06 Mart
6.03.2019 10:59:13
Potanın Akrepleri Galibiyet Peşinde

Basketbol Takımı Başantrenörümüz Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadıkları Ankara DSİ maçı ve 6 Ocak Cumartesi günü Antalya Spor Salonu'nda karşılaşacakları Halk Enerji TED Ankara Kolejliler maçı hakkında konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk yarısını evimizde oynayacağımız TED Ankara Kolejliler maçıyla tamamlayacaklarını belirten Başantrenörümüz Arda Vekiloğlu, “İlk yarının son maçını da kazanarak devreyi kapatmak istiyoruz. Tüm taraftarımızı bizi desteklemeleri için yarın (06.01.2018 Cumartesi) saat 17.00'da Antalya Spor Salonu'na davet ediyoruz” dedi.

“ÇIKIŞ ARAYAN VE GALİBİYETE İHTİYACI OLAN BİR TAKIMDI”

Ankara DSİ maçından galibiyetle dönmelerinin takımları için oldukça önemli olduğunu belirten Başantrenörümüz Arda Vekiloğlu, “Son zamanlarda bir oyuncusunu ve antrenörünü değiştirmiş bir takımla, deplasmanla karşılaştık. Çıkış arayan ve galibiyete ihtiyacı olan bir takımdı. Zor bir atmosferde oynadık. Seyircisi olmayan ve çok büyük bir salondu. Bu da basketbol oynamak ve konsantre olmak için zor bir durumdu. Arzu ettiğimiz savunmayı baştan sona yaptık. Hücum kısmında istediğimiz performansı özellikle son periyotta yakaladık. Yani savunmadaki sertliğimizi arttırıp, hücumda da daha akıllı oynadıkça, yakın giden maçtaki sayı farkını yakaladık. Farkı 10 sayıya çıkarttığımızda kontrol elimizdeydi ve kazandık. Her takıma karşı her maçta bu durumu kaldırmayabilir. Mümkün olduğunca bunu daha erkenden devreye sokup tüm maça yaymak lazım” diye konuştu.

“OYUN İÇİNE DAHİL OLMA ŞANSINI VERMEMELİYİZ”

TED Ankara Kolejliler'in sezona iyi başlayan ekiplerden biri olduğunu söyleyen Vekiloğlu, “Amerikalı oyuncularının sakatlanması nedeniyle oynamadığı maçlarda bir düşüş yaşadılar. Düşüş, sadece bununla ilgili olmayabilir ama üst üste gelen mağlubiyetler bu dönemde oldu. Bunun üzerine ligi tanıyan yeni bir oyuncu getirdiler. Antrenör değişikliğine de gittiler. Ortaya koyacakları performans, bizim için bilinmez durumda. Savunma ve hücumda tamamen yeni bir sistem adapte etmek isteyebilirler. 1-2 galibiyet daha alsalardı, play-off hattında olabilecek bir takımdı. Geçtiğimiz hafta, Türk Telekom'a bir periyotta 28 sayı üretebilen bir takım olmaları hücumda iyi bir potansiyellerinin olduğunun göstergesidir. Maçın tamamında; onlara oyun içine dahil olma şansını vermeyecek sertlikte bir savunma ortaya koymamız lazım ki maçın kırılma anları hangi aşamada yaşanacaksa orada biz söz sahibi olalım” dedi.

Diğer Haberler