07 Mart
7.03.2019 16:59:56
Arda Vekiloğlu: “Son Maça Kadar Savaşacağız”

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, “Hedeflerimizi henüz gerçekleştirmiş değiliz. Eksiklerimiz, hatalarımız olmasına rağmen vazgeçen bir takım olmayacağız. Vazgeçmeyeceğiz. Son maça kadar savaşacağız” dedi.

Antalyaspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Arda Vekiloğlu, geçtiğimiz hafta Konya'da oynadıkları Selçuklu Belediyesi maçı ve 24 Mart Cumartesi günü saat 17.00'de Antalya Spor Salonu'nda oynayacakları Yalova Group Belediyespor maçı hakkında konuştu.

Hızlandırılmış haftadan en kötü sonuçla çıktıklarını söyleyen Baş Antrenör Arda Vekiloğlu, “Kazanacağımız 2 veya 3 maç bizi ilk 4 içerisinde bitirmeye götürecekken şu anda bu hedeften oldukça uzaklaştık. Bu bir gerçek. Sezon başında takımımız kurulurken ki hedefi play-off'a giren bir takım olmaktı. Ancak sporun doğasında hiçbir zaman hedef küçültme yoktur, her zaman hedef büyütme vardır. Biz, herkesin beklediğinden çok daha iyi bir görüntüyle sezona başladık. Çok daha iyi işler yaptık. Yaptığımız işler bizi, ilk dördün içerisinde yer alan bir takım haline getirdi. Dolayısıyla beklentiler de arttı. Bunu da çok normal karşılıyorum” şeklinde konuştu.

“ÖN PLANDA OLAN ÖZELLİĞİMİZ HER ZAMAN ENERJİ OLDU”

Basketbolda çok önemli iki faktörün olduğunu söyleyen Vekiloğlu, “Bunlardan biri akıl diğeri de enerji. Bizim, sezon içerisinde hücum ve savunmada çok akıllı oynadığımız maçlar var. Ancak ön planda olan özelliğimiz her zaman enerji oldu. Çok enerjik ve mücadeleci bir takım olma özelliğimiz, hep akıldan ön planda oldu. Bize galibiyetleri getiren kısım da buydu. Son haftalarda kaybettiğimiz maçlarda, o aynı enerjiyi sahaya koymuyoruz. Dolayısıyla bu da direkt olarak sonuca yansıyor. O enerjiyi sahada sergilemiyoruz ve bunun sonuçları da bize mağlubiyet olarak yansıyor” dedi.

“VAZGEÇEN BİR TAKIM OLMAYACAĞIZ”

Sezonun henüz bitmediğini ve hedeflerinde vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Baş Antrenör Vekiloğlu, “Hedeflerimizi henüz gerçekleştirmiş değiliz. Hiçbir zaman da daha azına razı olan bir takım olmayacağız. Daha fazlasını isteyen bir takım olacağız. Eksiklerimiz, hatalarımız olmasına rağmen vazgeçen bir takım olmayacağız. Vazgeçmeyeceğiz. Yapabileceğimizin en iyisini yapmak için son maça kadar savaşacağız. Önümüzde play-off'a kalmayı garantilemek için kazanmamız gereken maçlar var. Bu maçlardan biri de bu hafta oynayacağımız Yalova maçı” ifadelerini kullandı.

“YALOVA CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR RAKİP”

Yalova temsilcisinin oldukça formda olduğunu söyleyen Vekiloğlu sözlerine şöyle devam etti: “Rakibimiz, son 3 maçını kazandı. Ligden düşmemek için mücadele veren takımların motivasyonu, sezon sonunda çok daha fazla oluyor. Maçları çok daha kıran kırana ve istekli oynuyorlar. Ciddiye alınması gereken bir rakip. Bizim de takım olarak bir reaksiyon verip, o enerjik halimizle kazanmaya ihtiyacımız var. İnşallah bunu gerçekleştirdiğimiz maç olmasını temenni ediyorum. Bu maçta taraftarımızın yanımızda olmasını ve bizi sonuna kadar desteklemelerini diliyoruz.”

Diğer Haberler