz geleceği dönük bir takım için buradayız. Önümüzdeki yıl bir üst lige çakıcağız bunları yaparken şehir olarak maçlara taraftarların gelmesini istiyoruz. Antalyaspor Basketbol Takımı'na şehir olarak sahip çıkmamız lazım. Şehri biraz daha basketbola alıştırmamız lazım. Basınımız Antalyaspor Basketbol Takımından bahsetmezse seyirciler maça gelmeyecektir. Biletlerimiz ücretsiz. Her işi ciddiye aldığımız gibi her maçı da ciddiye alıyoruz. Bu takım günde 2 kere idman yapıyor 2'şer saatten 4 saat. Bugün bu seviyede 1 veya 2 takım bu kadar disiplinli ve düzenlidir.

HEDEF 10 BİN SEYİRCİ

10 bin kişilik bir salonla bu kente çok iyi bir yatırım yapıldı. İnsanların ayaklarını oraya alıştırmamız lazım. Oraya gelmeleri lazım, bizim hedefimiz 1500-2000 kişi değil, bizim hedefimiz oraya 10 bin kişi getirmek. O salon Antalya'nın salonu. Ben Adanalıyım. Lise 1 öğrencisiyken bir arkadaşım ‘maça gidelim' dedi.Güney Sanayi ile Eczacıbaşı oynuyor. O kadar etkilendim ki. Oradaki insanları gördüm. Basketbol oynamaya karar verdim ve 24 yıl profesyonel basketbol oynadım. Milli takıma girdim. Bunlar çocukları çok etkileyecek şeyler. Bir bakarsınız ülkemiz için çok değerli sporcular çıkabilir. Birçok oyuncu bu şekilde çıkmıştır. Basketbol okulları bizim için çok önemli. Oyuncuları ilk gördüğümüz yerlerdir. Oyuncunun yeteneği kumaşı görüldüğü an basketbolcu olur mu olmaz mı anlaşılır zaten. 15 Şubat itibariyle Antalya Basketbol Spor Okulları adı altında basketbol okulumuzu açacağız.”

Diğer Haberler