01 Mart
1.03.2019 16:31:43
Basketbolun Yeni Patronu Hidayet Türkoğlu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bugün yapılan olağan seçimli genel kurulunda yeni başkanı belli oldu. Seçime tek aday olarak giren Hidayet Türkoğlu, toplam 143 oyun 113'ünü alarak Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yeni patronu oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, seçim öncesi yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Türk basketbolunu hep birlikte daha ileriye taşımak için bir aradayız. Bildiğiniz gibi sahalarda sadece sporcu olarak vakit geçirmedim. NBA sayesinde basketbol dünyasının en iyi pazarlama, sponsorluk, sosyal sorumluluk ve taraftar projelerinin bir parçası olarak kendimi bugünlere hazırladım."

"NBA'de geçirdiğim 15 yılın sonunda ülkemde TBF İcra Kurulu Başkanı olarak karşılanmanın eşsiz gururunu yaşadım. Kısa sürede pek çok projede görev aldım. Kulüplerimizin, oyuncularımızın ve takımlarımızın ihtiyaçlarını anlamak için incelemelerde bulundum. Bu tecrübelerin ardından hayatımın en kıymetli görevine, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın spor başdanışmanlığına atandım. Spora gönül vermiş Sayın Cumhurbaşkanımız ile basketbol projelerimizi değerlendirme şansı buldum. Bu görevimi gelecek günlerde de gururla yerine getirmeye devam edeceğim."

"TBF EN BAŞARILI FEDERASYON"

Basketbol federasyonunun Türkiye'nin en başarılı federasyonu olduğunu dile getiren Hidayet Türkoğlu, "Gerek ev sahipliği yaptığımız organizasyonların kalitesi, gerekse sportif başarılarımız sayesinde önemli bir konuma geldik. Basketbolumuzu bu düzeye taşıyan geçmiş dönem başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ancak çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. Omuz omuza yürümemiz gereken uzun bir yolculuktan bahsediyorum. Federasyon olarak şeffaf, herkese eşit mesafede, yenilikleri açık ancak cesur kararların da altına imza atacak bir yönetim kuruyoruz. Başarı, iyi bir takım oyununu gerektirir. Bugün huzurunuzda TBF yönetimine çalışma arkadaşlarımla beraber aday olurken, ilkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz" diye konuştu.

Antalyaspor Kulübü olarak Hidayet Türkoğlu'na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Diğer Haberler