01 Eylül
1.09.2018 15:00:42
Başkanımız Ali Şafak Öztürk: Güçlü Antalyaspor İçin Yeniden Göreve Geldik

Başkanımız Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesislerimizde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkanımız Ali Şafak Öztürk, “Güçlü Antalyaspor için yeniden göreve geldik” dedi.

 

 

 

Yönetim Kurulu eski  Başkanımız Cihan Bulut’un istifasının ardından kamuoyunda göreve yeniden gelmesi yönünde bir beklenti oluştuğunu ve bu beklentiye kayıtsız kalamadığını söyleyen Antalyaspor Başkanımız Ali Şafak Öztürk, “Basın toplantımızı dün yapmak istiyorduk. Ancak yoğun gündem nedeniyle toplantımızı yapamadık. Transfer engeli vardı, oyuncuların lisansının çıkması ve yapılacak olan transferlerle ilgili yoğun bir şekilde çalıştık. En son transferimiz Mevlüt’ün lisansını 23.45’te ancak yetiştirebildik. Ciddi fedakârlıklar yapıldı. Transferleri gerçekleştirmemiz için finansman yaratıp yeni transferleri yaptık. Tüm oyuncularımızın lisansları çıktı. Bir tek Barrada’nın transferi, ülkesinin çalışma saatleri nedeniyle henüz çıkamadı. En geç maçtan sonra lisansı çıkacak. Bu iki transfer de Bülent Hocamızla direkt konuşularak ve isteği olan transferlerdi. Uygun maliyetlerde ülkemizi iyi bilen bu oyuncuları kadromuza kattık” diye konuştu.

 

“FELAKAT SENARYOSU OLAN BİR KULÜBE GÖREVE GELMİŞTİK”

 

Geçtiğimiz dönemde göreve geldiklerinde finansal anlamda darmadağın bir yapıyla karşılaştıklarını hatırlatan Başkanımız Ali Şafak Öztürk, “Göreve geldiğimizde felaket senaryosu olan, finansal yapısı darmadağın olmuş ve yaklaşık 200 Milyon TL borcu olan bir kulüp vardı. Sadece federasyon değil stadyum gelirleri bile temlik altındaydı. Kefaletimizi ortaya koyarak kredi aldık. Geçmişten gelen borcu aldık yapılandırdık ve daha uzun vadede yapılandırarak üstümüze almıştık ve kulübün finansmanını devam ettirdik. Antalyaspor’un tarihinin en iyi sezonunu geçirdik, tarih yazdık o finansal dönemde. Kulüp olduk, bütünleştik. Antalyaspor denildiğinde gerçekten ciddiye alınan ve oyuncuların gelmek istediği, tercih edinilen ve takımların çekindiği bir yapıya sahip olduk. Bu kulübü daha iyi nasıl getiririz diye vites yükselttik. Bazı transferler yaptık. Bu yıldız transferler, Antalya içindi. Antalya’yı turizm açısından tanıtmaktı. Duymadığınız şehirleri, takımları sayesinde tanındığını söyledim ve böyle bir atılım yaptım. Gelir getirmesi beklenen bir yatırımdı. Futbolda her şey beklentiler gibi olmuyor. Bu projeden vazgeçmek zorunda kaldık ve bu süreçte istifa edip kulüpten ayrıldık” dedi.

 

“YAPILAN TRANSFERLER YATIRIM AMAÇLIYDI”

 

Antalyaspor’u mali açıdan bu hale gelmesinde geçmiş dönemdeki yönetimlerinin işaret edildiğinin altını çizen Başkanımız Ali Şafak Öztürk, “Yaptığımız transferlerin kulübümüze zararı 3 ya da 4 Milyon Euro zarardır. Yaptığımız transferlerin 50 Milyon TL civarı bir yatırımdı. Bu boşa giden bir para değildi. Sandro örneği en ciddi bonservis geliri getiren oyuncu. Bedelsiz alınan oyuncu 2.3 Milyon Euro’ya transfer oldu. Djourou şu anda İtaya Seri A’da oynuyor. Boşta kaldı ve bu takıma gitti. Djourou, Jevtovic’e devre arasında teklif geldi. Hepsi piyasa değeri olan, aslında istenilse devre arasında bonservisleriyle satılabilecek oyunculardı. Vainquer’e Galatasaray’a satılabilirdi. Bizi bizzat aradılar o dönem. Bu bir yatırımdı karlı çıkılacak bir yatırımdı. Bunlar geçmiş yönetimimizin kararıdır. Haklı da olabilirler, yanlış da olabilirler. Kulübümüzün ligde kalmasını sağladılar, yaptıkları transferlerle yollarına devam ettiler” dedi.

 

“GÜÇLÜ ANTALYASPOR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

 Antalyaspor’un ihtiyacı olduğunu hissettikleri için göreve geldiklerine vurgu yapan Başkanımız Ali Şafak Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “Biz de burada elimizi taşın altına koyuyoruz. Antalyaspor’un yönetim anlamında çok fazla seçeneği olmadığını düşündüğümüzden dolayı, tekrar göreve geldik. Elimizden geleni yapacağız. Burada, bu camianın desteği çok önemli. Savunmamız gereken Antalyaspor’un menfaatleridir. Ciddi bir şekilde kenetlenmiş bir Antalyaspor var. İstifa seslerinin yükseldiği Atiker Konyaspor maçını berabere bitirmemiz, efsane Beşiktaş’ı evinde yenmemiz gerçekten güçlü Antalyaspor’u gösteriyor. Biz bunun devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Ben de başkan olarak bunu yapacağıma söz veriyorum. Avrupa’da oynayan bir kulüp haline getireceğiz.”

 

 

 

Futbol