07 Mart
7.03.2019 17:36:17
Genel Menajerimiz Arzu Özyiğit: Hedefimiz Henüz Bitmedi

Play-off'ta Bahçeşehir Koleji'yle eşleşen Antalyasporumuz, yarın saat 18.00'de Antalya Spor Salonu'nda Süper Lig yolunda play-off ilk maçına çıkacak.

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki ilk yıllarında normal sezonu 5. sırada bitirme başarısı gösteren ve play-off'a kalan basketbol takımımızın Genel Menajeri Arzu Özyiğit play-off maçları öncesi sezon değerlendirmesi yaptı.

Basketbol takımımızın nasıl kurulduğu ve hangi hedeflerle yola çıktıkları hakkında konuşan Genel Menajerimiz Arzu Özyiğit,Sezon başında Şube Başkanımız Güray Kanan ile yapılan görüşmeler sonucunda ligde kalma amacıyla yola çıktık. Eğer takım play-off'lara kalabilirse; bu çok büyük bir başarı olacaktı. Sezonun başında kuracağımız ekip çok önemliydi. Buradaki en büyük şansımızda ekibimiz oldu. Daha sonra takımı yapmaya başladık. Bütçemiz çok sınırlıydı. Çünkü TBL'ye yeni katılmıştık ve yönetimin bize sunduğu yüksek bütçeye rağmen biz büyük bir takım yapmak istemedik. Zaten piyasada az oyuncu kalmıştı ve biz bu az oyuncuyu değerlendirmek istedik. Bize sunulan bu yüksek bütçeyi önümüzdeki sene kullanmaya karar verdik. Bu yeni oluşum, yeni sinerji ve ekstra motivasyonla beraber inanılmaz bir sezon geçirmeye başladık” ifadelerini kullandı.

“FIRSAT VERECEK BİR TAKIM DEĞİLİZ”

Türkiye Basketbol Ligi'nin normal sezonunda oynadıkları 34 maçın 23'ünü kazandıklarına dikkati çeken Özyiğit, “Bu, bana göre inanılmaz bir büyük başarı. Burada en büyük pay tabii ki öncelikle sporcularımın ve arkasından ekibimin uyumu ve yönetimin bize sağladığı güven ve destektir. Bundan dolayı da tüm Antalyaspor camiasına teşekkür etmek istiyorum. Tabii hedeflerimiz bu kadar değil. Biz, play-off'ta Bahçeşehir Koleji'yle eşleştik. Normal sezonda onları bir kere yendik. Evlerinde de az bir farkla yenildik. Bahçeşehir, ligin en yüksek bütçeli iki takımından biri. Çok derin ve güçlü kadroları var. Onlar da son haftalarda bayağı uyum yakaladılar ve son 5 haftada kaybetmediler. Bunun farkındayız. Onlar takımlarını kurarken tek hedefleri, lige çıkmaktı. Bu fırsatı kaçırmak istemiyorlar açıkçası. Ama bizde kolay kolay bu fırsatı onlara verecek bir takım değiliz” dedi.

“ANTALYA, BASKETBOLU ÇOK SEVDİ”

Sezon başında her takımın Antalyaspor'un küme düşeceği bir takım olduğu algısına kapıldığına da vurgu yapan Özyiğit, “Sezonun sonlarına doğru her takımın korktuğu ve bizim karşımıza çıkarken ekstra hazırlık yaptığı bir takım haline dönüştük. Bu benim açımdan çok gurur verici bir şey. Sporcularımız öyle sporcular ki; Antalyaspor forması için her şeylerini son noktasına kadar veren karaktere sahipler. Herkes performansını bu sene 2'ye, 3'e katladı. Her anlamda bana destek oldu. Güzel bir sezon oldu. Antalya zaten basketbolu çok sevdi. Önemli kısmı da bu. Artık bu saatten sonra Antalya'dan basketbolu geri alamayız. Önümüzdeki sene eğer play-off'tan başarılı bir sonuç elde edemezsek; çok çok daha güçlü ve iyi bir kadroyla yolumuza çıkmaya ve Süper Lig'e aday iddialı bir takım kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM TARAFTARIMIZI BEKLİYORUZ”

Antalyaspor'un iç saha maçlarında her geçen gün artan taraftar kitlesine karşı oynadıklarını söyleyen Genel Menajerimiz Arzu Özyiğit, sözlerine şöyle devam etti: “Sezon başından bu yana her geçen gün artan taraftar kitlesine ev sahipliği yaptık. Taraftar sayımızda çok ciddi yükselen bir grafik oldu. Burada sosyal medyamızın da çok etkisi oldu. Aramızda yakaladığımız sinerji kulübün tüm branşlarına yansıdı. Artık 2-3 bin kişiye karşı oynamaya başladık. Bu bizim için çok ciddi anlamda sevindirici bir olay oldu. Bu maç ilk kendi evimizde ev sahibi avantajına sahibiz. Bu avantajı çok iyi bir şekilde kullanmak istiyoruz. Bunun için de Cumartesi saat 18.00'de tüm taraftarlarımızı maçımıza bekliyoruz. Tüm taraftarımızı destek için Antalya Spor Salonu'na davet ediyoruz.”

Diğer Haberler