24 Kasım
24.11.2016 14:57:29
Rıza Çalımbay: Adanaspor Maçını Taraftar Kazandırır

Antalyasporumuzun teknik direktörü Rıza Çalımbay, kulüp binasındaki haftalık basın toplantısında geride kalan Trabzonsor galibiyetini değerlendirirken, bu hafta oynanacak Adanaspor maçıyla ilgili düşüncelerini de aktardı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan teknik direktörümüz, cumartesi günü konuk edeceğimiz Adanaspor’u mutlak yenmek zorunda olduklarını, burada en önemli gücün taraftar olacağını vurguladı. Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı basın toplantısında şöyle konuştu:

 

MÜKEMMEL BİR GALİBİYET

 

“Geçen hafta çok zorlu bir maç oynadık. İhtiyacımız olan iyi bir galibiyet aldık. Çünkü iyi bir takıma karşı oynadık. Trabzon’da muhteşem bir taraftar karşısında oynadık. Özellikle de maçın belli bir kısmından sonra çok büyük baskı yememize rağmen mükemmel şekilde mücadele ettik. Çok iyi işler yaparak iyi bir galibiyetle döndük. O maç bizim açımızdan çok daha iyi olabilirdi. Biraz daha ofansif olarak çoğalabilseydik belki de skor olarak daha da rahat olacaktık. Ben bütün arkadaşlarımı kutluyorum. İnanılmaz şekilde mücadele ettiler. Özellikle kalecimizden başlayarak bütün arkadaşlarımız defansif açıdan çok iyi mücadele ettiler. Bulunduğumuz konum itibariyle bu galibiyet bizim için mükemmel oldu.”

 

EN ÖNEMLİ GÜÇ TARAFTAR

 

Konuşmasının devamında Adanaspor maçının önemini anlatan teknik direktörümüz, şöyle devam etti:

 

“Şimdi bizim için Trabzonspor maçından daha önemlisi önümüzdeki Adanaspor maçı. Bizim bu maçı kendi taraftarımız önünde çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Onun için bu maçta bizim öncelikle taraftara, onların desteğine çok ihtiyacımız var. Onların desteğiyle inşallah bizim için çok büyük bir engel olan, geçmemiz gereken Adanaspor maçını iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Geldiğimde önümüzdeki maçlar için ‘final maçı’ demiştim. Bu maç bizim için en önemli final maçlarımızdan biri. Bunu kazanmak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Bugüne kadar gösterdiğimiz mücadelenin daha da üstünde mücadele ederek oynamamız gereken bir maç. Oyun disiplininden hiç kopmamamız gerekiyor. Ve mutlaka bütün futbolcularımızın kapasitelerini en üst seviyeye çıkarmaları gereken bir maç. Arkadaşlarımız da bunun farkında. Trabzon gibi bir deplasmandan 3 puanla dönmüşsek bunun öneminin daha da artması için Adanaspor maçını da çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Camiamız ve sizin için final gibi bir maça çıkacağız. Onun için de buradaki en önemli unsur taraftar. Bu maçta bizimle beraber olacaklarına ve sonuna kadar bizi destekleyeceklerine yürekten inanıyorum. Eğer bir çok iyi şeyler yapacaksak bunun en önemli parçalarından biri de taraftar. İnşallah onlarla beraber mutlu ve güzel günler yaşayacağız. “

 

ETO’O BUGÜN GELİYOR

 

Teknik direktörümüz Çalımbay, basın mensuplarının Samuel Eto’o’nun tedavisiyle ilgili sorusu üzerine, “Eto’o orada bizim kontrolümüzde, bilgimiz dahilinde antrenmanlar yapıyor. Bu sabah da antrenmanını yapacak ve eğer iyiyse Antalya’ya gelecek. Yarın antrenmana da çıkacak. Kendisiyle konuştuktan sonra kadroya alıp almama konusunda kararımızı vereceğiz. Kadroya alırız veya almayız, eğer yetersizse tekrar tedavisine devam ederiz. Yarın belli olacak ama kendisi bugün geliyor” ifadesini kullandı.

