09 Aralık
9.12.2016 14:45:19
Rıza Çalımbay: Bütün Futbolcularımız Kapasitelerinin En Üstüne Çıkmalı

Antalyasporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını bugün Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptı. Basın toplantısındaki konuşmasına, takımımızın Başakşehir maçındaki performansını analiz ederek başlayan teknik direktörümüz, şunları söyledi:  “Göreve başlamamızdan 2 hafta sonra iyi bir gidişatımız var. Amacımız da bu iyi gidişatımızı devrenin sonuna kadar devam ettirmek. Devre arasında zaten gereken her şeyi yapacağız. Ligin ikinci yarısına baktığımızda da zaten bizim çok zor maçlarımız başlıyor. Gaziantepspor ve Osmanlıspor maçları peş peşe ikisi de deplasman. Çok iyi bir şekilde hazır olmamız için devre arasını da çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu da yapacağımızdan eminim. Bugüne kadar takımımdan çok memnunum, çok iyi şeyler yaptık. En son oynadığımız Başakşehir maçında da başından sonuna kadar kopmadan oynayan bir Antalyaspor oldu. Hatta belli bir süre 10 kişi kalmamıza rağmen çok iyi mücadele ettik, çok iyi şeyler yaptık, 2 tane de gol attık. İki tane golü o yüzden söylüyorum; hep 1-0’lık sonuçlarla kazanıyorduk, bu sefer 2 tane gol bulduk. Bana göre de iyi bir maçtı. Genel olarak ben takımımdan memnunum. Tabiki Charles’in Fenerbahçe maçında olmaması bizim için hakikaten bir dezavantaj. Gerçekten çok iyi bir tempo yakalamıştı, gayet iyi şekilde gidiyordu. Ama yapacak bir şey yok.”

 

TAKIMIM BENİ MAHÇUP ETMEDİ

 

Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçı için düşüncelerini açıklarken sözlerine “Bizim mutlaka puan almamız gerekiyor” diyerek başlayan teknik direktörümüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hep söylüyorum; konumumuz itibariyle, bulunduğumuz durum itibariyle mutlaka bu maçı kendi sahamızda iyi şekilde bitirmek zorundayız. Takım ayıracak durumda değiliz. Hangi takım olursa olsun bizim buradan puan ya da puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Zor bir maç olacak. Çünkü Fenerbahçe eski 6-7 hafta önceki Fenerbahçe değil. Çok iyi durumda olan bir Fenerbahçe. Dün de çok iyi maç kazandılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Avrupa'daki kazandıkları başarıdan dolayı saygımız sonsuz ama bizim de buradan çok iyi ayrılmamız gerekiyor. Maçın başından sonuna kadar çok koşan, mücadele eden, girdiği pozisyonları değerlendiren takım kimliğinde olmalıyız. Bütün arkadaşlarımızın da kapasitelerinin en üstüne çıkması gerekiyor. Ben takımıma güveniyorum çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bugüne kadar oyuncularımı beni hiç mahçup etmedi. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Devre arasına kadar oynayacağımız Fenerbahçe, Bursaspor ve Kasımpaşa maçlarında alacağımız sonuçlar bizim ikinci yarıda hangi hedefe koşacağımızı belirleyecek. Şimdi Fenerbahçe maçına baktığımızda herkes farklı düşünebilir. Bizim buradan iyi bir şekilde ayrılmamız şart. Çünkü ligin ikinci yarısına en zor başlayacak takımlardan birisiyiz. İyi bir şehire geldim.İyi bir taraftarı, ciddi ve doğru hedefleri olan bir yönetim var. Daha iyi kenetlerinsek, daha iyi şeyler yapacağız. Geri baktığımız zaman 4 galibiyetlik bir serimiz var, ama biz bir yere gelmiş değiliz. Biz henüz yoldayız.

 

100’DEN FAZLA OYUNCU İZLENDİ

 

Konuşmasının devamında transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren teknik direktörümüz Çalımbay, Antalyaspor’da göreve başladıktan sonra 100'ün üzerinde futbolcu izlediklerini ve 5-6 futbolcu transfer etmeyi planladıklarından söyledi. Teknik direktörümüz Çalımbay, bu konudaki açıklamasında, “Yerli ve yabancı futbolcularla görüşmelerimız devam ediyor. Fazla yabancı almak istemiyoruz, ama iyi yerli bulmak da kolay değil” ifadesini kullandı. Teknik direktörümüz Çalımbay, “Üç büyüklerden de almak istediğiniz futbolcu var mı? sorusuna, “Bir çok takımdan almak istediğimiz oyuncu var, ama bunlardan hangisi olur bilmiyorum. Şu ana kadar kesin anlaştığımız oyuncu yok. Biz, ikinci yarı hazırlıklarına 2 Ocak’ta başlayacağız ve transferi o zamana kadar bitirmiş olmamız gerekiyor. Kampa tam kadro başlamalıyız. Şu anda takımdan ayrı olarak antrenman yapan kadro dışı futbolcuların durumuyla ilgili soruyu da yanıtlayan teknik direktörümüz bu konuda, “Onların tesislerimiz dışında antrenman yapmasına gönlüm razı olmadığı için antrenmanlarını biz yaptırmaya başladık. İki gün önce U21 takımımızla maç yaptırdık ve izledik. Lisansları çıkarılmadığı için onlardan hiçbir resmi maçta oynatma şansımız yok. Takımımıza alamasak da en azından gittikleri takıma daha hazır gidecekler. U21 takımımızda da izlediğimiz bazı gençler var” diye konuştu.  

 

SAMET ABİ’YE BİR ŞEY DİYEMEM

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, habercilerin yönelttiği, "Samet Aybaba sizin için, ‘Rıza Çalımbay, Kasımpaşa’da görev yaparken hakemler hakkında bas bas bağırıyordu. Antalyaspor’a gitti, 4 penaltı aldı şu ana kadar. Puanları alıyor. Hiç sesi soluğu çıkmıyor” sözlerini kullanmış. Buna cevabınız var mı?” şeklindeki soruya da şöyle yanıt verdi: "Samet abi söylemişse onun bileceği bir iş. Geçen sezon Kasımpaşa ile yaşadığımı dünya biliyor. Beşiktaş maçından sonra hakemlerle uğraşmak istemiyorum diye kendime söz verdim. Samet abiye benim saygım sonsuz. Benim hakkımda kötü bir şey söyleyeceğine inanmıyorum, ama söylemişse de kendi düşüncesidir. Ben gerektiği yerde konuşurum, gerekmediği yerde konuşmam. Hakem arkadaşlarımıza saygımı gösteririm. Biz Kasımpaşa’da 2 puan farkla Avrupa’yı kaçırdık. Deniz Çoban, benim maçımda yaptığı hata nedeniyle hemen karşılaşma sonrasında özür dileyip hakemliği bıraktı. Bu, dünyada ilk kez benim maçımda oldu. Bunları herkes gördü, biliyor. Samet abi söylemişse kendi düşüncesidir. Burada birbirimize konuşmanın fayda getireceğine inanmıyorum. Kendisiyle aramızda sorun yok. Kendi görüşüdür bir şey diyemem. Bu sezon kendi kendime söz verdim. Konuştukça haklıyken haksız duruma düşüyoruz. Hakem arkadaşların bilerek yaptıklarını düşünmüyorum ama geçen sezon hatalar hep beni buldu. Bu sezon kendi kendime söz verdim konuşmuyorum."

Futbol