23 Şubat
23.02.2017 14:02:11
Teknik Direktörümüz Çalımbay: Yeni Bir Periyota Giriyoruz

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında bu hafta deplasmanda oynanacak Akhisar maçı için düşüncelerini açıkladı, takımımızın durumu hakkında bilgiler verdi. Öncelikle geçen hafta 1-0 kazanılan Kardemir Karabükspor maçından da bahseden Antalyasporumuzun teknik patronu, sözlerine şöyle başladı:

 

EN ÖNEMLİ SORUN SAKATLIKLAR

 

“Geçen hafta bizim için zor bir maç oynadık bu maçın öyle olacağını biliyorduk. Çünkü çok eksiğimiz vardı ve maçın başında Yekta’nın sakatlanması çok büyük bir dezavantaj oldu. Bu maçı kazanmamız lazımdı. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmadan kazandık. Şu ana kadarki çıkışımız ve istikrarımız çok iyi. Önemli olan tabiî ki bunu ligin sonuna kadar devam ettirmek. Oynayacağımız maçların hiçbiri kolay maçlar değil. Yepyeni bir periyoda giriyoruz. Akhisar, Galatasaray, Rize ve Beşiktaş… Bunlar bizim için çok kritik ve belirleyici maçlar. Biz hepsinin farkındayız bu maçların kolay olmayacağını biliyoruz. Benim tek korkum Konya maçında yaşadığımız sıkıntıların Karabük maçıyla beraber devam etmesi. İstediğimiz kadroyla şu andaki durumumuzda da zaten Motta’dan faydalanamıyoruz Diego’nun ve El Kabir’in bir sakatlığı var.  Bunların oynayıp oynamayacağı belli değil. Bizim için tek sıkıntı kadromuzun ve Yekta’nın da 3-4 hafta oynamama durumu var. Bizim sıkıntılarımız bunlar, böyle aksilikler yaşamazsak ligi iyi bir yerde bitireceğiz. Ben geldiğim günden beri söylediğim bir şey var bizim amacımız ligi ilk 10 içinde bitirmek ama inşallah iyi bir yerinde bitiririz.”

 

“KARABÜK MAÇINDA OYUN İYİ DEĞİLDİ”

 

Konuşmasının devamında önümüzdeki 4 haftalık periyotta çok zorlu maçların oynanacağına işaret eden Çalımbay, şöyle devam etti:

 

Çok zor maçlar oynayacağız. Bunları iyi bitirmek zorundayız. İyi bitirmemiz için de oynadığımız oyunların yüzde 100 üzerine çıkmamız gerekiyor. Tabi ki Karabük maçındaki oyundan ben de memnun değilim. Her şeyin farkındayım. Ama bazen de mücadele edip kazanmak gerekiyor. Bizde o maçta çok mücadele ettik konsantre olduk. Belki maçın ikinci yarısı girdiğimiz pozisyonlarda son paslara dikkat etseydik daha rahat iyi bir maç olacaktı. Ama ben geldiğimiz günden itibaren bugüne kadar tüm oyuncu arkadaşlarımdan çok memnunum, güveniyorum ve çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Hiçbir şeye bakmadan, insanların konuşmalarına bakmadan kendi işimize bakmamız gerekiyor. Daha yolumuz uzun, çok kritik maçlarımızı var bu maçlara kendimizi her zamankinden daha iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Bunu futbolcularımızla da konuştuk. Önümüzde bir hedef var, bu hedefi de iyi şekilde bitirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tabi ki yönetimin ve taraftarın desteği çok önemli. Özellikle yönetim zaten her zamanki gibi katkısı çok iyi, taraftar süper.  Hem Konya, hem de Osmanlı maçında mükemmel bir taraftar örneği gösterdiler. İçeride oynayacağımız ilk maçlar Galatasaray ve Beşiktaş maçı. Burada da taraftar desteği çok önemli, takıma inanıyorum, inşallah çok iyi şeyleri yapacağız.”

 

