18 Ekim
18.10.2018 13:56:18
Sedat Karabük, Altyapı Futbol Direktörü Olarak Göreve Başladı

Antalyasporumuzda Sedat Karabük, 3 yıllığına altyapı futbol direktörlüğü görevine getirildi.

 


Antalyasporumuzda altyapı futbol direktörlüğü görevine başlayan Sedat Karabük için Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde imza töreni düzenlendi.

 

İmza töreninde konuşan Genel Menajerimiz Servet Çavuşoğlu, "Daha önce de Antalyaspor’da futbol direktörü olarak görev yapan Sedat Karabük’le anlaştık. Futbol direktörü görev tanımı içerisinde akademi ve oyuncu tarama departmanı hocamıza bağlandı. Daha önceden birçoğunuzun tanıdığı bildiği, kulüpte yaptıklarıyla herkese iz bırakmış hatta çalışmalarının meyvelerini almış bir camiayız. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde çalışmalarına devam ederek hatta üzerine koyarak kurumsallaşmış, uzun vadeli çalışmayı prensip edinmiş bir Antalyaspor Akademisi ve oyuncu tarama ekibi oluşturacağız. Bununla ilgili çalışmalara fiilen başladık” dedi.

 

“TEKLİFİ HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN KABUL ETTİM”

 

Antalyaspor'da tekrar göreve geldiği için duyduğu memnuniyeti dile getiren Altyapı Futbol Direkötürümüz Sedat Karabük, "Teknik adamlar kulüplerden teklif alır; biz de kabul edersek biz de başlarız göreve. Fakat Antalyaspor söz konusu olunca... Daha önce de mutlu bir birliktelik yaşadığım ve zevk aldığım günler oldu. Ali Şafak Öztürk Başkanımızla görüşmemde futbol duygularımızın çakıştığını hissettim. Bunun için de bu teklifi hiçbir karşılık düşünmeden kabul ettim. Başkan ve yönetim kurulu arasında büyük bir birliktelik olduğu için daha kolay yürüyeceğini düşünüyorum. 3 yıllık süre sonra Antalyaspor’un hem profesyonel hem de kurumsal yapıya kavuşacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“OYUNCU TARAMASI PROFESYONELCE OLMALI”

 

Bir kulübün yaşam kaynağının yetenek avcılığı ve akademi olduğunu sözlerine ekleyen Altyapı Teknik Direktörümüz Sedat Karabük, “Dünyada bu iki departmana önem veren hiçbir kulüp hem performans hem de finans olarak kaybetmemiş. Bir futbolcunun satışıyla 20 yıllık altyapının masraflarının çıktığı rahatlıkla hesaplayabiliriz. Futbol eğitimine önem vereceğiz. Bunu da tamamıyla UEFA eğitimi içerisinde çok doğru bir şey yapacağız. Oyuncu taramasının çok profesyonelce olması lazım. İlk önce yapacağımız şey yetenek avcılığı, ardından yapacağımız eğitimlerle bunu pekiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ANTALYASPOR DÜNYA KULÜBÜ OLMALI”

 

Yapılacak olan çalışmaların performans başarısının yanı sıra ekonomik katkılarının da olacağına vurgu yapan Altyapı Teknik Direktörümüz Sedat Karabük, “Böylece ucuz ve bonservissiz oyuncu sahibi olacağız. Davranış ve toplumsal boyutuyla da bakıldığında; gelen oyuncularımız Antalya ağırlıklı olmak zorunda. Antalya ili ve çevresinden oyuncularımızın başka ile gitmesini önlemek istiyoruz. Bunu başardığımızda aidiyet duygusunu yakalamış olacağız. Kulüp kültürünü çabuk kazanmış olacak ve dolayısıyla da A takıma yükseldiklerinde takım ruhunu çok rahat yakalayacak bir ortam olacak. Antalya’nın dünya şehri olması, kulübünün de dünya kulübü olması lazım” dedi.

 

“AİDİYET DUYGUSU TARAFTARLIĞI DA YANINDA GETİRECEK”

 

Yapmayı planladıkları sosyal sorumluluk projeleriyle iyi birey ve sağlıklı insanı ülkemize kazandıracaklarını da söyleyen Altyapı Teknik Direktörümüz Sedat Karabük, “Herkes futbolcu olamayacak ama iyi birey ve sağlıklı insan yetiştirmenin gururunu da yaşamak istiyoruz. Küçük yaşlarda bu aidiyet duygusunu verebilirsek dolayısıyla Antalyaspor taraftarı olacaktır. Aileleriyle birlikte böylece Antalyaspor kültürünü ve aidiyet duygunu geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Futbol