07 Mart
7.03.2019 16:24:15
Potanın Akrepleri Akhisar Deplasmanında

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, hızlandırılmış haftada geçtiğimiz çarşamba günü evlerinde oynadıkları Petkim Spor maçı ve 24 Şubat Cumartesi günü saat 18.00'da Akhisar'da oynayacakları Akhisar Belediyespor maçı hakkında konuştu.

Petkim Spor'la yapacakları karşılaşmaya, kolay bir maç olmadığını bilerek çıktıklarını söyleyen Baş Antrenör Arda Vekiloğlu, “Bazen oyuncuların bilinçaltında daha yumuşak oynama gibi reaksiyonlar olabiliyor. Oynadığımız takımın ligdeki sıralamasına baktığımızda ve maça çıkmadan önce yabancı oyuncularından birinin oynamayacağını öğrendiğimizde takımda ister istemez etkilenme olduğu düşüncesindeyim. Dolayısıyla maça yumuşak başladık. Karşı tarafın da rahatlığı devreye girince çok yüksek bir dış atış yüzdesi yakaladılar. İlk yarıda 12'de 7 üçlük attılar ve daha sert oynadılar” şeklinde konuştu.

“MAÇI KAZANMIŞ OLMAK ÖNEMLİ”
Karşılaşmanı ikinci devresinde takım olarak hem savunma hem de hücumda gerçek sertliklerine döndüklerinin altını çizen Baş Antrenör Arda Vekiloğlu, “İstekli oyunumuzu ortaya koyduğumuzda; iki takım arasındaki kalite ve güç farkı ortaya çıktı. Bu da skora yansıdı. Maçın kontrolünü elimize aldıktan sonra da ikinci yarıyı daha istekli oynayıp, maçı kazandık. Neticede maçı kazanmış olmak önemli. Hızlandırılmış hafta, özellikle çok geniş rotasyonla oynamayan takımlar için daha fazla yorucu oluyor. Antrenman programını buna göre hazırlıyoruz ve sporcularımızı bu tip haftalara adapte etmeye çalışıyoruz” dedi.
“SON ZAMANLARDA İVME KAZANAN BİR TAKIMA KARŞI OYNAYACAĞIZ”
Cumartesi günü oynayacakları rakipleri olan Akhisar Belediyesi'nin Federasyon Kupası finalleri öncesi antrenör değişikliği yaptıklarını söyleyen Baş Antrenör Vekiloğlu, “Bu değişikliğin ardından takım bir ivme kazandı ve ardı ardına galibiyetler aldı. Kenan Bajramovic'in de takıma eklenmesiyle ivme kazanan bir takım var karşımızda. Kısa Amerikalı oyuncuları skorer bir oyuncu. Kenan, zaten basketbolu çok iyi bilen ve çok yönlü bir oyuncu. Rakibimizin kadrosu bir o kadar da kalburüstü ve kaliteli oyunculara sahip. Oldukça potansiyelli bir takım” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞÇI BİR KARAKTERİMİZ VAR”
Akhisar Belediyesi ile ilk yarıda evlerinde oynadıkları maçı farklı bir şekilde kazandıklarını hatırlatan Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu gerçek bir gösterge değil. Çok istekli ve konsantre olduğumuz bir gündeydik. Onlar hazır değillerdi ve cevap verememişlerdi. Bu nedenle oldukça fazla bir sayı farkı oluşmuştu. Yoksa iki takım arasındaki güç dengesi; iki takım da istekli olduğunda böyle olmayabilir. Çıkış yakalamış ve form bulmuş bir takımla deplasmanda oynayacağız. Bizim de güven tazeleyen, maç kazanmak için ne gerekiyorsa yapan, hiçbir zaman bırakmayan, savaşçı bir karakterimiz var. Bu maçı da kazanırsak hızlandırılmış haftadan 3 maçın 3'ünü de kazanarak çıkmış oluruz. Bu da çok başarılı sonuç olur.”

Diğer Haberler