RAMON MOTTA’NIN DURUMU

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın mensuplarının, “İzinli olarak ülkesine giden Ramon Motta’nın durumlu nedir?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Motta’nın durumundan bir kere ben teknik direktörü olarak çok üzgünüm. Bir sıkıntı yaşıyor ailevi nedenlerinden dolayı eşi ve çocuğuyla ilgili. Biraz arkadaşımız durumu ağır geçiriyor. Biz en son konuştuğumuzda ilaçlar kullandığını, depresyonda olduğunu, biraz sıkıntı yaşadığını söyledi. Bizde tabi ki anlayışla karşılıyoruz. Neticede çocuğu var ortada. Ama bir an önce de gelmesi gerekiyor, ona ihtiyacımız var. Geçen hafta sıkıntı yaşadık. Karabük maçında kadroyu, özellikle de orta sahayı zor çıkardık ve Yekta’nın sakatlanmasıyla Sandro’yu aldık. Onun için sıkıntı yaşıyoruz, bir an önce gelmesi lazım. Kendine göre çok büyük problemleri var. Geldiğinde buraya faydalı olamayacağını söylediği için biz de onu kendisine bıraktık. Çünkü ben ona belli bir süre izin verdim. ‘Bu süre içinde geleceksen git’ dedim. ‘Gelemeyeceksen gitme’ dedim. O gitti, ama gelemedi. Onun için yönetime devrettim. Yönetim sürekli şekilde görüşüyorlar. İnşallah en kısa sürede gelecek.”

 

“BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ’

 

Basın mensuplarının, “Rıdvan Dilmen, ‘Fenerbahçe’nin rakibi Antalyaspor’ dedi. Sizin düşünceniz nedir?” sorusuna da teknik direktörümüzün yanıtı şöyle oldu:

 

“Bizi herkes konuşabilir övebilir. Biz işimize bakmamız lazım. Biz daha yolun ortasındayız. 13 tane maç, 39 puanlık maçlar var. Neyin ne olacağı belli olmuyor. Onun için bizim daha disiplinli şekilde maçları geçmemiz gerekiyor. Biz her şeyin farkındayız, dışarıdan söylenenlerden ziyade bizim kendi yapacağımız işlere bakmamız gerekiyor. Takımımızın ne olduğunu, eksiklerimizi çok iyi biliyoruz. Sıkıntılarımız var, sakatlar var. O yüzden bizim dışarıyla ilgilenmeden nasıl daha önce zor durumdan kurtulmak için çok büyük çaba gösterdiysek, şimdi o çabanın daha da üstüne çıkmamız gerekiyor. Bunun hepsinin farkındayız. Ben oyuncularımı sürekli şekilde uyarıyorum zaten.  Daha 13 tane kritik maçımız var. Bizim şuan en önemli maçımız Akhisar maçı.”

 

“FUTBOLCUYA KART UYARISI YAPMAM”

 

Deneyimli çalıştırıcı, 5 futbolcunun sarı kart sınırında olduğu hatırlatılarak, “Bu oyunculara kart konusunda dikkatli olmaları uyarısı yaptınız mı?” sorusuna ise, “Ben hiçbir zaman onu düşünemem. Benim için Galatasaray ve Beşiktaş maçından daha önemli maç Akhisar maçıdır. Bu oyuncunu sınırda ben onu dinlendireyim yada başka bir şey yapayım gibi bir şey aklımın ucundan dahi geçmez. Öyle oldu mu oyuncu topa bile girmez. Serbest oynasın kart görsün çıksın. Benim için önemli olan Akhisar maçını kazanmamız. Çok eksiklerle çıktık geçen hafta. Öyle de kazanmayı bileceğiz. Diğer arkadaşlarımız gelen şansı değerlendirecekler benim kimseyi korumaya niyetim yok. Yeter ki arkadaş bize maçı kazandırsın. Öbür hafta oynamaz, bir şey olmaz” diyerek yanıtladı.  

 

TRANSFER İÇİN OYUNCU İZLENİYOR

 

Yeni sezon transfer çalışmaları hakkında yöneltilen soruyu da yanıtlayan teknik direktörümüz, bu konuda şunları söyledi:

 

“Hem yabancı, hem yerli 2. ve 3. ligleri takip ediyoruz. Bize geliyor bazen oyuncular. Bence transfere şimdiden başlamak gerekiyor, ama takımımızın durumunu garantiye aldıktan sonra o işlere de ufak ufak bakıyoruz yani. Ben sezon bitmeden iç transfer olayına karşıyım. Hiç gerek yok. Biz zaten teknik ekip olarak hangi oyuncularımızla yola devam edeceğimizi zaten biliyoruz. Biz buraya gelirken bir kere çok iyi bir yönetim var. Çok iyi projeleri olan bir yönetim var, çok iyi taraftara sahip. Sıkıntılı günler yaşadık burada ilk geldiğimizde. Beşiktaş maçından sonra tedirginlik üst seviyeye çıktı. Ama benim için Beşiktaş maçı en iyi maçtı. Tabi ki iskelet bir kadromuz var, bu kadroyu en fazla 3-4 takviye ile yolumuza devam edeceğiz.”

