25 Eylül
25.09.2018 13:43:55
Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Sivasspor galibiyetinin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nda 27 Eylül Perşembe günü oynayacakları Kupa maçı hakkında konuşan Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz Ankaragücü maçı ve VAR sistemi hakkında soruları da yanıtladı.

 

Spor Toto Süper Lig’in 6. Haftası’nda Sivasspor’u 2-1’lik skorla yenmenin önemli bir galibiyet olduğunu söyleyen Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Sahamızda çok önemli bir galibiyet aldık. Rakibimizi yendik dolayısıyla önemli bir galibiyetti. 6 maçta 10 puan topladık. İyi gidiyoruz. Oyun olarak biraz daha geliştirmemiz gereken noktalar var. Topun bizde daha çok kalması adına. Bunun da gün geçtikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. Önümüzde bir Kupa maçı var. Rakibin Bölgesel Amatör Lig’de olması konsantrasyonumuzu düşürmedi. Hazırlık maçları yaptığımızda 3. Lig ya da Bölgesel Amatör Lig takımıyla oynarken, maça odaklanmadığımızda zorlandığımızı görüyoruz. Özellikle oynatmadığım oyunculara şans vereceğim. Maç tempolarını yukarı çekeceklerini ve konsantrasyon olarak daha yüksek seviyede olacaklarını düşünüyorum” dedi.

 

“EKSİK YÖNLERİMİZİN ÜZERİNDE DURACAĞIZ”

 

İstatiksel olarak ligde en çok koşan takımlardan biri olduklarına da dikkati çeken Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Yaptığımız testlerin yanı sıra OPTA’dan aldığımız bilgilere göre şu anda ligde en çok koşan takımlardan biriyiz. Eksik yönlerimizin üzerine duracağız ve doğruyu bulmaya çalışacağız. Yeni transferlerimiz Olcan ve Barrada’nın takım antrenmanı eksikleri var. Onlar da ilerleme kaydediyor. Maç temposunu ve takımın performansını yakalamak için onlarla da ekstra antrenmanlar yapıyoruz. Büyük ihtimalle Milli Takım arasından sonra istedikleri seviye gelecekler. Hem hazırlık maçları hem de Kupa maçları, onları istenilen seviye getirecektir” ifadelerini kullandı.

 

“VAR SİSTEMİ HAK EDENİN HAKKINI VERİYOR”

 

Ankaragücü maçı hakkında da konuşan ve VAR sistemiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Teknik Direktörümüz Bülent Korkmaz, “Çok koşan ve çok mücadele eden bir ekip. Yeni bir takım vurgusu çok yapılıyor ama ben buna katılmıyorum. Yetenekli oyuncular, işi oyuncular hazırsa ve iyi durumdaysa zaten sahada onu gösterecekler. Ankaragücü’nün çok koştuğunu ve mücadele ettiğini biliyorum. Bu koşu ve mücadeleye de aynı şekilde reaksiyon göstermemiz gerekiyor. VAR sistemine gelirsek; Var adaletli bir sistem. Hak edenin hakkını verdiğini düşünüyorum. Yüzde yüz gol pozisyonu için kullanılıyor. Gün geçtikçe VAR sistemi de daha akıcı olmalı diye düşünüyorum. Bunun için herkes uğraşıyor. Ama tekrar söylüyorum; hak edenin hakkını veriyor” şeklinde konuştu.

Futbol