10 Ağustos
10.08.2017 12:05:18

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizde düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.  

 

Teknik Direktörümüz Çalımbay toplantıya, Grup 1966 Taraftar Derneği Başkanı Yılmaz Yıldız'ın annesinin vefatından duyduğu üzüntüyü belirterek başladı.

 

Bir aydan daha fazla bir süre hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten teknik direktörümüz, “Bu süre zarfında hazırlık maçları oynadık. Yeni kadromuzu oturmaya çalıştık. Transferlerimiz oldu. Kamp dönemimiz, beklediğimizin çok ama çok üstünde geçti. Artık gerçeğe döndük. Artık gerçek olan bu, yani lig maçımız. Lige, Beşiktaş maçıyla başlıyoruz. Dışarıdan baktığımızda kolay bir maç değil. Lig şampiyonuyla karşılaşacağız. Takımıma inanıyorum ve çok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

“İLK 5 HAFTA TAKIMLAR GÜCÜNÜ GÖSTEREMEZ”

 

Lig’in ilk maçlarında tüm takımların ilk 5 haftaya kadar oturmadığını belirten Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Bu süreci atlattıktan sonra tüm takımlar yavaş yavaş gücünü sergilemeye başlar. Takımları tanırlar, ligi tanırlar. Şu anda biz Beşiktaş takımını tanıyoruz.  Kadrosunu biliyoruz. Ama diğer takımlara baktığımızda yepyeni bir kadro kuruyorlar. Az bir süre kaldı ama halen çok çok iyi transferler yapılıyor. Ligin 5. haftasına kadar hiçbir takım gerçek gücünü gösteremez. Bizim bu süreci atlatmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“NELER YAPABİLECEĞİMİZİ İYİ BİLİYORUZ”

 

Beşiktaş maçından puanlarla dönmek istediklerinin altını çizen Rıza Çalımbay, “Oyuncularım Beşiktaş’ı çok iyi tanıyor. Neler yapabileceğimizi iyi biliyoruz. İyi mücadele etmez, galibiyet düşünmezsek problem olur. Orada gereken neyse her şeyi yapacağız. Tek sıkıntımız eksik olan arkadaşlarımız. Ofansif anlamda ilk 11’in dışında sıkıntımız var. 1-2 haftayı bu şekilde geçireceğiz. Sonrasında arkadaşlarımızın aramıza katılmasıyla hem kadromuz netleşecek hem de daha iyi şeyler yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ HER YERDE GÖSTERMELİYİZ”

 

Antalyaspor camiasının geçtiğimiz yıldan ders alması gerektiğini söyleyen Çalımbay, “Geçen sezon çok sıkıntılı bir dönem yaşandı ve sonrasında iyi başarılar elde edildi. Bu, tekrar yapılabilir hatta daha iyisi.  Herkesin aynı kafa yapısında olması gerekiyor. Teknik heyet, yönetim, taraftar yani herkes tek yürek olmalı. Geçen sene çok iyi şeyler yaptık aynı şekilde devam eder düşüncesi olmaması lazım. Herkesin geçen senekinden daha iyi bir şekilde takıma sarılması gerekiyor. Birlik ve beraberliğimizi her yerde göstermeliyiz” dedi.

 

Geçtiğimiz sezon elde edilen başarıların şampiyonluk kadar değerli olduğunu belirten Çalımbay, şöyle devam etti: “Antalyaspor’un tarihinde ne varsa hepsinin üstüne çıktık. Ama artık onlar geride kaldı. Üstüne bir şeyler koymak istiyorsak, herkesin tek yürek olması gerekiyor.”

Futbol