 

SENEYE MUTLAKA AVRUPA

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, “Bu sezon sonunda Avrupa’ya gidilebilir mi?” sorusunu şöyle yanıtladı:

 

“Benim ağzımdan biz Avrupa’ya gideceğiz, diye bir şey söylemedim. Benim bütün hedefim bu takımı zor yerden çıkarmaktı. Şimdi çıkardık iyi bir yere geldik, bundan sonra her şey bizim elimizde. Onun için 13 kritik maç var, neyin ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz. Biz şu anda önümüzdeki 13 maçtan ne kadar çok puan alabilirsek bizim için en iyisi o. Biz bu maçların hepsine tek tek bakıyoruz, 4 tane kritik maç var ve buz bu 4 kritik maçı iyi şekilde bitirirsek önümüzü biraz daha açıyoruz. Benim için bu yıl hedef ilk 10 içinde olmak. Önümüzdeki yıl yukarıya oynayan bir takımımız olacak, 4-5’e oynayan bir takım olmamız gerekiyor. Tek hedefimiz inşallah seneye bu olacak yani.”

 

ANTALYASPOR’DA HUZURLU ORTAM

 

Basın mensuplarının, “Antalyaspor yönetiminin katkısını sıklıkla dile getiriyorsunuz” hatırlatması yapması üzerine teknik direktörümüz şöyle konuştu:

 

“Ben hem futbolculuk hayatımda hem de antrenörlük hayatımda bir şey gördüm. Ben bir takımın başarısındaki en büyük etkenin yönetim olduğuna inanıyorum. Yönetimin aldığı kararlar, yönetimin yaptığı işler takımın hedefini belirler. Gidişatını belirler. Onun için yönetim çok önemli. Biz burada huzur içinde çalışıyoruz, onun için yönetimi söylüyorum. Bazı şeyler vardır hakkını vermek gerekiyor. Çok yerde çalıştık, sıkıntılı durumlar da yaşadık, ama burası gayet iyi, projeler muhteşem. Yapılan tesis çok iyi ve bu tesis daha iyi bir konuma gelecek. Yani iyiye gidiş var iyi şeyler yapılıyor. Onun için hak ettikleri şeyleri söylemek gerekiyor. Futbolda her şey başarıya bağlı, onun için bizde burada başarılı olmak istiyoruz. Çünkü bence başarılı olunacaksa yönetim, taraftar, teknik heyet ve futbolcuların bir bütün olması gerekiyor, şu anda da ona doğru gidiyoruz.”

 

“TEK DÜŞÜNCEM ANTALYASPOR”

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, “Mutlaka bir kariyer planınız vardır. Hedefinizde hangi takımın hocası olmak var?” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

 

“Dün röportaj yapan arkadaşlar Tudor’u örnek verdiler, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklif gelirse ne yaparsın dediler. Şimdi ben Beşiktaşlıyım alt yapıda yetişip 20 yıl futbol oynadım. Orada bıraktım. Fenerbahçe ve Galatasaray’a çok büyük saygım var benim, hayatım onlarla maç yapmakla geçti. Ben, Fenerbahçe ve Galatasaray’da çok değerli arkadaşlarımız olduğuna inanıyorum. Baktığınız zaman Galatasaray ve Fenerbahçe’de kendinden yetişen oyuncu arkadaşlarımız antrenör oldukları zaman şampiyon yaptılar iyi şeyler yaşadılar, onun için bence Fenerbahçe ve Galatasaray’da öncelik kesinlikle o arkadaşların derim. Ben Beşiktaşlıyım. Benim şu an tek düşüncem Antalyaspor’un başarısı. Burada mukavelem var. Teknik direktör arkadaşlarımızdan herkes bir yerde görev yapmak ister. Ama benim şu an öyle bir şeyim yok. Çünkü burada çok bir sorumluluk aldım. Buradaki hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Hedefim Antalyaspor takımını inşallah bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl en kötü Avrupa’ya götürmek istiyorum. Şu an Beşiktaş’ta çok iyi gidiyor, bence bunları konuşmanın yeri değil. O yüzden benim tek düşüncem Antalyaspor’un başarısı.”

 

GELECEĞE DE TRANSFER YAPILDI

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, basın toplantısında son olarak, “Ara transferin en karlı tamımı Antalyaspor denilebilir mi?” sorusunu yanıtladı. Deneyimli çalıştırıcı, şunları söyledi:

 

“Bizim bütün arkadaşlarımıza ihtiyacımız olacak. Drole ve Harun’a da olacak. Bu arkadaşlarımız çok genç 19 yaşında ikisi de. Harun’u özellikle Antalyaspor’un geleceği için aldık. Drole ile ilgili bu sene karar vereceğiz ve alacağız. Bu arkadaşların çok faydası olacak Antalyaspor’a ama ikisi de sabırla bekleyecekler. İkisi de yetenek, kişilik olarak da çok iyiler Antalyaspor’un geleceği açısından çok iyi transferler. Diğer arkadaşlardan da yararlanmaya devam edeceğiz.”

Futbol