03 Mayıs
3.05.2024 12:04:46
Antalya Dünya Çocuklar Kupası’nın Lansmanı Yapıldı

Antalya'da Antalyaspor ve Lig34 firması ortaklığı ile 16-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Antalya Dünya Çocuklar Kupası (WJCA) 2024'ün tanıtım toplantısı yapıldı.

Land Of Legends Şato Sahne'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalyaspor Başkanımız Sinan Boztepe ve Lig34 firması yetkilisi Mert Paflak katıldı. Antalyaspor Proje Müdürü Burcu Zaman'ın sunumunu yaptığı tanıtımda kamu kurumlarının temsilcileri ve Antalyaspor yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

VALİLİKTEN BÜYÜK DESTEK

Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, bu proje kendisine geldiğinde inanılmaz bir destek vermek istediğini belirterek, “Antalya'nın ev sahipliğini yapacağı futbolcular gelecekte dünyanın önemli takımlarında, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda boy gösterecek. Bu küçük yaşlarda Antalya ve Türkiye ile tanışmış olacaklar. Bizim kulüplerimizin de vizyonunun gelişmesi anlamında turnuvayı çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve turnuvanın Antalya'mız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ANTALYASPOR ŞEHRE DEĞER KATIYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan da Antalyaspor'umuzun şehre değer kattığını ifade ederek, “Antalyaspor şehrimizin en değerli markası. Futbol dünyada bir kültüre dönüşmüş durumda. 25 ülkeden 250 farklı takımdan gelen futbolcularla düzenlenecek olan bu turnuva Antalya'yı sporun da başkenti yapacaktır. Sporda şehrimizin en büyük destekçisi olan gururumuz Antalyaspor'a çabalarından dolayı teşekkür ederim. Şimdiden katılan tüm ekiplere turnuvanın gerçekleşmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FUTBOL ARTIK BİR KÜLTÜR

Antalyaspor Başkanımız Sinan Boztepe ise Antalyaspor ailesi olarak büyük bir organizasyonun içinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Boztepe, “Futbol artık yeşil sahalarda sadece oyuncularla oynanan bir oyun olmaktan çıktı. Biz bunun farkındayız. Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Antalyaspor'un tarım ve turizmde olduğu gibi sporda da markasal değerinin artması için sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu organizasyona ilgi gösteren devletimize, kamu kuruluşlarına, Lig34 firmasına ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ANTALYA'YI UNUTAMAYACAKLAR

Lig34 firmasının yetkilisi Mert Paflak ise turnuvanın teknik detayları ile ilgili bilgiler vererek, “Çocuklar oynadıkça gelişir sloganı ile yola çıktık. Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı'nın bizimle temasa geçmesi ile biz de büyük heyecanla harekete geçtik. 5 kıtadan onlarca ülkeden dünya çapındaki kulüplerin altyapıları burada olacak. Buraya gelecek olan çocuklan Antalya ile ilgili güzel düşüncelerle dönecekler ve hayatları boyuncu hafızalarında kalacak. Eminim ki çok kısa bir sürede bu organizasyon katlanarak büyüyecek” dedi.

FİNALLER CORENDON AIRLINES PARK'TA

Ulusal ve uluslararası kulüplerin 250 takımla katılacağı turnuvada 8-15 yaş arasındaki genç futbolcular ter dökecek. Belek bölgesinde 22 farklı sahada oynanacak maçların tüm yaş gruplarındaki finalleri Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

Futbol