04 Aralık
4.12.2023 13:08:21
Milli Yüzücülerimiz Dünya Sahnesinde

World Aquatics tarafından milli takımlar düzeyinde düzenlenen Açık Su Dünya Kupası'nın beşinci seri müsabakaları 2-4 Aralık 2023 tarihleri arasında 9 ülkeden toplam 140 sporcunun katılımı ile Portekiz'de gerçekleşti. Yüzme Milli Takımımızın kadrosunda yarışan 6 yüzücümüz dünyanın en önde gelen kulaçlarına karşı başarı ile mücadele ettiler.

Dünya Kupası, Portekiz′e bağlı Madeira Adaları'nın güneyinde yer alan Funchal kentinde Brezilya, Çekya, Avustralya, Bulgaristan gibi ülkelerin katılımı ile düzenlendi. Yarışlarda boy gösteren sporcularımız Atakan Ercan, Emre Sarp Zeytinoğlu, Mevlüt Efe Güler, Boran Atasoy, Muhammed Eyüp Oya ve Abdülaziz Oruç su sıcaklığının 22 derece olduğu 10 kilometrelik zorlu yarışı tamamlama başarısını gösteren isimler arasında yer aldı.

Yüzme takım antrenörümüz Remzi Kaya Aksuoğlu'nun da görev aldığı Milli Takımımızın 4x1500 metre bayrak yarışı dörtlüsünde yer alan sporcularımız Atakan Ercan ve Emre Sarp Zeytinoğlu bu kategorinin en genç sporcuları olarak katıldıkları yarışta dünya dokuzunculuğunu elde ettiler. Ercan ve Zeytinoğlu bayrak yarışındaki dokuzunculuğu geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinden beri çalışmalarını kulübümüz ile birlikte sürdüren milli yüzücümüz Tuna Erdoğan ile birlikte kazandı.

Daha önce olduğu gibi yine Açık Su Yüzme Milli Takımımızın kadrosuna en çok sporcu veren kulüp olma onurunu yaşadığımız Dünya Kupası'nda katıldıkları müsabakalarının ardından yüzücülerimiz ulusal ve uluslararası alanda çıkacakları yeni yarışlar için çalışmalarına devam ediyor.

Yüzme