26 Ocak
26.01.2017 14:00:32
Rıza Çalımbay: Bu İstikrarı Korumalıyız

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını bugün yaptı. Antalyasporumuzun teknik direktörü, Atilla V.Konuk Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, ikinci yarının ilk 2 maçını değerlendirip, sezon sonu hedefi için düşüncelerini aktardı. Teknik direktörümüz Çalımbay, basın toplantısında sözlerine şöyle başladı:

 

“Aslında fazla söyleyecek sözümüz de yok. Ligin ikinci yarısına istediğimiz gibi başladık. İki tane çok önemli deplasman maçı oynadık. İkisini de iyi şekilde bitirdik. Hakikaten iki maçta da futbolcu arkadaşlarımız mükemmel şekilde mücadele ettiler. Özellikle Osmanlıspor maçında hem saha şartları, hem de maçın gidişatı olsun, çoğu kişiye göre değişmeyecek bir skorla giderken bir anda oyunu çevirebildik. Bunu maçtan önce de konuşmuştuk. Çok önemli ve kritik bir maç oynayacağımızı, maçı 91,92,93. dakikalara kadar ne olursa olsun bırakmayacağımızı konuşmuştuk. En önemli şey maçlarda sonradan giren arkadaşlarımızın çok etkili olmaları ve skora etki etmeleriydi. Bu maçta da öyle oldu. Çok iyi bir bütünlük yakaladık. Bunu sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Tek amacımız, geldiğimiz günden beri yakaladığımız mükemmel istikrarı sezon sonuna kadar devam ettireceğiz inşallah. Bütün gayemiz bu.”

 

LİGİN ALTI-ÜSTÜ ÇOK KARIŞIK

 

Konuşmasının devamında, ligdeki bütün takımların transferler yaparak kadrolarını güçlendirdiklerine dikkat çeken teknik direktörümüz, sezon sonuna kadar her maçın zor geçeceğine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Hedefimiz ilk 10 içerisinde olmak. Neresinde oluruz bilemiyorum ama inşallah iyi bir yerinde oluruz. Ama önümüzdeki yıl için tabi ki düşüncelerimiz çok farklı. Gidişattan, oyuncu arkadaşlarımızdan çok memnunum. Ama aldığımız iki maçla lig bitmiyor. Daha çok kritik ve çok çok önemli maçlar oynayacağız. Ligin altı üstü çok karışık. Baktığınız zaman bütün takımlar transferler yapıyorlar. Takımlarını güçlendiriyorlar. Her maç her takım için önemli. Öyle kolay geçecek bir maç bundan sonra oynanmayacak. Biz de bunu biliyoruz ona göre tedbirlerimizi aldık. İyi de bir iki tane transfer yaptık. Salih'le başladık. O da çok seri ve istediğimiz şekilde oynadı. Çok iyi verim verdi, çok faydalı olacağını gösterdi. Diğer arkadaşlarımıza da fırsat gelecek ve oynayacaklar. Onlara da ihtiyacımız olacak. Lig uzun bir maraton. Önemli olan yakaladığımız istikrarı sonuna kadar sürdürmemiz. Bunu devam ettirmek için de ne olursa olsun çok çalışıp çok mücadele edip hak ettiğimiz yere gelmek istiyoruz. Tek düşüncemiz bu.”

 

TARAFTARA ÇOK İHTİYAÇ VAR

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, basın mensuplarının sorusu üzerine Alanyaspor maçı ile ilgili olarak, “Alanyaspor bizim dostumuz, kardeşimiz. Ligdeki bütün takımlar bizim dostumuz. Alanyaspor’un geçen hafta Beşiktaş'la oynadığı maçına gittim. Onlar da tabi ki çıkış yakalamak, ikinci yarıya iyi bir şekilde başlamak istiyorlar. Ama biz kendi sahamızda kaybetmek istemiyoruz. Bu maçın kolay geçmeyeceğini biliyoruz. Bu maçı kazanmak için Osmanlıspor ve Gaziantepspor karşılaşmalarının üstünde bir oyun oynamamız gerekiyor. Hepsinin farkındayız. Bu maçta taraftara çok ihtiyacımız var. İnşallah doldurabilirsek, bu maçı da en iyi şekilde bitireceğiz” ifadesini kullandı.

 

5 KATI DAHA FAZLA ÇALIŞMAK GEREK

 

Basın mensuplarının, Antalyasporumuzun 5. sırada olduğunu hatırlatarak, “Sezon sonunda Antalyaspor’un UEFA’ya gitme ihtimali olabilir mi?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: “Biz buraya geldiğimizde takım sonuncuydu. İki puanımız vardı. Hakikaten çok önemli ve kritik maçlar kazandık. Hedefim, takımın ilk 10 içinde olmasıydı, başka bir hedefimiz yok. Pes etmedik, buralara kadar geldik. Nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Onun için de havaya girdiğimiz falan da yok. Benim düşüncem bu takım ilk 10 içinde olmalı. Başka bir şey düşünmüyorum. Bu seneki hedefimiz bu. Asıl hedefimiz seneye. Şimdi iskelet bir kadro oluşturduk. Bunu inşallah seneye bir kaç çok iyi takviyelerle o zaman daha bambaşka bir takım olur. O zaman hedefleri daha rahat konuşabiliriz. Ama bu sezon sonunda Avrupa’ya gidebilirsek çok iyi olur. Ama yol çok uzun. Çok çalışmak gerekiyor. Onun için buraya gelmişken bulunduğumuz yeri kaybetmek istemiyoruz. Bunu istiyorsak da buraya kadar gelirken çalıştığımızın 5 katı çalışmamız gerekiyor. Kupaya gitmeyi herkes ister. Bu göründüğü kadar kolay değil. Çok önemli maçları geçmek gerekiyor.

 

ETO’O KONUSU KAPANDI

 

Basın toplantısında teknik direktörümüze son olarak, “Eto’o’nun Fenerbahçe’ye transfer olacağı iddiaları ortaya atıldı, doğruluk payı var mı?” sorusu yöneltildi. Teknik direktörümüz, bu soruya kesin ifadelerle yanıt vererek şöyle konuştu:

 

“Eto'o konusu kapandı. Bundan sonra bir şey olacağını zannetmiyorum. Onu konuşmaya bile gerek yok. Biz artık lige odaklandık. Zaten bir haftadan az bir süre sonra transfer dönemi de bitiyor. Yaptığımız 3 transferimiz var. Bunların yanına 1-2 tane daha yapmak istiyoruz ama istediğimiz gibi olmayınca da şu anda durdurduk. Olabilir mi olmayabilir mi? Belki yurt dışından bir tane yerli arkadaşımız gelebilir. O da daha belli değil.”

Futbol