01 Mart
1.03.2019 14:00:14
Avrupa’nın En Modern Tesisi Artık Antalyasporumuzun

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalyasporumuz için Döşemealtı ilçesinde yapılan, donanım ve modernize bakımından Avrupa'da bile emsali bulunmayan tesislerin devir teslim töreni yapıldı. Devir teslim töreni için Döşemealtı Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına ulusal ve yerel medyanın yoğun katılımı oldu. Basın toplantısı ve devir teslim töreni, bazı kanallar tarafından canlı olarak yayınlandı.

KARŞILIKLI PROTOKOL İMZALANDI

İlk devir teslim, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalyaspor Kulübü Derneği arasında oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tesisi Antalyaspor Kulübü Derneği'ne devreden protokolü imzaladı. Daha sonra da Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, tesisin kullanım haklarını Antalyaspor A.Ş.'ye devreden protokolü imzalayarak Antalyasporumuzun Başkanı Ali Şafak Öztürk'e teslim etti.

ANTALYASPORLULAR İÇİN MİLAT

İlk konuşmayı teknik direktörümüz Rıza Çalımbay yaptı. Çalımbay, büyüleyici bir güzellik ve donanıma sahip olan tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ise, yaklaşık 3.5 yıl önce başkanlık görevini üstlenirken Döşemealtı Tesisleri'ni en büyük hedef olarak benimsediklerini belirterek, “Kimilerine göre bu sadece bir hayaldi, ama bugün burada Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Avrupa'nın en modern tesisinin devir teslim töreni için buluştuk” dedi. Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay da, kırmızı-beyazlı camia için bugünün milat olduğuna işaret etti.

BÖYLE TESİS AVRUPA'DA YOK

Konuşmasını çok kısa tutan Antalyasporumuzun Başkanı Ali Şafak Öztürk ise, yönetim olarak tesislere Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in isminin verilmesini uygun gördüklerini ve kabul etmesi halinde bu kararı alacaklarını söyledi. Başkanımız Ali Şafak Öztürk, “Ben konuşmamı kısa tutuyorum. Bu güzel tesisin yapımında en büyük payın sahibi olan biraz sonra kürsüye çıkıp konuşacak. Ancak ben şunu belirtmek istiyorum ki; Avrupa'daki en iyi tesisleri gezdim bu tesis gibisini görmedim. Böyle bir tesis Avrupa'da yok” diye konuştu.

15 TEMMUZ GECESİ'Nİ ANLATTI

Kürsüye son olarak Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Menderes Türel çıktı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 80'li yıllarda Antalyaspor'da basın sözcüsü olarak Yönetim Kurulu'nda görev yaparken kurduğu hayali gerçekleştirmenin tarifsiz heyecanı içinde olduğunu anlattı. Başkan Türel, “Dündar Uluğkay'ın kulüp başkanlığı döneminde ben de basın sözcüsü olarak yönetimde yer almıştım ve o zamanki adı ile 1. Lig kulüpleri içinde en genç yöneticiydim. Antalyaspor'u Avrupa'nın en iyi tesisinin sahibi yapma hayalini o yıllarda kurmuştum. Açılı törenini cumartesi günü yapacağımız tesisimiz, profesyonel kulübün tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla sağlayacak donanıma sahip. Tesisimizi 16 Temmuz 2016 tarihinde sayın Cumhurbaşkanımız inceleyecekti. Hainler 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunurken ben burada tesislerde çalışmaları inceliyordum. O anda bile kendi kendime, ‘İnşallah darbe girişimi hafif bir şekilde savuşturulur ve yarın sabah sayın Cumhurbaşkanımız tesislerimizi gezer' demiştim. Halkın vergileri ile alınan silahları halkımıza karşı kullanan hainler iyi bilsinler ki biz o gece bile inanç ve kararlılıkla hizmetlerimize devam ediyorduk” dedi.

BU TESİSTEN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK

Başkan Türel, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Döşemealtı Tesisleri'ni yapmadan önce ‘Avrupa'nın en iyisi olsun' düşüncesindeydik. Bunun için arkadaşlarımızı Avrupa'ya gönderdik, büyük kulüplerin ve ulusal takımların tesislerini incelediler. Ben de sonradan gittim inceledim. Buradaki projeyi işte o incelemelerden sonra yaptık. Antalyaspor için yaptırdığımız kompleks, bu tesislerle ile bitmiyor. Sırada Antalyaspor Koleji var, sonrasında akademi projemiz var. İnşallah bir gün sıra üniversiteye de gelecek. Tesislerin hemen arka tarafındaki alana Antalyaspor Koleji'ni yapacağız. Antalyaspor Koleji'ne çocuklar yetenek sınavı ile alınacak. Çocuklar burada yatılı olarak okuyacak. Sadece futbolda değil, bir çok branşta Avrupa ve dünya şampiyonları Antalyaspor'un bünyesinden, kolejinden çıkacak. Ben sevgili Arda Turan ile birlikte Barcelona Kulübü'nün akademisine gittim ve tahminlerimin çok altında olduğunu gördüm. Bizim Antalyaspor çin yapacağımız kolej ve akademi, Barcelona'nınkinden çok daha donanımlı olacak. Antalyasporumuz için de artık bundan sonra büyük hedeflerimiz var. Şampiyonluk sözünü telafuz edebileceğiz. Hocamız Rıza Çalımbay takımımızı ligde tutmak için görev almıştı ama artık o da görüyor ki hedefler büyüdü. Rıza hocamızı büyük hedeflerle dolu zorlu günler bekliyor. “

İSMİ BAŞKAN TÜREL ÖNERECEK

Konuşmasının son bölümünde tesislere kendi adının verilmesiyle ilgili öneriyi değerlendiren Türel, “Başkan Ali Şafak Öztürk, bombanın fitilini yakıp elime verdi. Bu tesis, milletimizin parasıyla yapıldı. Milletimizin parasıyla yapılan bir tesise adımın verilmesine prensip olarak karşıyım. Ben Hakka yürüdükten sonra yaptığımız hizmetlere karşılık bir yerlere adımız verilerse ne mutlu. Ben bu tesislere layık ismi açılış törenini yapacağımız cumartesi günü açıklamak istiyorum” dedi.

BAŞKANLAR BİLARDO OYNADI

Konuşmalardan sonra tesisler gezildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, futbolcuların sosyal aktiviteleri için tasarlanmış olan salonda başkanımız Ali Şafak Öztürk ile bilardo oynadı. Başkan Türel, tesislerden ayrılmadan önce vakıf, dernek ve A.Ş. başkanlarımız, yöneticilerimiz ve teknik direktörümüz Rıza Çalımbay ile sohbet etti.

Diğer Haberler