06 Mart
6.03.2019 11:04:44
Potanın Akrepleri Hedeflerine Emin Adımlarla İlerliyor

Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk yarısını 4. sırada tamamlayan basketbol takımımızın Başantrenörü Arda Vekiloğlu, ligin ilk devresindeki performansları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Oldukça çekişmeli geçen ligin ilk yarısını 4. sırada tamamlayan basketbol takımımızın Başantrenörü Arda Vekiloğlu ilk yarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ANTALYA'DAKİ BASKETBOL ATEŞİNİ ALEVLENDİRMEK İSTEDİK”

Sezona başlarken kademeli hedeflerle yola çıktıklarını belirten Arda Vekiloğlu, hedeflerinden ilkinin iyi bir takım oluşturmak olduğunu söyledi. Ligde en geç organize olan ve transfere başlayan takımlardan biri olduklarını hatırlatan Vekiloğlu, “Transferlere başladığımızda oyuncu havuzu daralmıştı. Buna rağmen içimize sinen bir takım kurmayı başardık. Takımı oluştururken hedefimiz; Antalya'daki basketbol ateşini alevlendirmekti. Bunu başarabilmek için Antalyaspor'a yakışan, karakterli, savaşçı, mücadeleyi bırakmayan ve geri adım atmayan bir takım olsun istedik. Bu doğrultuda hem saha içindeki performansına hem de saha dışındaki kişiliğine güvendiğimiz kişilerden oluşan bir takım kurduk” dedi.

“BÜYÜK BİR CAMİAYA SAHİBİZ”

Sezon boyunca taraftarlarının ilgisini arttırmak için üzerlerine düşen her şeyi yapmak istediklerine vurgu yapan Başantrenör Arda Vekiloğlu, “Taraftar sayımızın her geçen gün hem aldığımız galibiyetler hem de ortaya koyduğumuz mücadeleyle giderek artacağına inanıyordum. Böyle de oldu. İlk yarı itibariyle bu camianın, maçlarımıza olan ilgisi, takımı sahiplenmelerindeki arzularını görebiliyoruz. Antalyaspor'un, çok değerli taraftar grupları var. Büyük bir camiaya sahibiz. Maçlarımızda her geçen gün artan taraftarı ağırlamak bizi çok ama çok mutlu ediyor. Antalya'nın gücünü ve ne kadar önemli bir seyirci desteğine sahip olduğunu tüm Türkiye'ye göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“FİYAT–PERFORMANS ANLAMINDA EN BAŞARILI TAKIMLARINDAN BİRİYİZ”

Hedeflerinden birinin ise play-off'a girmek olduğunu söyleyen Vekiloğlu, “Play-off'ta kaldıktan sonra yapmak istediğimiz işleri, zamanı geldiğinde değerlendireceğiz. İlk yarı, bizim için başarılı geçti. Başarıyı iki boyutta değerlendirmeliyiz. Başarının somut kısmı, ortaya konulan performans ve sonuçlar; kıstas da fiyat-performans dengesi olmalı. Sunulan bütçe ve imkânlarla orantılı olarak ortaya konulan performans önemli. Fiyat–performans anlamında ligin en başarılı takımlarından biri olduğumuzu düşünüyorum. Başarının diğer boyutu en az sonuç kadar önemli olan; soyut kısım. Yani oyuncuların bireysel gelişimi, önceki yıl ya da sezon başına oranla daha değerli hale gelmeleri. Bu anlamda; takım oyunu içerisinde değerine değer katan tarzda bireysel performansların fazlaca olduğunu görmekten mutluyum” dedi.

“BAŞARININ UNSURLARI ÇOK ÖNEMLİ”

Başarının, oyuncu kalitesi, antrenör seçimi, teknik ekip, idari ekip, basın, kulüp bütçe ve maddi olanakları, yönetim ve organizasyonun kalitesi, camia ve taraftar unsurlarının bir araya gelmesiyle ortaya çıktığına vurgu yapan Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu unsurların her biri, başarıda direkt etkin rol oynayan, birbirinden ayrılmayan parçalar. Bu unsurlardan hangisi doğru işlemiyorsa, başarıyı direkt etkiliyor. Kulüplerin bu unsurların her birini dikkate alma zorunluluğu artık kaçınılmaz olmalı. Bizim için fark yaratan konulardan biri, kendi adımıza bu unsurların hepsinin iyi bir şekilde ilerliyor olmasıdır. Hedefimiz hepsini daha da iyi hale getirmek.”

Diğer Haberler