07 Mart
7.03.2019 17:09:16
Potanın Akrepleri Ankara Ekibini Ağırlayacak

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta Bursa'da oynadıkları Bursaspor Durmazlar maçı ve 7 Nisan Cumartesi (yarın) günü saat 16.30'da Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu'nda oynayacakları OGM Ormanspor maçı hakkında konuştu.
Bursaspor maçında oldukça ateşli bir taraftar grubuna karşı deplasmanda oynadıklarını söyleyen Başantrenör Arda Vekiloğlu, “Bursaspor Durmazlar kaliteli bir ekip. Süper Lig'e çıkma hedefiyle kurulan takımlardan biri. Ona rağmen ilk yarının son 5 dakikasına kadar maçın kontrolü bizdeydi diyebilirim. Yani konuştuğumuz ve çalıştığımız şeyleri sahaya iyi yansıttık. Ama sonrasında özellikle top kaybı ve hücum ribaundu istatistiği devreye girdi. Toplamda yediğimiz sayının yarısını, yaptığımız top kayıplarından yarısını da verdiğimiz hücum ribuantlarından yedik. Bu çok can yakıcı bir istatistik” dedi.

“EN RİTİMLİ VE EN KENETLENMİŞ TAKIM OLMALIYIZ”
Top kayıpları ve hücum ribauntlarıyla ilgili ortaya çıkan istatistik olmasaydı bu maçı kazanabileceklerinin altını çizen Baş Antrenör Arda Vekiloğlu, “Bu istatistikleri, oynayacağımız her maçta mutlaka belli bir rakamda tutmamız lazım. Şimdi, normal sezonda oynayacağımız kalan maçlar bizim ligi hangi sırada bitireceğimizi belirleyecek maçlar. Burada maksimum galibiyet sayısı almak önemli ama bundan daha önemli hedeflerimiz de var. O da önümüzdeki ay play-off maçları başladığı zaman en ritimli ve en kenetlenmiş takım olabilmek” ifadelerini kullandı.

“EN HAZIR FORMUMUZDA OLMAMIZ LAZIM”
Play-off maçlarında daha fazla yatırım yapmış ve favori durumda olan takımların olduğunu söyleyen Başantrenör Arda Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Play-off maçlarında asıl fark yaratacak kısımlardan biri; play-off'a en formda ve en hazır kimin başladığı olacaktır. Biz de play-off'ta fark yaratabilmek için ligde oynayacağımız 4 maçı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Play-off maçları başladığında en hazır formumuzda olmamız lazım. Bunun için de uğraşacağız.”

Diğer Haberler