06 Mart
6.03.2019 11:17:26
Potanın Akrepleri İstanbul Deplasmanında

Basketbol takımı Baş Antrenörümüz Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta Konya'da oynadıkları Federasyon Kupası maçları ve deplasmanda cumartesi günü saat 16.30'da karşılaşacakları Sigortam.Net Bakırköy Basket maçı hakkında konuştu.

Sezon başında Antalya'da oynanan Federasyon Kupası grup maçlarında çizdiği başarılı grafikle 8'li finallerde yer alan ve yarı final müsabakasında mücadele eden kırmızı-beyazlı ekibimizin Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, Konya'da oynanan maçları anlattı.

Federasyon Kupası'nda 8'li finallerinde yer almanın bu ligde önemli olduğunu söyleyen Arda Vekiloğlu, “18 takım içerisinde, 8 takımın içerisinde yer aldık. Orada da ilk turu geçip, yarı final oynadık. Yarı finalde rakibimiz, ligin lideri Türk Telekom'du. Şuanda ligde 4. sıradayız. Federasyon Kupası'nda da yarı finale gelip, 4 takım arasında kaldık. Federasyon Kupası mücadeleleri boyunca hem bu performansı doğrular hem de bize yakışır nitelikte mücadele sergiledik. Kupayı almış olmak bir anlam olabilirdi bizim için ama yarı finali de oynamak bizim için önemli” şeklinde konuştu.

“MUTLAKA KAZANMAK İSTEDİĞİMİZ BİR MAÇ”

Türkiye Basketbol Ligi'nde oynanan maçların her takım için çok daha önemli olduğunu belirten Vekiloğlu, “Bu, finali oynayan ve kupayı alan takımlar için de geçerli. Ligin ilk yarısında, bu haftaki rakibimiz Sigortam.Net Bakırköy Basket'le evimizde karşılaşmış ve maçı son saniyesinde kaybetmiştik. Hatırladığımız ve mutlaka kazanmak istediğimiz maçlardan da biri. Yakın zamanda Federasyon Kupası'nda onlarla bir maç yaptık. Geri düştüğümüz maçı, tekrar 10 sayılık bir üstünlük elde ederek kazanmasını bildik. O maçta eksikleri vardı. Bu eksik oyuncularının bu maçta oynayacağını tahmin ediyorum” dedi.

“BİZİM İÇİN ZORLU BİR KARŞILAŞMA OLACAK”

Sigortam.Net Bakırköy Basket takımının bünyesinde tecrübeli yerli oyuncuları, skorer yabancı oyuncuları ve yeni neslin yetenekli genç oyuncularını barındıran bir kimyaya sahip olduğunun da altını çizen Baş Antrenörümüz Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Rakibimizin, skor gücü potansiyelleri oldukça fazla. Tehlikeli bir takım. Üstelik deplasmanda oynayacağız. Bizim için zorlu bir karşılaşma olacak. Ama mutlaka kazanıp, ligin ilk yarısında kaybettiğimiz bu maçı, telafi etmek istiyoruz.”

Diğer Haberler