01 Mart
1.03.2019 11:48:12
Hedefimiz Birinci Lig

Türkiye Basketbol 2. Ligi açılış maçında kendi sahasında Genç Karşıyakalılar'ı ağırlayacak takımımızda Genel Menajer Doğan Hakyemez, takımımızın yapılanması ve son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Ali Şafak Öztürk ve Yönetim Kurulumuzun kararıyla 4 Ağustos'ta göreve başladıklarını belirten Hakyemez, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

‘'Aydın Örs ve Alaeddin Yakan'la birlikte üç gün içinde başkanımız ve yönetimimizin onayı ile takımı kurduk. Transfere geç başladığımız için alacağımız oyuncu sayısı sınırlıydı. Birinci Ligi hedefleyen takımlar hem transferlerini yapmış hem de çalışmalara başlamışlardı. Biz de 22 Ağustos itibariyle tam kadro çalışmalara başladık. Günde dört saat kondisyon, ağırlık ve basketbol olarak antrenman yaparak hazırlık maçları dönemine geldik. Bu arada idari yapılanma da tamamlandı. Antalyaspor Yönetim Kurulunda Basketboldan sorumlu Mehmet Akdağ, Basketbol Şube Başkanı Güray Kanan, Cengiz Akar, Haldun Kilit, Murat Sülün, Semih Beken, Berkay Bahar'dan oluşan yönetimiyle güçlenen idari kadromuz hedefi Birinci Lig olarak koydu.''

‘'Kısa hazırlık dönemi sonunda hazırlık maçı trafiği başladı. Eurocup Şampiyonu Galatasaray Odeabank büyük bir jest yaparak açılış maçımıza geldi. 12 oyuncu ve teknik heyet ilk defa bir araya geldiği için, bir aylık hazırlık dönemi uyum süreci için yeterli olmadı. İlk hazırlık maçlarında Spor Toto Basketbol Ligi'ni hedefleyen sert takımlarla karşılaştık ve yenilgiler aldık. Bu hazırlık maçları sırasında da yoğun çalışma programına aynı hızla devam ettik. 11 hazırlık maçında 7 galibiyet 4 yenilgi aldık. Bu çalışmalar ve hazırlık maçlarıyla takımımız her gün üstüne koymaya ve oturmaya başladı. 13-14-15 Ekim'de oynadığımız Antalyaspor Turnuvasında Fethiye Spor, Aydın Bşb. Efe Spor ve Kepez maçları ile lige hazır duruma geldik.‘'

SAKATLIKLAR CANIMIZI SIKTI

Lige hazır olduğumuzu belirten Hakyemez, ‘'bu son dönemde Fırat Töz ve Yiğitcan Vardal'ın sakatlıkları biraz canımızı sıktı. Ancak hafta sonu başlayacak lige hazırız. İlk lig maçımızı 22 Ekim Cumartesi günü 10.000 kişilik Spor Salonunda 16.00'da Genç Karşıyakalılar ile oynayacağız. Hedefimiz Antalyaspor'u layık olduğu yere çıkarmak. Antalyalı basketbol severleri hedeflediğimiz Birinci Lig yolunda yanımızda görmek istiyoruz'' diye konuştu.

Diğer Haberler