01 Mart
1.03.2019 15:15:13
Basketbol Takımımız Karesispor’la Karşılaşacak

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörümüz Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta evlerinde oynadıkları Banvit Kırmızı maçı ve deplasmanda cumartesi günü saat 16.30'da karşılaşacakları Karesispor maçı hakkında konuştu.

Bandırma Kırmızı maçında elde ettikleri galibiyetin, altın değerinde bir galibiyet olduğunu söyleyen Baş Anterönümüz Arda Vekiloğlu, “Her iki maçtan önce de takımımız içerisinde söylediğim; Banvit Kırmızı'nın potansiyelli ve mücadeleci bir takım olduğuydu. Yenildikleri maçların hiçbirinde farklı yenilmeyen, önemli yeteneklere sahip ve 40 dakika saldıran bir takımdı. Evimizde ve deplasmanda oynadığımız her iki maçı da kazanmamız bizim için çok önemliydi” dedi.

“ŞİMDİ BU MAÇI TELAFİ ETME ŞANSIMIZ VAR”

Deplasmanda karşılaşacakları Karesispor maçı hakkında da konuşan Baş Antrenörümüz Vekiloğlu, “Karesispor'la ligin ilk yarısında evimizde karşılaştığımızda, istediğimiz performansı ortaya koyamadık. Buna rağmen skor üstünlüğünü tekrar yakalayıp maçı kazanma noktasına getirdik ama maçı kaybetmiştik. Şimdi bu maçı telafi etme şansımız var. Rakibimiz birkaç haftadır, uzun yabancı oyuncusundan yoksun oynuyordu. Bazı mağlubiyetler aldılar. Dolayısıyla takviye yaptılar. Uzun yabancı oyuncu getirdiler ve antrenör değişikliğine gittiler. Bu durum da, karşılaşacağımız takımı biraz daha bilinmez hale getirdi” şeklinde konuştu.

“MAÇ KAZANMA ALIŞKANLIĞIMIZI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Karesispor'u maç kazanmaya ihtiyacı olan bir takım olarak gördüklerini söyleyen Baş Antrenör Vekiloğlu, “Basketbolu iyi bilen kaliteli oyuncuları var. Hem şutör hem de çembere gidebilen skorer oyuncuları olan bir takım. Ama biz de maç kazanma alışkanlığını devam ettiriyoruz. İlk yarıyı bitirdiğimizde almış olduğumuz galibiyet sayısından memnunduk. İkinci yarıda da bunu devam ettirmemiz oldukça önemliydi. Çok iyi oynamadığımız günde bile var olan kazanma alışkanlığımızla maçı kazanarak bitirmek takımımızın karakteri açısından önemli. Bunu şu ana kadar başardık” dedi.

“HER MAÇA KAZANMAK PAROLASIYLA ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Karesispor maçının ardından hızlandırılmış maç programı nedeniyle gelecek hafta 2 maç daha yapacaklarını belirten Baş Antrenör Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Oynayacağımız maç ve sonrasındaki hızlandırılmış haftadaki iki maç bittiğinde, bu maçlarda nasıl bir oyun ortaya koyduğumuz ve kaç galibiyet aldığımız, ligin geri kalan kısmında hangi pozisyonlarda olacağımız konusunda daha iyi fikir verecek. Hızlandırılmış haftadan maksimum galibiyetle çıkmak çok önemli. Takımlara hem moral hem de motivasyon olarak büyük bir ivme kazandırıyor. Sıralamaya baktığınızda fark yaratabileceğiniz pozisyonda oluyorsunuz. Her maça kazanmak parolasıyla önümüzdeki maçlara çıkmak istiyoruz.”

Diğer Haberler