17 Şubat
17.02.2017 13:46:15
Başkanımız Ali Şafak Öztürk: PFDK’nın Her Kararı Örnek Teşkil Eder

Başkanımız Ali Şafak Öztürk, kendisi için sahada yapılan doğum günü kutlamasından sonra basın mensuplarının soruları üzerine PFDK’nın olaylı Konyaspor maçıyla ilgili kararı değerlendirdi. Başkanımız Ali Şafak Öztürk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 

KARAR MERCİLERİNİN SORUMLULUĞU

 

Son maçta bir puan aldık, ama önemli bir puandı. Şu anda 5. sıradaki yerimizi koruyoruz. Yukarıdaki rakiplerimizin de puan kaybetmesi işimize geldi. Bundan sonra benim düşüncem; Karabük maçıyla beraber takım tekrar galibiyet serisine başlayacaktır. Konyaspor maçını 9 kişi kalıp berabere bitirmeyi başarı olarak görüyoruz. Kararlar hakkında doğrudur, yanlıştır, çoktur, azdır diye değerlendirmek istemiyorum, ama burada karar veren mercilerin her verdiği karar örnek teşkil ediyor diye düşünmeleri gerekiyor. Kararlar tüm spor kamuoyu tarafından konuşuluyor. Bunların farkında olmaları gerekiyor. İnsanlar bakacaklar; yönetim kurulu başkanının, yönetim kurulu üyelerinin aileleriyle olduğu locaya saldırmak, sahaya atılan maddeler, saha dışında olan taşlamalar, kötü tezahüratlar. Bunların cezası 1 maç, 60 bin liraysa bir şey demiyoruz. Örnek teşkil ettiği için bu cezayı verenlerin dikkatli olması gerekiyor. Karar veren mercilerin büyük sorumluluğu var. Dikkat etsinler, onların kararıdır, saygı duyarız. Kafalarını yastığa koyduklarında rahat hissediyorlarsa bizim için de problem yok.

 

TAKIMIMIZA GÜVENİYORUZ

 

Bundan sonraki süreçte hakeme ilişkin endişe olmaması lazım. Kendimizi düşünmemiz lazım. Konyaspor maçında çok kötü bir hakem yönetimi vardı, bu doğru. Spor kamuoyu da böyle değerlendirdi. Fazla olunca daha fazla ses çıkarmak gerekiyor. Biz takımımıza güveniyoruz. Geldiğimiz yolda da hakemin iyi ve kötü performans sergilediği oldu. Umarım en dengeli şekilde devam edecektir.

Futbol