27 Nisan
27.04.2017 15:34:52
Rıza Çalımbay'dan Hakem Açıklaması

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Trabzon maçında alınan hakem kararları hakkında açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalımbay, Adana deplasmanından galibiyet alarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Trabzonspor karşısında ortaya koydukları oyun hakkında konuşan  Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Maçın ilk 30 dakikasını çok iyi oynadık. Ne istiyorsak hepsini yaptık. Güzel pozisyonlar da oldu. 7 taneye yakın korner attık. Çok iyi de baskı kurduk. İkinci yarıya başlarken Salih’in bir rahatsızlığı oldu. Sıkıntı yaşadık ondan dolayı. Sonra defansif hatalar yapmaya başladık. Yememiz gereken golleri yedik. Bir hafta boyunca çalıştığımız ve dikkat etmemiz gereken şeylerden goller yedik. Girdiğimiz pozisyonlar da vardı. Tabii ki oyundan hiçbir zaman kopmadık. Hakem arkadaşımızın da şansızlığı mı diyelim bilemiyorum.  Aslında diyecek bir şey de bulamıyoruz”  dedi.

 

“CANIMIZ ÇOK YANDI”

 

Kaleci Esteban’ın eline iki defa çarpmasının hakemin görmeme şansının olmadığını söyleyen Çalımbay, “Yekta’nın penaltısı, Serdar’ın ceza sahasına gelirken düşürülmesi gibi buna benzer bir sürü pozisyon yaşandı. Tabii ki bunlara sığınmıyoruz. Ben geçen sene Kasımpaşa’da antrenörlük yaparken sadece 2 puan yüzünden Avrupa’ya gidilemedi. Ama hakem hataları yüzünden giden puan 16’dıydı. Bu nedenle aynı şeyleri burada da yaşamak istemiyorum. Hakemlerin biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Pozisyonlara biraz daha yakın olmaları gerekiyor. Video hakem uygulamasının olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü inanılmaz şekilde hatalar oluyor. Bu bir tek bize olmuyor. Bakıldığında başka maçlarda da oluyor. Ama çok canımız yandı” şeklinde konuştu.

 

“TRABZONSPOR MAÇINDAKİ HATALARI KABUL ETMİYORUM”

 

Camia olarak tüm spor kamuoyuna, federasyona, hakemlere kısacası herkese saygılı bir kulüp olduklarının altını çizen Rıza Çalımbay, “Polemik yaratıp, bir şey arayan bir kulüp değiliz. Örnek bir kulübüz. Amacımız futbolu çok iyi bir yere getirebilmek. Bunun için hakem hatalarından puan kaybetmek istemiyoruz. Sakın mağlubiyete neden arıyor gibi anlaşılmasın. Defansif açıdan hatalarımızı kabul ediyoruz. Ama hakem hatalarını kabul etmiyoruz. Hele hele Trabzonspor maçındakini hiç. Her an maçı çevirecek bir takımız. Öyle bir avantajımızı maalesef hakem arkadaşımız görmeyerek vermedi. Ardından yüzde yüz penaltı olan bir pozisyonumuz da verilmedi. Bunlar oyunun kaderini değiştirebilecek pozisyonlar. Özellikle büyük takımlarla oynadığımızda bunlar oluyor. Oyuncularımıza da söyledik. Böyle maçlara çıktığımızda bunlarla karşılaşabilirsiniz diye. İstediğimiz bundan sonra olmaması” dedi.

 

“GELECEK YIL İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

 

Göreve geldiği günden bu yana ligde ilk 10 içerisinde yer alma hedefinin olduğunu hatırlatan Rıza Çalımbay, “İlk 10’un en iyi yerinde ligi bitirmek hedefimiz. Hala sözümün arkasındayım. Tek düşüncem kalan 6 maçımızı mükemmel bir şekilde bitirip, önümüzdeki yılla ilgili çalışmalara yoğunlaşmak. Gelecek yıl için çalışmalara başladık. Bu takımı ben yapmadım. Ama bu sezon ben kuracağım takımı. Sezon başı antrenmanlarını ben yaptıracağım. Takımdaki tüm sorumluluğu da ben alacağım. Çünkü getirdiğim oyuncuların yanı sıra kalmasını istediğim oyuncular takımda olacak. Bu nedenle de bambaşka bir şekilde burada başlamak istiyorum. Seneye hedefimiz büyük. Yukarıya oynamak istiyoruz. Burada beni en çok mutlu eden mükemmel bir yönetimle çalışıyoruz. Bunu iyi bir şekilde değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Trabzonspor maçının bu sezon sahalarında gol atmadıkları tek maç olduğunu da belirten Rıza Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hafta deplasman oynayacağımız Adanaspor maçını kazanmamız lazım. Adana takımı düşme hattında. Onlara göre de final maçı niteliğinde. Kolay bir maç olmayacak. Bunun farkındayız. Trabzonspor maçında yaptığımız defansif hataları yapmamalıyız. Tek amacımız galibiyet.”

 

Futbol