01 Mart
1.03.2019 13:57:49
Antalyasporumuza Bu Açılış Çok Yakıştı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz çarşamba günü Antalyasporumuza devir teslimi de gerçekleştirilen Döşemealtı'daki tesislerimizin resmi açılışı da yapıldı. Binlerce taraftarımızın katılımı ile gerçekleşen açılış töreni coşkulu ve çok renkli geçti. TFF Başkan Veli Nihat Özdemir, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor Başkanı Ali Ay, Bursaspor Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun katıldığı açılış törenine, İstanbul'daki hava koşulları İstanbul'da uçak kalkışına imkan vermediği için Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ,Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli takımımızın eski teknik direktörlerinden Mustafa Denizli gelemedi.

SIRA ŞAMPİYONLUĞA GELDİ

Törende ilk olarak kürsüye çıkan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, son yıllarda profesyonel futbolun dışında basketboldan hentbola, Amerikan futbolundan cimnastiğe kadar bir çok branşta amatör spora da el atan Antalyaspor'un, bu tesis sayesinde sporcu yurdu haline geleceğini söyledi. Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, Avrupa'nın en modern tesisini kulübümüze kazandıran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, donamım bakımından Avrupa'da emsali bulunmayan tesisin gençlik yollarından bu yana en büyük hayali olduğuna dikkat çekerek, “Ben 2 yaşımdayken Antalyaspor kurulmuş. Babam da anneme, benim doğum hediyem olarak Antalyaspor'u göstermiş. Antalyasporumuzu böyle bir tesise kavuşturmak benim gençlik yıllarımdan bugünlere uzanan en büyük hayalimdi. İlk dönemimde arazi tahsisi ve diğer sorunları çözmüştük. O zaman başbakan olan cumhurbaşkanımız da sorunların çözümünde bize büyük destek vermişti. Ama ne var ki 2009 yılında belediyemizin idaresindeki değişiklik sonrasında bu proje öylece kaldı. 2014 yılında yeniden belediye idaresini aldığımızda bu büyük projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık ve şimdi açılışını yapıyoruz. Artık böyle bir tesise sahip olan Antalyasporumuza da yakın zamanda Süper Lig şampiyonluğu yakışır. Şimdi sıra Alanyaspor'da. Alanyasporumuzu da modern bir tesise kavuşturmak için kolları sıvadık ” dedi.

TESİSİN ADI ATİLLA KONUK

Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılan devir teslim töreninde tesislere kendi adının verilmesi önerisine teşekkür ederek kabul etmeyen Başkan Türel, tesis için uygun gördüğü ismi de açıkladı. Başkan Türel, bu konuda, “Ben görevde iken yapılan yatırımlara kendi adımın verilmesini prensip olarak kabul etmiyorum. Bu tesis için kulübümüzün kurucusu Atilla Vehbi Konuk'un adı yakışır” diye konuştu. Başkan Türel'in bu açıklaması, törene katılanlar ve taraftarlarımız tarafından coşkulu alkışlarla karşılık buldu.

ETO'O ANTALYASPOR'DA KALIYOR

Kulüp Başkanımız Ali Şafak Öztürk da tesisin yapımını gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür ettiği konuşmasında, dünyanın bir çok ülkesini gezmiş biri olarak Avrupa'da bile emsali bulunmayan tesis ile Antalyasporumuzun büyük başarılara yol alacağını söyledi. Başkanımız Ali Şafak Öztürk, devre arasında transferi en çok konuşulan isim olan futbolcumuz Samuel Eto'o ile ilgili olarak kesin bir açıklama yaptı ve, “Eto'o'nun takımımızda kalmasını kararlaştırdık. Bu konuda son noktayı koyduk. Eto'o'yu hiçbir yere vermiyoruz” dedi. Başkanımızın konuşmasından sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, teknik direktörümüz Rıza Çalımbay ve takım kaptanımız Samuel Eto'o da da kürsünün bulunduğu sahneye geldi. Başkanımız burada Eto'o'nun yanına gelip, “Sen Antalyaspor'da kalıyorsun, çünkü...” diyerek mikrofonu Eto'o'ya uzattı. Eto'o da başkanımızın sözlerini, “Biz Antalyasporuz” diyerek tamamladı.

ALANYASPOR'A DA TESİS YAPILACAK

Vali Münir Karaloğlu da konuşmasında, sportif başarıda tesisleşmenin önemine dikkat çekti ve açılışı yapılan bu tesisin büyük düşünce ve hedeflerin ürünü olduğunu dile getirdi. Kürsüye son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çıktı. Bir gün önce Amerika'da olduğunu söyleyen Bakan çavuşoğlu, “Amerika'daki programımız biter bitmez rotamızı Antalya'ya çevirdik. Temel atma töreninde bulunduğumuz tesisin açılışının da heyecanını yaşamak istedik. Antalya'yı bir uçtan bir uca yatırımlarlarla donatan Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel, spora da ayrı bir önem veriyor. Son olarak burada Avrupa'nın en modern tesisini hizmete açıyoruz. Alanyasporumuz için de inşallah kısa sürede Menderes Türel'in söz verdiği güzel bir tesisi göreceğiz” diye konuştu.

VE TARİHİ AÇILIŞ YAPILDI

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından sonra tesislerimizin açılışı yapıldı. Açılış kurdelasının kesimine kurucu başkanımız Atilla Vehbi Konuk'un eşi Aysel Konuk, kızları Nadire Konuk Akıncıoğlu, Aslı Konuk, damadı ve aynı zamanda kulübümüzün eski başkanlarından Hasan Akıncıoğlu ile taraftarlarımız da katıldı. Açılıştan sonra aralarında Tuncay Şanlı ile Aurelio ve yöneticilerimizden Nurettin Ünal'ın da yer aldığı veteranlar maçı oynandı. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, veteranların beyaz takımında oynadı. Veteranlar maçının hakemliğini ise aynı zamanda eski hakem olan profesyonel takım menajerimiz Cem Deda yaptı. Veteranların maçından sonra da aynı sahada Antalyasporumuz antrenmana çıktı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, antrenmanı Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ve teknik direktörümüz Rıza Çalımbay ile birlikte izledi.

Diğer Haberler