 

YÖNETİMLE ÇOK UYUMLUYUZ

 

Antalyasporumuzun teknik direktörü, “Transferleri yönetim mi yapacak, yoksa siz mi yapacaksınız?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

“Transferi ben yaparım. Transfer benim isteğim doğrultusunda yapılır. Ben burada çalışma kararı almamdan en önemli şey, yönetimin yaptığı dört dörtlük projeler oldu. Bir kere yönetimle çok iyi şekilde çalışıyorum. Gerçekten mükemmel bir yönetimimiz var. Ben çok memnunum. Her şeyi konuşarak paylaşarak yapıyoruz. Oyuncu seçimi tabiî ki teknik heyetin isteği doğrultusunda olacak, ama bunlar  yönetimle ve başkanla da paylaşılacak. En sonunda da ortak bir karara varılacak. Elbette ki u futbolcu ille de alınacak diye bir şey yok. Bu kulübün maddi açıdan da rahat olması, veya dengenin bozulmaması gerekiyor. Ama ihtiyaç doğrultusunda da ne alınacaksa yönetim her şeyden önce o konuda süper. O konuda her türlü desteği veriyorlar. Böyle bir yönetimle çalışmaktan çok memnunum. Şu ana kadar en küçük pürüzümüz yok. Tabiki her zaman her şey iyi gitmeyecek, bazen kötü günlerimiz de olabilir. Önemli olan birbirimize destek olmamız. Ama yönetimle transfer dahil hiç bir konuda sorunumuz yok. Tabiki biz oyuncularımızı seçeriz, yönetimimize sunarız, transferi de inşallah bir sorun çıkmadan hallederiz.”

 

PENALTIYI DIEGO ATACAKTI

 

Bir basın mensubunun, “Trabzon’da penaltıyı Diego’nun kullanmasını siz mi istediniz, yoksa futbolcu kendi insiyatifiyle kullandı” sorusuna teknik direktörümüz, “Maçtan önce penaltıcılarımız bellidir. Bizde penaltı atacak olanlar Diego, Motta ve Danilo. Üç kişi garanti yazarız. Burada birinci penaltıcı Diego’dur. Eto’o varken de üç kişi yazarız. Penaltıyı atacak olanın o anda kendine güveni yoksa o zaman ‘kim kendine güveniyorsa atsın’ deriz. Penaltıcıları yazmadan sahaya çıkmamız mümkün değil. Çünkü o zaman kargaşa olur. Görüntü olarak da çok çirkin bir görüntü olur” diyerek yanıt verdi.

 

BİR AY ÖNCEYİ UNUTMAYALIM

 

Teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, “Üst üste 3 maçından galibiyetle ayrılan Antalyaspor, kazanmayı alışkanlık haline getirdi mi” sorusuna da şu sözlerle yanıt verdi:

 

 “Biz tabiî ki her maçı kazanmak istiyoruz, puanlar almak istiyoruz. Bizim için önemli olan bu. Bulunduğumuz konum iyi bir konum değil. Yani üst üste alınan 3 maçın bizi hava sokmaması gerekiyor. Bir kere ayağı yere sağlam basmalı. Bundan bir ay önceki durumu aklına getirsin herkes. Bir ay önce farklı şeyler düşünüyordu herkes, sıkıntı ve stres vardı. Şu anda biz bir yola çıktık. Yolun da başındayız, daha hiçbir şey yapmadık. Onun için bizim daha çok puanlara ihtiyacımız var. Böyle maçları çok onamak gerekiyor. Biz bir maç kazanmakla veya üç maç kazanmakla her şey bitmiyor. Daha lig çok uzun daha çok kritik maçlar var. Görüyorsunuz 2 galibiyet alan yukarı çıkıyor, 2 mağlubiyet alan da aşağı iniyor. Onun için bizim işi çok sıkı tutmamız gerekiyor. Şu anda hiçbir şey yapmadık. Daha yapacağımız şeyler çok. Onayacağımız 5 tane çok kritik final maçı var. Ben buraya geldiğimde söylediğim en önemli şey; bizim devreye kadar çok iyi gitmemiz gerekiyor. İyi puanlar almamız gerekiyor. Devrede hem çalışarak, hem de katkısı olacak oyuncu alarak çok iyi duruma geleceğiz. Devre arasının bir hafta uzaması da bizim için mükemmel bir şey oldu.

 

TRABZON’DA TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

 

Adanaspor maçı bizim en kritik maçımız. Biz şu anda Trabzonspor maçını unuttuk. O maç bitti. Stres vardı, sıkıntı vardı eğlenildi. Ama bir gün sonra bitti. Şimdi bundan sonra oynayacağımız çok çok kritik bir maçımız var. Biz maç maç gidiyoruz. Bizim Adanaspor maçını kazanmamız gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok. Bu maçı kazanacaksak taraftar desteği çok önemli. Beşiktaş’ın dünkü maçından örnek vereceğim. Maçta en önemli şeylerden bir tanesi taraftardı. Muhteşem bir taraftar desteği vardı. Aynısını biz bekliyoruz. Onu yapabilecek güçte bir taraftara sahibiz. Böyle zor günleri de biz aşacaksak onların desteğiyle aşacağız. Trabzon’da da belki kimse beklemiyordu, orada az da olsa taraftarımız vardı. Verdikleri destek süperdi. Onları orada görmek tüm takımımızı sevindiriyor. İnşallah her zaman böyle beraber olacağız.”

Futbol