13 Eylül
13.09.2017 13:34:19
Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay Haftalık Basın Toplantısını Gerçekleştirdi

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizde haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

 

Teknik Direktörümüz Çalımbay; "Bizim takımımıza zarar veren ve yanlış olan şeyler olduğu zaman gerekeni yaparım. Nasri sakat antrenmana çıkmıyor adam antrenmana çıktı diye yazılıyor. Böyle bir şey olduğu zaman tepki gösteririm. Adam sabah gelmiş tedavi olmuş ve gitmiş. Antrenmana çıktı diye haber yaptıkları zaman böyle olmaz. Benim en üzüldüğüm konu buydu” diye konuştu.

 

“GALATASARAY MAÇINDA ÇOK İYİ OYUN SERGİLEDİK”

 

Galatasaray maçında takımımızın çok iyi bir oyun sergilediğini belirten Çalımbay, “Geçen hafta oynadığımız Galatasaray maçında gerçekten sonuna kadar çok iyi oynayıp mücadele ettik. Eksik kadromuz olmasına rağmen özellikle ikinci yarı Galatasaray’a çok üstünlüğümüz vardı. Bunu skora yansıtamadık. Galatasaray’ın bizden önce iyi oynadığı 3 maçı vardı. Bizim maçta ise Galatasaray’ın korneri bile yoktu. Önemli olan takım oyununu oynamamız gerekiyordu. Bu maçta biz onu yaptık, çok güzel bir oyun sergiledik. Maçı galibiyetle bitirmek isterdik. Maçtan önce beraberlik gibi bir düşüncemiz yoktu. Ben hiçbir zaman öyle bir oyun düşüncem yok. Galip gelecek oyunda oynadık ama olmadı. Takımımla gurur duyuyorum. Galatasaray maçından oyunumuzu ligin sonuna kadar sürdürmemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“GEÇEN SENEKİ HAVADA OLURSAK İYİ ŞEYLER YAPARIZ”

 

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Şu süreler bizim için zor zamanlar olacak. Sakat oyuncularımız var. Onlar gelince ideal kadromuzu kuracağız. Gerçekten şuan yavaş yavaş geçen seneki havayı yakalamaya çalışıyoruz. Geçen seneki gibi düşünürsek, geçen seneye nasıl başladıysak ve aynı havada olursak biz iyi şeyler yaparız. Sahanın dışında olan küçük olaylar var. İnşallah onlara da izin vermeyeceğiz. Saha dışında Eto’o olayı yaşandı ama Eto’o sahaya hiç yansıtmadı. O kendi işini iyi biliyor” şeklinde konuştu.

 

“TEK YÜREK OLURSAK KOLAY KOLAY ZORLUK YAŞAMAYIZ”

 

Bu sezon tek yürek olması halinde zorlukların yaşanmayacağına inandığını belirten Çalımbay, dün yapılan antrenmanda Salih Dursun’un bağlarının koptuğunu ve 6 ay sahalardan uzak kalacağını da dile getirerek, “Geçen seneki şekilde tek yürek olursak kolay kolay zorluk yaşayacağımıza inanıyorum. Dün yapılan antrenmanda Salih’in bağları koptu 6 ay yok. Ameliyat olacak. Ona da çok üzüldük. Salih’in antrenmanda bağlarının kopması çok üzücü oldu. Önümüzde Kayserispor maçı var. Onlar da iyi bir takım. Kendi sahalarında iyi oynayan bir takım. Galatasaray maçından daha fazla katkıyı koyup iyi skorla dönmemiz gerekiyor. Osmanlı maçından sonra ideal kadromuza ulaşacağız ve gereken skorları alacağız” dedi.

 

“NASRİ İYİ DURUMA GELİRSE KAYSERİSPOR MAÇINDA OYNAR”

 

Nasri’nin dün yapılan antrenmana katıldığını ifade eden Teknik Direktörümüz, “Nasri ile konuşacağız iyi durumda olursa Kayserispor maçında oynar. Kendini iyi hissederse oynar. Nasri’de küçük bir ödem vardı. Galatasaray maçında oynasaydı 3-4 maç bizimle olamayabilirdi. O maçta bu ödem yırtıldığı zaman Nasri 3-4 hafta bizimle olmazdı. Kendisi de bize oynayamayacağını ifade etti zaten” ifadelerini kullandı.

 

 

Futbol